Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak se zachováte, když chytíte kroupy na dálnici?

Jak se zachováte, když chytíte kroupy na dálnici?   

1. 1. Jak se zachováte, když chytíte kroupy na dálnici?

• Budu pokračovat v jízdě, jen přizpůsobím jízdu stavu a povaze vozovky
      19
    • Budu se snažit co nejrychleji schovat, aby nebylo auto pobité
      18

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Zažil jsem jednou na D1 situaci. Jel jsem do Brna na letiště a cca 30km před Brnem jsem vjel za bílého dne do regulérní tmy (jak když na auto hodíš pytel), viditelnost tak na špičku kapoty, chlejstalo že voda s krupkama tekla přes stěrače. Můžu říct že jsem rozhodně nepřemejšlel kde se schovat, jen jsem doufal že to do někoho nenapálím, že nesjedu do svodidel a že to do mě někdo nenapálí. Jedete pak krokem, modlíte se, aby ty kroupy nerozmlátili skla a furt čekáte náraz - byl to hnus fialovej. Trvalo to možná 2 minuty, možná 10 minut nevím.

Odesláno
Starám se akorát o zdraví, pixla mě nezajímá. Navíc ji mám (i) na tohle pojištěnou, takže bych na tom leda vydělal...

Když vidím kroupy tak si řeknu to samý - je to pojištěný. Sice by mě to naštvalo a mrzelo, ale aspoň bych věděl že je na opravu případně na nový..

Odesláno

Já sem hlasoval pro dvojku, ale nenapadlo by mě, že vůbec někoho může napadnout zastavit na dálnici (mimo odstavný pruh) a ještě ve zhoršené viditelnosti:o Když začnou padat kroupy, tak prostě pojedu dál a na nejbližším místě, kde se bude dát schovat (benzinka, odpočívadlo a pod) zastavím...ale zastavit přímo na dálnici je nejenom blbost, ale dle mě docela dost nebezpečná záležitost:myslim Jinak, mi sme teď po cestě ze slovenska potkali taky takovem jarní deštík...během pár vteřin sem mi při 130km/h snížila viditelnost na cca délku kapoty a stěrače naprosto nestíhali, dokonce dostat se bezpečně z rychlého do pomalého pruhu a ze 130 na 70 byl problém. Dalších pět minut jeli všichni cca 70km/h v pomalém pruhu a za tu dobu okolo neprojel nikdo v rychlém. Když déšť trochu ustal, viděl sem před sebou i v zrcátku kolonu kam až sem dohlídl a úplně prázdnej rychlej pruh:D

Odesláno

zastavim pod mostem a schovam auto, v zahranici je to bezne, jen tady se lidi rozcilujou...... a pak se taky rozcilujou, kdyz nemaj na opravu, protoze jim pojistovna dala malo........

Spis me vic serou debilove, co jezdi za deste po dalnici na denni sviceni........ jednoho takovyho jsem malem narval do kufru.... nicmene odpoved mi byla dana takova, ze mam jet tak, abych stihl bezpecne zastavit a lip cumet.......... takze tady mate odpoved...... i v hustem desti muzete potkat srnu, nebo ulitlou pneumatiku a je to taky supa, takze bud pomalu, a nebo rychleji a riskovat........nicmene v levym na dalnici bych zastavil asi jen v pripade toho, ze budu stat na brzdach, mit rozsviceny mlhovky a varovky........

Odesláno

Mišak: Nic se tam nestalo. Já tam přijel těsně po začátku krupobití, byl jsem téměř pod tím mostem, kde to stálo.

Je pravdou, že 130 jet určitě nešlo, ani 100, ale tak 50-70 to šlo (nebyla tma, jak popisoval kirkiz).

Žádné stojící auto tam nebylo, ani střepy ze světlometů. Všichni se rozjeli, jakmile přestaly padat kroupy.

Naprosto nechápu, že se najdou tací, kteří zablokují dálnici kvůli kroupám.

Odesláno

jednou se mi stalo, že mě to chytlo v rakouské obci těsně u našich hranic a stačil jsem vjet na pumpu (štěstí)

jinak bych asi na dálnici, kde by se nedalo schovat, pokračoval v jízdě pomaleji dále, co taky jiného na dálnici dělat :(, určitě bych nelezl z auta ven--mám se moc rád :)

Odesláno

zrovna včera jsem to řešil také...jedu takhle od tchýně, auto plný dětí a manželek:D a najednou přišel slejvák, jakej jsem fakt dosud nezažil a do toho kroupy...z toho co jsem viděl dopadat na silnici bych to do 1cm odhadoval...zpomalit jsem musel, páč řidiči předemnou zpomalovali (nebo rovnou stavěli u krajnice)...úkryt v okolí nikde žádnej...tak jsem se s tím smířil...jedinej strach jsem měl o panoramu a čelní sklo...ostatní bych po kroupách u toho 11letýho pekáče neřešil...z bodu A do bodu B mě to dopraví i s ďůlkama na haubně:roker

Odesláno
Schovat, schovat a zase schovat!!! Kdekoliv.:myslim:myslim

I za cenu riskování rozšvihaný p*dele nebo blokace komunikace?

Samozřejmě blokace dálnice zastavením pod mostem, to je extrém, to ne, bylo to myšleno s nadsázkou v rámci možností a bez porušení silničních pravidel, či jiných hovadin. :papa:papa

Odesláno

Jak mi to Milan líčil, je blokování dálnice opravdu přehnané. CO by oni řidiči dělali, kdyby přiletěla pospíchající záchránka? :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...