Přejít na obsah

marcel.tokar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    66
  • Registrace

Vše od uživatele marcel.tokar

  1. marcel.tokar

    Slnecna clona

    No ja som tie clony mal zhodou okolností zadara ale keby som za ne mal zaplatiť tak by som do toho šiel. Stoja za to. Ak by som ich nedával dole tak by som šiel asi do fólií ale len od fakt preverenej firmy. Videl som x zvlnených a zabublinkovaných fólií po čase, to by ma šľak trafil, keby sa mi s mojimi toto stalo.
  2. marcel.tokar

    Slnecna clona

    http://www.x-shades.eu/sk/product/Citroen-C-Elysee-S4-2012-AKTROK Ja mám na corolle takéto, netreba nič skrutkovať, je to na magnetky, sedia dokonale. Ale sú na zadné bočné okná, nie na zadné okno nad kufrom. Lepiť som nechcel ani ja. Keď vozím mamu, chce pozerať z okna a fólie jej vadili, tieto clony dá dolu šmahom ruky a hodí dozadu. Syn zas nechce aby mu svietilo slnko na tablet. Vložil by som obrázok ale netuším ako sa to robí. Skúsim dať odkaz na svoju recenziu auta, kde je fotka clony v galérii. http://moje.auto.cz/?sekce=foto&im_id=im_550fdbac845eb&ga_id=GA_52662462aaf1d
  3. marcel.tokar

    Zápach v aute a cukanie.

    Keď zhorí, budeš mať pruser, ne že ne. Pozri do poistnej zmluvy, čo tam je. By si sa divil čo sa dá zvaliť na vandalizmus, úmyselné podpalačstvo, zanedbávanie servisu. A to ešte celý cirkus môžeš riešiť roky - a tak dlho bez auta nicmoc.
  4. marcel.tokar

    Ztrácí se mi tlak v kotli

    Ak je dierka na výmenníku, nemusí ju byť ľahké nájsť, ak voda presiakne cez tak sa môže odpariť. Samozrejme sa môže dierka inak chovať za tepla a za studena. A tie výmenníky sú z kadejakých divných zliatin neni tak jednoduché ich zavariť a ťažko povedať ako dlho to vydrží. Alebo výmenník vymeniť alebo rovno celý kotol - immergas je ok, len ako tu niekto spomínal zisti si dostupnosť servisu v tvojom okolí. Tieto veci sa ľúbia pokaziť ako naschvál na Vianoce a Nový rok takže ak je najbližší servis 130km ďaleko, tak to neni bohviečo.
  5. marcel.tokar

    Kamera do auta

    oddie: Ale veď toto je presne to isté, čo som uviedol ako špičkový produkt ja, vrátane potiskov, predajca si na to nedal žiadne iné potisky. Dal si na to len inú cenu. Vcelku ju ale viem pochopiť. Skús prirátať k tej cene v čínskom eshope dph a clo a riziko pokazenie v úmere s ročnou zárukou vo vzťahu slovenský díler a čínsky predajca verzus povinná dvojročná záruka slovenský díler a slovenský koncový spotrebiteľ. To je tých možno 100Eur navyše, nie?
  6. marcel.tokar

    Kamera do auta

    oddie: Z tvojej reakcie mám pocit, že som sa ťa asi nejako dotkol, to som nechcel a ospravedlňujem sa. Je rozdiel \"čína\" a \"Čína\", to vieme všetci, v ázii sa robí už asi všetko. Ale aj tí číňania robia prvotriedne veci aj druhotriedne aj nahovno. Ak vieš odporučiť presne túto kamerku len bez polepov tak daj konkrétny odkaz na eshop, budem rád a vopred ďakujem. Ohľadom GPS a zamestnancov - to že zamestnancov nemáš ty to neznamená, že ich nemá aj niekto iný z tohto vlákna na fóre. Pojem zamestnanec v tomto prípade využitia GPS v kamerke v aute môžeš ľubovoľne zameniť s pojmom napríklad nevycválaný 20-ročný syn, dcéra, brat, sestra... ktorým so stisnutým zadkom je človek občas povinný požičať auto. Občas častejšie ako je milé, chápeš. Neber to osobne, nechcem tým povedať, že práve tvoj potomok je nespôsobilý viesť motorové vozidlo a jazdí s ním 180kou po obchvate Budapešti. Myslím to všeobecne.
  7. marcel.tokar

    Kamera do auta

    No ak myslíš, že to má napríklad rovnakú optiku ako \"čínska\", uhol snímania a rozlíšenie, že seka a pixeluje ako sem - tam čínske radi robia... Ako myslíš. Slúži to ako záznamové zariadenie pre prípad nehody, kebyže som mal pochyby o spoľahlivosti a kvalite záznamu tak to neodporúčam. Na nejaký \"čínsky\" by som sa nejako extra spolahnuť nevedel. To by bolo ako dať si dajaký \"čínsky\" airbag. Šak veď erbeg tam je ne? Ale či urobí to čo má v prípade nehody - kto vie? Ale každý je si sám strojcom svojho šťastia. Inak to gps až taká somarina nieje, ak dávaš svoje auto aj svojim zamestnancom, aspoň vieš kade sa ti mocú a ako jazdia. Respektíve vedomie, že ich vieš neskôr skontrolovať im zabráni robiť neprístojnosti s tvojim autom v pracovnom čase. To je slušný bonus.
  8. marcel.tokar

    Kamera do auta

    http://www.dod-tec.sk/top-cierna-skrinka-dod-ls430w-s-gps http://www.zive.sk/spravy/kamera-do-auta-dod-ls430w-ocity-svedok/sc-30-a-314301/default.aspx Keď už niečo robiť, tak to robiť poriadne. A toto kvalita je, drahá je ako čert, ale top.
  9. marcel.tokar

    Venkovní markýza výsuvná

    Na dovči v Chorvátsku sme bývali na 2.poschodí apartmánu aj s terasou a mali sme markízu s pohonom a dialkovým ovládaním. Dialkáče boli dva, na apartmá bolo jedno a majiteľka, ktorá bývala v byte na prízemí, mala druhý. Keď sme zabudli ráno markízu zložiť a začalo pofukovať spravila to ona, ani nemusela šlapať hore schodami a znervózňovať nás tým, že sa tam v našej neprítomnosti moce. To len na okraj. Rozmer 4x3.
  10. marcel.tokar

    Tepelné čerpadlo vzduch - voda

    Len na okraj - pred vonkajšou jednotkou sa zvykne pri určitých teplotách tvoriť námraza, takže ak si ju dáte medzi barák a chodník, bude sa tam parádne šmýkať.
  11. marcel.tokar

    607 2.2HDI

    Kamarát dostal po šéfovi 607 2,2HDi, najazdených malo pri odovzdávaní 310000km. Behom roka čo ju mal musel meniť turbo, fapfilter, jednu z dvoch bateriek a keď začala štrajkovať elektronika - napríklad sa mu samé spúšťali stierače a nešli vypnúť, dreli nasucho, svietila kontrolka ABS tak to auto predal, do inzerátu dal že ju predá za 3000Eur, nakoniec prišiel týpek z Rimavskej Soboty, že ju vezme za 800 na drevo a nikdy o ňom už nebude počuť tak že ok. Dve hodiny po odchode mu volal že odvisol pri Rožňave, rozsypala sa mu spojka, že mu to len volá ako zaujímavosť ako tak čaká na odťah. O dva dni už bola na nete na náhradné diely. Turbo kľaklo raz keď vyrazil z Prahy 80km za ňou mu rozsvietilo kontrolku motora, auto vôbec neťahalo a len čmudilo, reku dajak do Košíc dôjde. Nie , len do Trenčína, tam auto definitívne odišlo - odťah do KE 500E, nové turbo tuším 1000. FAP tuším aj s nejakými inými vecami a robotou 2000E aj s dajakými inými vecami na podvozku čo zistili mechanici keď už ho tam mali. Teraz má Ford Focus 1,8TDDi 137000km, čo pri kickowne čmudí strašlivo ale šlape ako švačiarky a Superba 2,0TDi 20000km, to nemá taký ťah ako FF, ale zas je to loď.
  12. Ja som v saune nikdy hodinu nevydržal. Sranda bola, keď som v saune bol s kamarátom, čo si zabudol na krku zavesenú retiazku so zlatým plieškom 7x5cm, kde mal vygravírované meno. Keď sedel zapretý lakťami o kolená a debatovali sme bolo to v pohode. Horšie bolo jak sa ten pliešok nažhavil poriadne a on sa oprel. Si predstavte tú idylku, sa naparujete, prižmúrené oči, tichučko, len para syčí. A zrazu kulervoucí rev! Skoro ma zrádnik ulapil.
  13. marcel.tokar

    Tepelné čerpadlo vzduch - voda

    Šupnuť ho niekam pod vaňu alebo nad podhľad sa nedá?
  14. marcel.tokar

    Tepelné čerpadlo vzduch - voda

    Ja Ti neviem, keď Ti mám pravdu povedať nepamätám sa, že by u nás v KE na sídlisku Ťahanovce toho roku vypadla elektrina. Možno na pár minút ale niesom si istý, mám doma viac zariadení na ktorých po výpadku prúdu musím nastavovať čas a neviem o tom že by som to robil niekedy toho roku. A už vôbec neviem o tom, že by bol výpadok v dodávke plynu. Každopádne ak vypadne el. prúd bude vykurovanie TČ komplet v prdeli, pri kúrení kotlom ti stačí zálohovať obyčajnou UPSkou kotol (čerpadlo a ventilátor v ňom), prípadne ak máš aj obehové čerpadlo, tak aj to. Dnes už tie čerpadlá majú odber 10-80W/h. Ak tam u vás je výpadok prúdu častý, tím spíš bych neuvažoval nad TČ.
  15. marcel.tokar

    Tepelné čerpadlo vzduch - voda

    U nás na Slovensku už raz Rusko zavrelo kohútiky s plynom, doteraz s tým strašia predajcovia TČ. Treba si uvedomiť, prečo to bolo a kto v tomto konkrétnom prípade nedostal plyn. Lebo Ukrajina neplatila za odbery plynu a je zároveň transportná krajina. Teraz už je ale Slovensko napojené pre takýto prípad na záskok od Rakúska. To za A. Za B plyn vtedy odstavili velké (a tým myslím VELKÉ) podniky s velkými odbermi, domácnosti a rodinné domy nie, to ani náhodou. Ja ti poviem čo by sa stalo, keby od plynu odstavili aj domácnosti - to už by musela byť vojna, a to že neni plyn, to by bol ten najmenší problém.
  16. marcel.tokar

    Tepelné čerpadlo vzduch - voda

    Ešte jedna vec - ak si dáš predsa TČ vzduch-voda, daj pozor, kde ti namontujú vonkajšiu jednotku. Nech nieje niekde na stene pod oknom. Výrobcovia síce tvrdia, že sú tichúčke, nieje to ale celkom pravda, časom sa hlučnosť zvýši. A keď je namontovaná povedzme pod oknom miestnosti kde sa má v noci spať, tak to je blbé, musíš si vybrať, či budeš trpieť v spánku hluk alebo zavrieš okno a nebudeš vetrať. Ďalšia kapitola sú vibrácie, niekedy nepomôžu ani silentbloky a antivibračné podložky, chvenie sa prenáša konštrukciami do baráku.
  17. marcel.tokar

    Tepelné čerpadlo vzduch - voda

    Keď je do baráku plynová prípojka inštalovaná a komín postavený, na TČ sa vykašli. Tie návratnosti sú väčšinou výrobcami neskutočne premrštené, stretol som sa na výstave s týpkami od predajcov solárnych kolektorov (konkrétne to boli od Buderusu), ktorí mi ako človeku od fachu potvrdili návratnosť investície pri pokrytí potreby TÚV 13-15 rokov, ale laikovi o 10 minút neskôr tvrdili, že je 3-4 roky. A žmurkali na mňa. Ak je plyn už v baráku a komín vytiahnutý daj kondenzačný kotol, aspoň u nás na Slovensku momentálne vychádza 2,5krát plyn ako energia lacnejší ako elektrina a keď porastie cena plynu, porastie aj cena elektriny. Hlavne keď SPP predáva už aj elektrinu a Elektrárne aj plyn, nárast cien bude podobný. Iná vec je keby si mal vyberať medzi elektrokotlom a TČ. To sú návratnosti úplne inde. A potom sú tu kotly na uhlie alebo drevo, to sú veci pre domácich kutilov, fajnšmekrov. Osobne si neviem predstaviť, že by som sa špinil s uhlím, chodil povedzme aj keď len raz za deň prikladať, likvidovať popol, nedajbože keby som bol na služobke týždeň a toto by mala robiť moja žena alebo 9-ročný syn. To ani nevravím o krbovej vložke - kotolňa z obývačky - to by som musel drevo a oheň fakt milovať. Ono na papieri to vyzerá fajnovo ale drevo treba skladovať, starať sa o neho, čistiť krb, za pol roka by som preklínal každú triesku. Sranda je napríklad pri novostavbách - koľko +- stojí meter štvorcový podlahovej plochy takej novostavby - 1000Euro? Na kotolňu s kondenzačným kotlom a zásobníkom stačí meter štvorcový, v podstate to celé sa dá inštalovať aj povedzme do kúpelne. Kotolňa na drevo alebo uhlie zaberie aj s akumulačkou koľko - aspoň 4 metre štvorcové a potrebuje samostatnú miestnosť inštalácie. A drevo alebo uhlie je treba ešte skladovať (v prípade dreva je treba podľa výrobcu kotla dodržať maximálnu vlhkosť dreva), čiže kdesi na drevo alebo uhlie musí byť vyčlenený priestor... Treba si uvedomiť, že len na tú kotolňu sa minie stavebne kvoli štvorákom navyše 3000eur. Je treba obvykle z miestnosti inštalácie takejto kotolne dvere do exteriéru aby človek pri nosení dreva nechodil cez celý barák, čiže by mala byť v pôdoryse baráku niekde zo strany dvora - treba na ňu myslieť pri návrhu architektúry objektu, je treba aj poriadne odvetranie takejto kotolne. Ale toto už vlastne nieje podstatné, nie o tomto je toto vlákno. [upravil dne 5/12/13 08:54 od marcel.tokar]
  18. Príde žena do rozvodovej kancelárii a pýta sa advokáta, ako sa má rozveisť. Advokát sa pýta: -A máte na to dôvod? - Áno mám, môj muž má polmetrový penis. - A to ste pred svadbou nevedeli? - Áno, ale predtým má sním ešte nebil. Pepa přijde v noci společensky poněkud unavený domů. Svalí se do postele vedle manželky a usne. Najednou se ocitne před nebeskou bránou. Svatý Petr mu říká: \"Tak vidíš, Pepo, umřel jsi ve spánku\". Pepa zalamentuje: \"Ale proč, svatý Petře? Vždyť já Toho mám ještě tolik v živote udělat? Nešlo by to nějak, abych se vrátil?\" Svatý Petr se poškrábe za uchem a říká: \"No, šlo, ale mohl by ses vrátit jedině jako slepice. Chceš??\" \"To víš, že chci\". Pepa se ocitne zpátky na zemi v hejnu slepic, Porostlý peřím a sostatními slepicemi se popelí v prachu a zobe zrní. V tom si ho všimne kohout,a ptá se: \"Á, ty jsi tu nová. Jak se ti vede?\" \"No, šlo by to, ale mám takový divný pocit tam dole\". \"To jsou vajíčka, to je v pořádku. Jenom je sneseš,pak to přestane.\" Za chvilku Pepa snese první vajíčko. Pak druhé a Třetí vajíčko. Najednou ním někdo třese. \"Co je, co se děje?\" Manželka křičí: \"Sereš do postele, ty prase\"!!! Riaditeľ istej firmy hlada noveho zamestnanca, na stole mu lezia nejake CVcka? Pride mu do kanclu jeden zamestnanec a vsimne si CVcko na vrchu: Jeeej?To je Tono, toho zoberte. S nim to budete mat super. Jeho vsetci poznaju, vselico dokaze vybavit a taaak. Tak riaditel si to premysli, zavola ho na osobny pohovor. Po pohovore ho vyprevadza, ked sa vo firme zastavi Minister zahranicnych veci a hned: Nazdar Tono, co ty tu? Tak riaditel si povie: Kurva asi je fakt znamy, ja ho vezmem, ved aspon bude napomocny. Po tyzdni ho riaditel zobere na obed, ked pri vedlajsom stole sedi cesky prezident. Ten hned: Nazdar Tono! No jak se mas, dlouho sem te nevidel! Riaditel len kruti hlavou, nechape? O dva tyzdne ide riaditel na sluzobku do Vatikanu, tak si povie, ze nebude zle ked zobere aj Tona. Prisli do Vatikanu, tam plne Namastie sv.Petra. Papez v okne kyva ludom. Tono pozera a vravi riaditelovi: Pocuvajte, pockajte tu. Ja idem za Papezom a zakyvam Vam od neho z okna. Riaditel sa ho snazi zastavit, ze to asi nebude dobry napad, ze z toho budu problemy. O chvilu sa vsak Tono zjavi v okne, Papez ho drzi za rameno a spolu kyvaju. Po par minutach sa Tono vrati a tam uz sanitka a riaditel s kyslikovou maskou. Tono sa pyta: Pan riaditel co sa Vam pre Boha stalo? Riaditel: No vies?.nechapal som ked si sa tam zjavil vedla Papeza, ale skoro ma je*lo ked za mnou prisiel Japonec s fotacikom na krku a opytal sa ma, kto je ten typek v bielom vedla Tona.
  19. Problem je, ze to by si kreteni nemali zabudnut zapnut bluetooth v mobile pred tým ako vyrazia s autom, nech sa im mobilak s autom sparuje. Mam v aute bluetooth zabudovane, s ovladanim na volante, je to super. Ale na smsky to teda neni. Len na telefonovanie a prenos hudby.
  20. Ono, čo by ste chceli? Porovnajte, čo sa dalo kúpiť za auto a s akou výbavou pred povedzme siedmymi rokmi za 400.000. Fabia s manualnou klimou v 1,2HTP. a teraz - Kia ceed v nafte a v plnej výbave napríklad? Teraz chceme autá bezpečnejšie, pohodlnejšie, komfortnejšie, s nižšou spotrebou a samozrejme lacnejšie. Ako na to? No predsa šetríme na materiáloch, kde inde, nie? Tým samozrejme nechcem obhajovať automobilky, len sa snažím vysvetliť vec. Respektíve svoj názor na vec. [upravil dne 27/9/13 15:38 od marcel.tokar]
  21. marcel.tokar

    Co nove 2008-ckari?

    Veľa šťastných km, dizajnovo je to auto skvelé. Nech ti vydrží aj technicky.
  22. Tak ja som sa rozhodol svoje kurvítko picasso 1,6HDi nakoniec zameniť za benzínovho japonca z Turecka. Nová Corolla 1,6vvti. Uvidíme, čo vydrží. Ale tá 301 Vti bola celkom fajn, keď som ju skúšal, až na chod kvaltpáky a pár lacných detailov. Čus.
  23. Od januára som mal auto dokopy v servise 6x, dokopy to bolo 7 týždňov. Kixlo 2.januára na STK pri vytočení na obmedzovač, odvtedy bolo pretesnené sanie 2x, vstrekovače, veko ventilov a furt po par kilometroch boli zatečené vstreky v oleji. Vyjadrenia servisu prečo už pri skladaní na začiatku nevymenili skornatele tesnenia na sani a veku ventilov a simeringy na vstrekoch - lebo podla manuálu to netreba. Ale zato vymenili medené podložky na vstrekoch, gumené simeringy nie. Keď sa nakoniec našiel únik oleja - vzlínal po nejakých skrutkách čo držia veko a odtiaľ zatekal na vstreky (je tam dnu vysoký tlak oleja a tie skrutky boli spoj kov na kov bez tesnenia) tak technikovi chudákovi pri skúšobnej jazde zarapkalo a polámalo to zdvihátko. Ako vravím - servis nic moc (kamoš má seat servis a keď počúval tie moje tirády, tak len krútil hlavou) a motor je tiež nanič - polámať zdvihátka na 115000, to sa len tak nevidí. Ako držím vám palce, ale pri mojej smole musím ísť tak nejak do niečoho štatisticky čo najmenej poruchového. Preto corola. Kamaráti sa divili predtým, čože zasa idem do francúza - mal som megan a benzínové picasso, že si do tretice nabijem tlamu. A mali pravdu.
  24. Mne pred dvoma týždňami začalo čosi rapkať v aute. Výsledok prehliadky - polámané jedno zdvihátko a na dvoch ďalších únavové lomy. Auto je 2009, mám ho od nova, najeto 114500km. Olej mením každých 12000km, spolu s filtrami, lejem Agip alebo Shel V power alebo OMV prémiové palivo, vždy pridávam aditíva. S tým motorom mám smolu, v kuse volačo riešim. Alebo smolný kus, alebo ten motor stojí za prd. Chystám sa meniť za benzínovú 1,6 novú corollu. Za mňa PSA a už tobôž dizel nikdy viac. PSA nechcem kvôli značkovému servisu, ktorý zo mňa robí chuja a motor nie lebo ten čo mám sa v kuse kurví. Čaves. [upravil dne 3/9/13 11:51 od marcel.tokar]
  25. Mne v noci húkal s prestávkami alarm, potom bol deň pokoj, a ráno baterka na sračky vybitá. Zrejme alarm vyhodnocoval nedostatočné napätie v baterke ako pokusy o odpájanie alarmu a húkal na upozornenie. Po výmene autobatérie všetko OK.
×
×
  • Vytvořit...