Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže věc se má takto, byl jsem na technické a byly tam nějaké závady typu B (koroze)...a dostal jsem 30ti denní technickou, do té doby se to samozřejmě nestihlo všechno dát dokopy (nebylo způsobeno mou vinou ale kamaráda co to měl na starosti). Dočetl jsem se, že pokud se to do tého lhůty nestihne opakovat ta technická, musí se poté vykonat celá technická kontrola znovu, a teď by mě zajímalo takhle je to napsáno v \"zákoně\". Musím tedy i znovu na emise pokud se s motorem nic nedělalo a emisemi prošlo v pohodě? Jako moc se té technické kontroly nebojím, jelikož auto je po technické stránce v pořádku tzn. točí, svítí a brzdí a všechna rez přebroušena, vyvařena co bylo třeba a nastříkán komplet spodek bodyčkem.

Jedinné co se nepodařilo opravit je podsvícení registrační značky v zádu a pán technik mi tuto chybu napsal pod B tedy vážné. Takže nevím co s tím.

Odesláno
Takže věc se má takto, byl jsem na technické a byly tam nějaké závady typu B (koroze)...a dostal jsem 30ti denní technickou, do té doby se to samozřejmě nestihlo všechno dát dokopy (nebylo způsobeno mou vinou ale kamaráda co to měl na starosti). Dočetl jsem se, že pokud se to do tého lhůty nestihne opakovat ta technická, musí se poté vykonat celá technická kontrola znovu, a teď by mě zajímalo takhle je to napsáno v \"zákoně\". Musím tedy i znovu na emise pokud se s motorem nic nedělalo a emisemi prošlo v pohodě? Jako moc se té technické kontroly nebojím, jelikož auto je po technické stránce v pořádku tzn. točí, svítí a brzdí a všechna rez přebroušena, vyvařena co bylo třeba a nastříkán komplet spodek bodyčkem.

Jedinné co se nepodařilo opravit je podsvícení registrační značky v zádu a pán technik mi tuto chybu napsal pod B tedy vážné. Takže nevím co s tím.

Natáhní od zadních světel nové dráty,nejjednodušší a nejrychlejší oprava;)

Odesláno

Mne na 405-ke tieš nešlo zadné osvetlenie špz a iba mi to dal do malých závad a povedal nech si to dám čím skôr dokopy lebo môžem dostať pokutu . stačilo rozobrať komplet tie svetielka a dosadacie plochy prespájkovať .

Odesláno

Chip: Jo emise jsou v normě.

maNkovic: Mě to je jasné, ale přece jenom stavěli mě policajti už párkrát i večer a u předchozí 405ky mi nesvítily taky a nikdy mi na to nic neřekli.

Co se týče toho osvětlení RZty...dneska rozebráno a zjištěno, že je tam všechno vodící zelené, jedna žárovka spálená ale druhá v pohodě, takže vyčištěna dosedací plocha plus konektor a stejně se nerozsvítila, takže zítra budu muset asi natáhnout novou kabeláž od těch zadních světel teda. Nějaké návrhy jak vzít šťávu ze zadních světel?

[Edited on 23/6/13 22:28 by KingSpade]

Odesláno

Podle mě je nesmysl, aby osv. značky byla vážná ©.

Normálně zjisti kam jde 12V z potkávaček a sprostě dočasně natáhni drát.

Mě sebrali známku a po dvou měs. sem opakoval a platil jen STK.

A policajti nic neřeknou pač na tebe svítí zezadu a prd vidí, jestli svítí žárovka :D

Odesláno

No s těma emisema si nejsem tak jistej, když se opakuje celá technická. Mám takový pocit, že při technické nesmějí být emise starší dvou týdnů. A když prošvihl tu třicetidenní lhůtu, tak emise nevím nevím :myslim

Odesláno

Fusion: vážná je B, nebezpečná C......ale jo, budu muset aspoň provizorně natáhnout drát. Tam prostě to osvětlení hovno vydrží, žádné těsnění tam není, takže komplet zoxidované, tzn. že bych potřeboval vyřešit, jak to napojit mimo objímky.

Guest servisman
Odesláno

sehnat jen UNI osvětlení RZ a bude klid.Na 100% to odchází že to vyrezne

Odesláno
No s těma emisema si nejsem tak jistej, když se opakuje celá technická. Mám takový pocit, že při technické nesmějí být emise starší dvou týdnů. A když prošvihl tu třicetidenní lhůtu, tak emise nevím nevím :myslim

Emise udělá a dostane známku, tímpádem emise platí 2 roky. Nemá to nic společnýho s nedokončenou technickou. Nicméně technická se pak neprodlužuje o měsíce, její platnost bude navazovat na konec staré, bude stejná jako platnost emisí.

Guest servisman
Odesláno

Máš pravdu ,protokol o měření emisí s kladným výsledkem (ne starší jak 30 dní) ,Takže bude muset opakovat i emise .

Odesláno

Tak jestli budu muset opakovat i emise nebo ne, je celkem fuk, jen zbytečně dalších 500,-

update: tak to že nebyl zapojený konektor do světel a tudíž tam ani šťáva jet nemohla, moje blbost, jsem zjistil že pravá strana svítí když se šikovně zahýbe s konektorem, je ale celý zaoxidovaný takže vyčistit jenom a nebude problém...problém je levá strana kde se zlomil ten \"jazýček\" což už problém je velký. Naštěstí ale kámoš má taky 405ku takže si jeden zapůjčím, zrobím technickou a pak zajedu na vrakáč do Koblova jestli tam nemají nějaký použitelný svícení.

Guest servisman
Odesláno

Nevím jak u Vás ale u nás je STK a emise vedle sebe takže se raději pro jistotu zeptej ,ale podle mne budeš muset znovu na emise a pak na STK. Psáno je to jasně Nesmí býti starší 30 dnů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...