Guest minimaxa Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 Nevím proč to tady řešíme, stejně se koupat nebudeme, protože ta anomálie nazývaná sluníčko, se stejně letos neobjeví Citovat
marcel.tokar Odesláno 6. červen 2013 Odesláno 6. červen 2013 No keď ak pozerám telku, pár ľuďom ani bazén neni treba a na dvorku sa kúpu až sú z toho zúfalí. Citovat
Šalda Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Trochu bych to tady oživil, konečně sem se rozhoupal a koupil pro prcka( pochopitelně i pro mě) takovej menší nafukovací bazének- 1,83 na 0,66, napojil na kartušovou filtraci( pískovou rozhodně minimálně tenhle rok kupovat nechci a nebudu;)) Ale nemám s tím žádný zkušenosti, co dělat aby byla voda ke koupání? Jak často a jak dlouho mám nechat filtraci jet? Bazén má cca 0.880m3, filtrace má výkon 2m3 za hodinu, říkal sem si že to napojím na spínací hodiny, a nebudu se o to muset starat, že to nechám třeba dopoledne a potom večer filtrovat. A co chemie, co bych měl dávat? Nebo sem si říkal že vodu jednou za 2 týdny vypustím a napustím novou, když té vody tam tolik není. Budu rád za každý rady, o tomhle vážně nevím ani ň Citovat
Hafity Odesláno 29. červenec 2013 Odesláno 29. červenec 2013 Nevím proč to tady řešíme, stejně se koupat nebudeme, protože ta anomálie nazývaná sluníčko, se stejně letos neobjeví Ehm.... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 :D:D njn, stejně se koupat nebudem, páč nebudeme mít z toho hicu co do bazénu napustit :roker Citovat
odee Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Šaldo, základ je upravit PH vody (tuším, mezi 7,2-7,6), pak trošku sava a v takovým malým bazénku nemáš co řešit. Když se Ti už voda nebude zdát, napustíš novou, nám se do bazénu na zahradě vleze asi 1 kubík vody a ten se za den až dva těchle pařáků ohřeje skoro na 30°C. Nemáme tam ani filtraci, tak se každej tejden voda vymění a nashle. Jinak, ještě jeden tip, ikdyby Ti to radil kdokoli, nedávej místo sava skalici, bába byla moc aktivní a dala to tam, ikdyž sem měl nachystaný savo a všechno bílý, co se namočilo do vody skončilo modrozelený, včetně neopálených proužků pod plavkama mojí mladé Citovat
OK406 Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Rodiče mají již několik let nadzemní bazén + pískovou filtraci a spokojenost. Ted si pořídili nějakou termoplachtu. Přiznám se, že jsem se v něm ještě nekoupal. Citovat
FrantaCV Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Vloni jsem pořídil tohle: Bazén Tampa 3,05 x 0,76 m s kartušovou filtrací - hrubý omyl - po cca 14 dnech provozu (čistého času provozu asi 20 hodin) nutná výměna kartuše. Letos už je písková provoz vyjde jednoznačně levněji přes vyšší pořizovací náklady a je jednoznačně účinnější. Plachtu na bazén (zakrytí) jenoznačně ano - ušetří spoustu zbytečné práce s čištěním napadaného bordtelu. Ohřev vody? Jedině klasický solární panel s čerpadlem - inzerovaná (doporučovaná PYRAMIDA) jsou vyhozené peníze. Jinak super pro vyráchání v těchto vedrech. Na zimu pak sbalím uklidím a nemám starosti jestli přežije mrazy a nepohodu. Ale vše je pouze úhel pohledu a věc názoru. Přeji šťasnou ruku a rozhodnutí při volbě. [upravil dne 30/7/13 16:37 od FrantaCV] Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 staci si udelat misto pyramidy smotanou cernou hadici a napojit to do obehu, kamos ma takhle asi 30 metru hadici a pry je to good a to ma 4,6x1,2 Citovat
Šalda Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 odee, já taky počítám s tím, že vodu jednou za cca 2 týdny vypustím a napustím novou, tak sem si říkal že možná ani nebudu muset nic do vody dávat. Tohle je bazének hlavně pro malýho, obsah 0,8 kubíku, tam písková filtrace nemá smysl, a větší bazén koupíme až tak za 5 let, zatím bych ten velkej ani neměl kam dát. Na tu úpravu PH dáváš co? o budu muset koupit ty papírky abych jistil jaký tam je PH, co? A Savo to je přímo Savo na bazény? Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 ne, ja tam leju normalni savo, tak 2 litry, takze tobe bude stacit cca pul litru.... a kdyz tam dam kartus, tak jsi dle meho v poho.... v marimexu maji zjistovace PH a prostredky na upravu PH. Pokud tomas daleko, muzu ti to nekdy v praze vzit a dovezt do brna.... Citovat
punkac Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 prostředky od fy. marimex prodávají v každém OBI nebo Mountfieldu Citovat
Šalda Odesláno 30. červenec 2013 Odesláno 30. červenec 2013 Jj, v Brně v Hornbachu toho mají plnou pr.el:D Jen právě nevím co mám vzít, protože je tam toho jak nas..., proto se ptám, nechcu být žádnej chemik a mít doma 10 druhů hovadin a nějak to vše míchat, stačilo by mě něco univerzálního, ještě sem se díval že sou přípravky chlorový a nebo kyslíkový, ale ty kyslíkový prý stojí víc. Citovat
punkac Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 Šaldo, jestli tu vodu máš z vodovodního řádu a chystáš se jí pravidelně měnit, asi bych se na to vykašlal ( i když zase tady u nás stojí kubík vody 88 Kč) Jestli jí tam plánuješ mít déle, koupil bych si nejdříve sadu na zjištění pH. Tím zjistíš, jestli budeš kupovat pH+ nebo pH- prostředky, pak něco proti řasám a je to. V OBI jsem si vzal od Marimexu takovej sešitek a tam je vše pěkně popsáno jako pro blbé (takže pro mě a pro tebe ) Citovat
Šalda Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 punkac, no vidíš, takovej sešitek taky musím sehnat:D Napouštím z řádu, a kubík u nás stojí nějak 75.- takže do bazénu dám za 60.-, když si vezmu že lupeň na bazén stojí pro jednoho 110.- x 2 tak se mě chce z toho zvracet, to klidně tu vodu vypustím jednou denně Ale stejně bych tu vodu použil na zalívání na zahradu, a právě nevím jak je to potom s tou chemiou, to už asi potom nebude na zalívání, co? Citovat
punkac Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 Zalívám tím ouplně v cajku. Jde o to, že ta chemie není pár hodin po aplikaci už tak agresivní. Ještě mi na zahradě nic nechcíplo. Zalívám stromy, keře i zeleninu a nic Citovat
Charlie 607 Odesláno 12. květen 2020 Odesláno 12. květen 2020 (upraveno) Trošku oživým tohle téma. Rozhodli jsme se letos pro bazén a koupil jsem od Mountfieldu Azuro Vario kruh 4,6 x 1,2m Chci ho cca 30cm zapustit do země a potom 1/3 obvodu bazénu bude zapuštěná úplně to bych asi obestavěl ztraceným bedněním, aby to na bazén zbytečně netlačilo. Ale zajímá mě, jak jste upravovali terén pod dnem?? Upraveno 12. květen 2020 uživatelem Charlie 607 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 12. květen 2020 Odesláno 12. květen 2020 tady budou asi nazory rozdilne ja teda jen 3,6m zapusteny cca 20-50 cm (dle terenu) dole udusana cernozem na tom lehce cca 3-5cm pisku udusaneho geotextilie pod celym bazenem (sem daval pro pocit z toho pisku) bazen - koutove vyplne z polistyrenu geotextilie folie jedno ale vim jiste kdyzych to delal nekdy priste tak jedine betonovy podklad kvuli stabilite a rovinnosti a jelikoz sem myslel ze koutove vyplne z pisku jsou problem tak z polistyrenu asi jeste vetsi - jelikoz se mi pod folii rysuji jednotlive dilce - ale zase jednodussi na pokladku Citovat
Charlie 607 Odesláno 12. květen 2020 Odesláno 12. květen 2020 Kouty budu taky dávat polystyrenové. Do betonové desky se mi moc nechce, zatím jsem uvažoval upěchovat vrstvičku štěrku, na to upěchovat vrstvičku písku a na to geotextilii. Citovat
Péťa Odesláno 12. květen 2020 Odesláno 12. květen 2020 Já nechal bagr hrabat tak dlouho, až nebyla navážka, ale tvrdá zem. Tu jsem poctivě žábou (nohou) uskákal a srovna do takřka ideální roviny. Ale nikoli dosýpáním, ale odebíráním nepotřebné zeminy. Kruh mám 5,5m. Dno jsem pak jemně zasypal pískem, vrstvu nemám určitě 1cm, takové nepřesnosti jsem se nedopustil (koupil jsem si kvůli tomu 3m dlouho hliníkovou lať s bublinou). Pak už jen filc (geotextílie) a bazén. Kouty jsem dělal z písku, ale říkal jsem si, že příště polystiren (jenže v té době jsem ho neznal). S podkladem nemám problém, asi jsem se mu věnoval postatně víc než Lukáš. Ani příště bych nebetonoval. Ona ta betonová deska by měla totiž mít výšku cca 15 až 20 cm a 2x kari síť Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.