Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jak je to se spotřebou u TD při sjíždění na rychlost? Několikrát jsem se nad tím zarazil.. Když sjíždím kopec třeba na 5tku a jenom brzdím motorem, žere TD nulu nebo má stejnou spotřebu jako na volnoběh :myslim

Odesláno

Spotreba je rovnaká ako pri volnobehu (plynový pedál je vo východiskovej polohe a do čarpadla ide rovnaké množstvo nafty ako na volnobeh, akurát pri vyšších otáčkach). A daľšia výhoda je že brzdíš motorom a nezahrievaš brzdy.

Odesláno

oddie: Vysvětli mi, co je nucený volnoběh.

Já mám zafixováno, ze HDičko žere nulu při zařazeném kvaltu bez plynu a na volnoběh papá cca 1 litr za hodinu.

Odesláno

Myslím že 0 ti ukáže kvôli tomu že v saní nie je podtlak, tým pádom ani nereaguje podtlakový snímaš t.j. 0.

Fyzicky ak by do valca neprichadzalo palivo, motor by zhasol.

Odesláno
Myslím že 0 ti ukáže kvôli tomu že v saní nie je podtlak, tým pádom ani nereaguje podtlakový snímaš t.j. 0.

To je několikanásobná blbost.

1) HDI nemá v sání podtlak, neboť nemá škrtící klapku, a nemá ani žádný podtlakový snímač, neb by mu byl k ničemu

2) benzíňák se škrtící klapkou má v sání naopak maximální podtlak v okamžiku, kdy se zavře škrtící klapka, tj. při sundání nohy z plynu, a o to větší při jízdě bez plynu se zařazeným kvaltem, kdy je nuceně roztáčen.

3) pokud je motor nuceně roztáčen, je nějaké zhasnutí nebo nezhasnutí naprosto irelevantní, protože ten motor v tu chvíli funguje jako brzda, ne jako motor. Klade odpor nucenému roztáčení. Zhasnout může pouze v okamžiku odpojení toho nuceného roztáčení, tj. při sešlápnutí spojky, tudíž zde musí být ošetřeno, aby obnovení dodávky bylo dostatečně rychlé - v praxi je zajištěno sledováním rychlosti poklesu otáček.

Odesláno

tak vo finále je jedno ohľadne spotreby či tam je kvalt alebo nie(ak sa ide z kopca)? ak ho tam nechám tak potom len viac kecá PP ohľadom spotreby

[upravil dne 24/6/13 00:00 od Gabriel 307]

Odesláno

Asi budu kecat, neboť to nemám podloženo, ale slyšel jsem, že u benziňáku to je tak, že pokud jsou otáčky nad nějakou mez otáček (asi 2000ot/min) při zařazeném kvaltu a bez toho abych šlapal na plyn, tak poté by do motoru neměl jít žádný benzín, tudíž spotřeba by byla nulová, až poté když otáčky překročí tu stanovenou mez tak aby motor nechcípnul tak je do něj vstřikován benzín. Ale třeba fakt jenom kecám a je to JPP.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...