Přejít na obsah

misan60

Uživatel
  • Počet příspěvků

    72
  • Registrace

Vše od uživatele misan60

  1. Pro ty, kterým to uniklo: na GPSundergroud se objevily odkazy na nové mapy pro RT4, postahoval jsem to a nainstaloval, je to OK. V balíku je kromě map ještě SW verze 8.31 a radary z 8/2016.
  2. misan60

    re-instalace FAP

    Tak jsem dnes absolvoval s FAP-off STK, žádná závada, dovolená hodnota kouřivosti 0,51, naměřená 0,09, rozpětí kouřivosti ze čtyř měření dovolené 0,25, naměřené 0,01 - do čmoudící obludy zamořující životní prostředí to má myslím daleko A já už nemám žádný problém s hláškou "depolution system faulty"
  3. misan60

    Kabel k brzdovým destičkám

    Mám dojem, že je celkem k ničemu udržovat čistý konektor, ze kterýho mám utržený přívodní kabel, pokud ho nepůjde vyměnit nebo znovu připojit, tak to už nikdy fungovat nebude Nemám utržený kablík k destičce, ale ten od konektoru upevněnýho na nápravě.
  4. Tento týden mě zaskočila hláška "opotřebované brzdové destičky", která po dvou dnech zhasla. Při kontrole brzd jsem zjistil, že mám na pravé straně utržený přívodní kablík k tomu konektoru, co se do něj připojují kablíky z destiček. Je vyrvaný tak, že to nepůjde znovu spojit. Nevíte někdo, jestli je tato část samostatně vyměnitelná, nebo je to pevná součást většího kabelového svazku? V tom druhém případě by asi bylo lepší sehnat z vrakáče ten konektor s kusem kabelu a někde v motorovém prostoru to napojit.
  5. misan60

    Mapy RT4 edice 2015/16

    Dík všem, kteří mi posílali odkazy ke stažení, našel jsem si sám odkazy na gpsunderground, ale nechtěl jsem to odtroubit, dokud to nevyzkouším nainstalovat, k čemuž jsem se dostal až o vánocích: takže všechno nainstalováno, vyzkoušeno, funkční, další odkazy nejsou třeba.
  6. misan60

    Mapy RT4 edice 2015/16

    Ano, správně, toto jsem nechtěl slyšet. Nemyslím si, že přidaná hodnota aktualizace odpovídá 145euro, obzvlášť, když samostatnou mapu našeho regionu neprodávají a celá sada je pro většinu nevyužitelná. Kdyby bylo samostatně prodejný CD č.10, tak bych ho za 1/12 ceny tj. 12euro koupil, ale takhle raději budu sledovat GPS fora, až se nové mapy někde objeví. A ona se určitě časem někde objeví, už jsem aktualizoval 3x, vždycky jsem je někde našel. Nemusím je mít hned první týden, když už jsou dneska stejně víc než rok staré.
  7. Na stránkách peugeot-navigation už se objevily v nabídce nové mapy pro RT4 edice 2015/2016 (mapové podklady 4Q/2014). Asi je na tuto novinku ještě brzo, ale nenarazil na ně náhodou někdo?
  8. misan60

    klepani zadni napravy

    Taky už nějakou dobu neúspěšně hledám zdroj hluku ze zadní nápravy, možná jsem teď objevil jednu možnou příčinu, o které jsem zatím tady neviděl zmínku: při přezouvání na zimu jsem si všimnul, že dorazy nápravy (takové ty gumové bloky) jsou v karosérii volné, takže při kolébání auta můžou pěkně bimbat a vydávát dosti slyšitelné zvuky. Jsou tam asi jenom zaklapnuté a nejdou dotáhnout, tak jsem je podmazal silikonem a bylo to znatelně lepší.
  9. misan60

    Mapy RT4/5 2012/2013

    Upozorňuji zájemce o mapy 2012/13 pro systém RT4, kterým to zatím uniklo, že na fóru gpsunder........ se objevil odkaz na poslední 2 mapy do sbírky (dosud jsem na ně nikde nenarazil), a to východní Evropa - (Eastern Europe NE) a jižní Evropa (Eastern Europe S), pobaltí je pro většinu celkem k ničemu, ale ta jižní Evropa se na cestě k moři hodí Obě jsem bez problému nainstaloval:super
  10. misan60

    Manžeta ruční brzdy

    Zrovna levný to není, manžetu na řadící páku jsem koupil za 400,- a to byla z pravé kůže, ten orginální materiál není nic moc, nějaká imitace, která popraská. A jak to sundat? U řadící páky stačilo servat hlavičku a uvolnit rámeček, tady je to asi jinak - dá se to vůbec udělat bez nějaké větší rozborky - sborky?
  11. Nedávno jsem měnil manžetu na řadící páce. Teď koukám, že na ruční brzdě to taky volá po výměně, ale na rozdíl od manžet na řadící páku jsem tu na ruční brzdu nikde neviděl, ani jsem nepřišel na to, jak by se to dalo udělat. Nemáte s tím někdo zkušenost? Dík za radu.
  12. misan60

    Čeština pro RT 4

    A jak jsi to vlastně vypálil? Jestli jsi vypálil ten zazipovaný soubor od Raisera, tak to nemůže nic udělat, musí to mít strukturu instalačního CD pro RT4. To je třeba rozbalit a vypálit jenom obsah toho adresáře CD_EN_CZ_Raiser - to znamená adresáře [CMD] [EN] a soubory BUILTINS.OUT BUILTINS.OUT.inf CD_VER.NAV INSTALL.CMD NAV_UPGRADE.CMD
  13. misan60

    všetko RT4

    Tak už jsem to sehnal, zaregistroval jsem se na stránkách NAVTEQ store a objednal si to (odinstalátor je zadarmo), obratem přišel odkaz ke stažení
  14. misan60

    všetko RT4

    Nemáte někdo odinstalátor radarů pro RT4 (Alert Zone – Complete removal)? Zkoušel jsem to na vláknu o nových mapách - zatím bez reakce. S novými mapami jsem si stáhl i novější radary, ale nechci to instalovat, pokud ty staré nesmažu. Jednou už jsem nahrával novější verzi radarů a mám teď dojem, že mi to v některých místech hlásí 2x.
  15. misan60

    Mapy RT4/5 2012/2013

    Nemáte někdo odinstalátor Alert zone? Spolu s novými mapami jsem si stáhl i nové radary z 5/12/2012, ale rád bych předtím ty staré smazal. Ten Alert zone removal jsem měl, ale omylem jsem to smazal a teď to nikde nemůžu najít.
  16. misan60

    Mapy RT4/5 2012/2013

    Řadím se taky do fronty prosebníků o link na nové mapy RT4. Dík za SZ
  17. misan60

    spodní kryt motoru

    Z tohoto e-shopu (autodíly ZH) jsem kupoval kryt vloni, byl tehdy o pár korun dražší, zmiňoval jsem se o tom v paralelním vláknu k tomuto problému Pasoval dobře, jenom ty dírky byly menší než na tom původním, ale nebyl problém to pilníkem doladit. Ty igelitový vložky s izolací jsem ze starýho krytu sloupal a po odmaštění nalepil na nový silikonem.
  18. misan60

    Problém s Tempomatem 407

    A skutečně vypne sám, nepřibrzdíš náhodou?
  19. misan60

    Mapy RT4

    Co jsem při aktualizaci map vysledoval, tak pokud je ve vymezené oblasti HDD dostatek místa (nebyly nainstalované všechny mapy staré verze), tak se doplňují nové mapy a staré tam zůstávají. Až místo není, začnou se přepisovat ty neaktuální mapy. Staré mapy jednoduchým způsobem asi smazat nejdou, šlo by to snad přes diag. Proto jsem si raději nainstaloval celý soubor map, ikdyž nejmíň půlku nebudu nikdy potřebovat - tím se vymažou všechny staré mapy. Co se týká velikosti souborů ISO - z uvedeného zdroje už čerpala spousta lidí, mapy jsou vyzkoušené a v pořádku. Jestli chce nad tím zase někdo bádat, tak prosím. A že má k dispozici orginálku map 2011/2012 pro RT4 se mohl milhaus65 pochlubit dřív
  20. misan60

    Mapy RT4

    Dík kvetonovi za objevení nových map, pro další zájemce o nové mapy doplním pár podrobností: linky ke stažení na gpsunderground.com jsou viditelné až po zaregistrování a aktivaci, na dvou odkazech je ke stažení zararovaný soubor map o velikosti 3,5GB a ke stažení je zapotřebí kredit. Na jednom odkazu je zararovaný soubor map rozdělený na 72 partů po 50MB, stažení je bezplatné, ale po každém stahování je vynucená pauza 15 min. Stahovat není nutné všechny soubory, např. naše mapa (Eastern Europe NW) je v balíku hned první a stačí stáhnout party 1-8, pro další vybrané mapy pak stáhnout potřebné party dle přiložené tabulky a soubor vypakovat. Rozdělení jednotlivých instalačních CD do partů je následující: part01-part08...Eastern Europe NW.iso.......352,6 MB part08-part12...Eastern Europe S.iso...........218,7 MB part12-part23...France.iso...........................532,1 MB part23-part28...GB_IRL.ISO......................290,6 MB part28-part38...Germany.iso.......................473,8 MB part38-part45...Italy.iso..............................344,8 MB part45-part53...Por_ES.iso.........................431,4 MB part53-part63...Scandinavia.iso...................457,4 MB part63-part66...Benelux.iso.........................155,5 MB part66-part69...Central Europe.iso..............165,0 MB part69-part72...Eastern Europe NE.iso........177,1 MB U některých partů se mi na první pokus ukázala hláška, že soubor byl odstraněn, ale po nějaké době se mi podařilo stáhnout všechny. Soubory samozřejmě vypálíme jako obraz disku - z přípony ISO by to mělo být každému jasné.
  21. misan60

    Mapy RT4

    Občas mrknu na stránky navteq.com, jestli nejsou nové mapy. Je zajímavé, že v současné době Navteq nenabízí vůbec žádné mapy pro peugeoty s RT4, při volbě vozidla jdou vybrat jenom modely s RT3 nebo WIPNav. U Citroenů je to jiné, dojde k přesměrování na stránky citroen.navigation.com a tam v nabídce mapy jsou, teď obsahují i radary. Ale novější asi nebudou, jsou označené jako 2010/2011 a pod tímto označením jsem mapy sehnal před rokem a ty se po instalaci hlásí jako 2009-2010, ed.2. Na ty radary jsem sehnal odkaz na eurovanforu a nainstaloval jsem si je a zapnul v nastavení navigace, ale nevím, jestli to k něčemu bude
  22. misan60

    ochraný kryt motoru

    Při výměně oleje jsem zjistil, že mám na hadry kryt motoru. Dát 4.000,- za orginální kus plastu se mi zdálo přehnané, stejně věčně nevydrží. V jednom e-shopu (Autodíly ZH) jsem našel kryt za 695,- +190,- poštovné. Dnes jsem ho nasadil, kryt tvarově seděl, podle starýho torza jsem trochu doupravil dírky - orginální kryt měl podlouhlé otvory, takže při počtu 13 úchytek se líp trefovalo. Ale nebylo tak zlý, za tu cenu bych ho mohl měnit skoro každý rok
  23. misan60

    Kolik máte kdo najeto?

    Koupeno 06/2010 se 125000 km, dovoz Belgie. Perfektní stav, pravidelný značkový servis, podle přiloženého servisního listu před prodejem provedena velká servisní prohlídka při 119000 km - měněny náplně, filtry, krátce předtím brzdové kotouče, destičky a ventilátor. Teď 132000 km a kromě výměny žárovky H1 jsem investoval jenom do výbavy (gumové koberce místo textilních, zástěrky, sada plecháčů se zimními gumami, řetězy, čeština do navigace, střešní nosič). Takže maximální spokojenost - krásné, reprezentativní, pohodlné a spolehlivé vozítko se slušnou spotřebou.
  24. Ve vláknu jsem popisoval, jak probíhá úspěšná aktualizace map. Od té doby jsem to aktualizoval ještě jednou - sehnal jsem pak soubor map 2010-2011 (po instalaci se objeví jako 2009-2010, ed.2) [upravil dne 7/12/10 13:27 misan60]
  25. Údaje o skladbě jsou obsaženy v ID3 tagu souboru mp3, na který existují editory, umí to i vypalovačky (používám Nero) při převodu audio CD na mp3. Dají se i jednoduše doplňovat ve Windows XP třeba pomocí Totalcomanderu - na souboru mp3 se dají zobrazit vlastnosti a pod záložkou souhrn a upřesnit se dají údaje doplnit - ale je s tím práce doplňovat to ručně. Pokud se pálí kompletní CD mp3, tak s připojeným internetem si Nero samo stáhne z databáze ID3 tagy a nabídne je k použití, na jednotlivé skladby to asi nefunguje. Nahrával jsem do jukeboxu asi 70CD, většina stažených mp3 CD ID3 tagy obsahovala, někdy je bylo potřeba zkrátit (v názvu skladeb byly i názvy alba nebo i odkazy na zdroj). Pokud si to editujete sami, je potřeba se vyhnout znakům s diakritikou, zvlášt s háčkama, ty čárkovaný většinou nevadí. Nejde o to, že se zobrazí nějaký paznak, ale takové soubory mi vůbec nešly nahrát, nebo to dělalo psí kusy - třeba se mi nahrál vícekrát stejný soubor s různými názvy.
×
×
  • Vytvořit...