Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem. :papa

Praskla mi pružina na 406, což vzhledem k věku jsem v podstatě čekal. Koupil jsem nové Lesjofors 5002V6 , dále nová ložiska horního uložení SKF. Nechal jsem to sesadit v místním servisu. Už sesazené ale mimo auto nešlo s horním uložením v podstatě vůbec pootočit. Samotné ložisko bylo předtím samo ok. Dal jsem to na auto a je to trošku lepší, ale je zapotřebí velká síla, taková jakou ta pružina nevyvine. Auto táhne střídavě do stran. Otázkou je, sedne si to? kde hledat problém? :( Nemůže být pružina moc tvrdá, že se ložisko pod takovým tlakem netočí?

Díky za jakékoliv postřehy.

Odesláno

Co je špatně, to nevím.

Po výměně horního uložení musí všechno fungovat ihned perfektně, jakákoli jiná vysvětlení jsou nesprávná.

Je to nevýhoda, když si součástky koupíš sám a servis to namontuje. Zřejmě jsi koupil nesprávný typ. Takž nelze spravedlivě požadovat peníze za montáž zpět, a teď už ani díly nevrátíš s vrácením peněz.

Zajdi do toho servisu, co poradí. Pokud jsou dobří (ou ou to by poznali, že mají v ruce nesprávné díly) tak by to mohli přemontovat na správné díly.

Dobré reference má Bystřice nad Pernštejnem.

A kdyby nic, tak přijeď sem do Zábřeha.

Ale ve všech případech počítej, že tak 5000 zaplatíš, protože chyba zřejmě nastala při výběru/koupi dílů (možná uložení, možná pružin).

Odesláno

V servise pouze stlačovali pružinu a dávali ji na tlumič, veškerou ostatní montáž jsem prováděl sám. Pružina je vzhledově totožná s originálem stejně jako ložisko. Objednával jsem to podle čísel ze serviceboxu. :(

Odesláno

Chápu-li dobře, uložením se vsazeným ložiskem nešlo pootočit? To je divné. Zkoušel jsi samotné ložisko?

Nemohlo se stát, že by to ložisko dali do uložení obráceně? Ale nevím, zda je pak možné to celé namontovat. :myslim

Odesláno

hele kdyby jsi na nic nepřišel, tak mi napiš třeba SZ.. když bych měl některej den čas, tak by jsme se třeba mohli mrknout.. (nejsem servis, ale magor do frantíků.. ;-) ) a jsem přímo ze Žďáru..

Odesláno

Jasně, ale už byla dotáhla pružina horním středovým šroubem ne? Když je ložisko blbě posazené, tak síla pružiny může stačit k jeho deformaci a tím znemožnění jeho pohybu.

Odesláno

Napadlo me, jestli tam nezustala nejaka rez treba a je to krhive. Divne je ze je to na obou stranach.

Cinci - prokontroluju to :-)

[upravil dne 31/5/13 06:51 od greg]

Odesláno

Horní misky a gumové uložení je stejné pro levou i pravou stranu? Mohlo se stát, že jsem je prohodil.

[upravil dne 31/5/13 06:53 od greg]

Odesláno

Tak, abych Vás informoval o novinkách. Auto je v servisu, kde to rozebrali a zjistili, že složené je to dobře. Ložisko a pružina jsou správné. Vyzkoušeli nové ložisko ale beze změny. V tuhle chvíli se čeká na gumy horního uložení, pak se uvidí jestli se to bude chovat jinak.

Odesláno

Novinky. .. Po výměně komplet horního uložení je situace lepší. Už tím člověk rukou otočí, ale pořád docela velkou silou. Je udělaná geometrie ale auto stejně občas po zatáčce táhne ve směru zatáčky. Jediné co ještě může být příčinou jsou samy pružiny. Jsou tam teď tyto

http://www.automedik.cz/autodily.html?product=2475915&path[]=1357089&path[]=1357128&path[]=1357650&path[]=1362415&path[]=1387107&path[]=1439238

Může prosím někdo mrknou na ty čísla? Měly by to být verze 5002 V6 tedy pro V6, v eshopu jsou ale v nabídce pro 1.9 SL. Reakční síla působící na ložiska je dána hmotností auta a né tvrdostí pružiny, nebo se pletu?

[upravil dne 5/6/13 14:38 od greg]

Odesláno

Podle SB tam jsou dvě varianty. Normální pérování a přední a zadní zesílené pérování. Nevím co tím chtěl básník říci :myslim

U normálního pérování je origo číslo 5002 V4 a u té druhé tam nic není. Tak předpokládám,že díl bude stejný. Jedině podle vin se podívat.

Tak jsem se chvilku hrabal v SB a podle všeho si objednal špatně. Ta 5002 V6 se dává do 3.0l ,ale je tam poznámka,že se používá s automatickou převodovkou. Pro man. převodovku je 5002 V7.

[upravil dne 5/6/13 15:22 od Dano406]

Odesláno

ahoj, uz jsem ti psal ...

ja koupil kayaby 5002V6 ... urceny by mely byt pro motory V6, ale myslim, ze maji pokryti i na 2,2hdi ... nemam s nimi zadny problem, stejne pruziny z druhovyroby na 2,2 hdi nejsou k sehnani, aspon ja je nikde nenasel tenkrat a na doporuceni par lidi odsud jsem prave nasadil ty V6 a v pohode

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...