Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem, právě jsem nechal vyměnit turbo na své 407 , rv. 2004 2.0 HDi. Díky najetým km jsem zvolil radši formu repas ( už kvůli ekonomické stránce, a taky neplánuji že to auto budu mít ještě dlouho. Spolu s turbem jsem měnil EGR ventil. Mám ale problém turbo spíná až ve 2200 - 2300 otáčkách, přitom staré ikdyž turbo dost řvalo a zdálo se mi auto líné , bylo to živější než teď. Víte někdo čím by to mohlo být? A jak to opravit? diagnostika neukazuje nic a i spotřeba se zvýšila o 1 l oproti starému téměř nefunkčnímu.

Díky

Odesláno

No tak to je jedno , to na věci nic nemění , prostě netáhne. Až po 2300 otáčkách a jde za mnou černej kouř akorát. A spotřeba dneska 8 l průměrná a to jsem s tím starým jezdil za 5.5 :(

Odesláno

V pohodě, bude muset asi hold zas na nakou dobu do servisu... koukam ze tady moc lidi asi nevi co stim.. zajimavy ze s tim starym spatnym turbem to jezdilo mnohem lip nez ted.. asi to stejne uz prodam a koupim si neco nemeckyho uz me to nebavi.. auto potrebuji kazdej den a ne aby stalo furt v servisu..

Odesláno

ono totiz, kdyz se to nepripoji na diagnostiku a nezkontrolujes zakladni hodnoty ( tlak nafty, udaje z vahy vzduchu a dalsich cidel) tak je to hadani z kristalove koule, a tu tady bohuzel nikdo nemame

Odesláno

takze kolik ukazovala vaha vzduchu, jaky tlak ukazovalo cidlo tlaku nafty atd? korekce vstrikovacu ? to vse bylo ve spravnych rozmezich ?

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

brutall: U 407 neni řízenej podtlakem, ale po výměně se musí nakonfigurovat přes dia

Odesláno

dnes jsem mluvil s mechanikem. konfigurace pres dia pry probehla tak uz fakt nevim... napadlo me jestli uz to neni taky unavou motoru, ma najeto 270 000 ale ze by to delalo az takovej cirkus to si nemyslim.. dneska sem s tim zas jel 300 km a pride mi to takovy priduseny proste ... ale ja autum po technicky strance rozumim jak koza petrzeli tak to moc nevyresim asi.

Odesláno
Chce to změřit za jízdy na dia zda turbo tlačí požadovaný tlak. Není to nic složitého, jenom se chvíli projet a měřit hodnoty:papa

no pristi pondeli to dam zas do servisu a tam to pravdepodobně vyzkoušej tuhle metodu - a kdyby to ukazalo spatny hodnoty tak jak se to nastavuje? do ty doby s tim budu jezdit asi normalne a budu cekat jak se to vyvine

Odesláno

Tak panove, je to divny a neskutecny, ale auto jezdi samo od sebe jak ma.. spotreba se ustalila pod 6l jako predtim, ma to zatah jako prase od 1500 otacek a dym jsem nezpozoroval... to na tom nikdo nic nedelal.. asi to auto vytusilo, ze je zle kdyz uz sem se vcera nasral a jel jsem se podivat na jedno mondeo ze bych to vymenil :) kazdopadne diky za rady vsem zucastnenym :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...