Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tempomat po nastartování jede, po čase ne

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

řeším problém s tempomatem, blbnul už co jsem to koupil a to tak, že když nastartuju a rozjedu to na 4ku nebo 5ku tak funguje v pořádku, někdy do první křižovatky, někdy třeba 20 minut. Sám od sebe nepřestane fungovat, většinou je to po nějaké křižovatce, ale sešlápnutí spojkového nebo brzdového pedálu i třeba silně neznamená že to najednou přestane, je to nahodilé, ale jakmile jednou přestane fungovat (blikají pomlčky) tak už se to ničím nerozjede. Až pokud se znova nastartuje.

Omezovač rychlosti funguje 100%.

Může to být tím zelenočernym čidlem co je na brzdovym pedálu nebo po čem jít?

• O 2 týdny později...
Odesláno

milne: Až to vyřešíš tak to sem prosimtě dej :-) Je to šílený právě tou nahodilostí, jednou to jde půl hodiny bez problémů (delší cesty běžně nemám), podruhé 2 minuty a vůbec nemá vliv jestli člověk nebrzdí nespojkuje nebo tu brzdu/spojku zatlápne naplno. Na druhou stranu zatím nikdy mi to nepřestalo fungovat během zapnutého tempomatu, ale možná je to náhoda.

Já dnes vyměnil brzdovej spínač, celej den to jakštakš fungovalo, ale po jednom startu asi ne - nebyla to dlouhá trasa takže jsem to zas tak neotestoval a pustit to nejde za všech podmínek.. O víkendu pojedu 2x100km tak se uvidí, ale mám pocit že to spínačem nebude :-(

Když sme to měli v únoru s kámošem napíchlý na diagnostice tak to psalo:

Počítač motoru:

Přechodná závada. Informace hlavni a sekundarni brzda Koherence

Přechodná závada. Závada signálu regulace rychlosti vozidla Nesprávná hodnota

[upravil dne 16/5/13 16:25 od t99]

Odesláno

Snažím se zatím vše svépomocí, zrovna tahle závada je neřešitelná na místě - zaplatím, odjedu, budu hodinu jezdit, zas to přestane jít a druhej den jsem tam zas. Tenhle kolotoč moje peněženka zažít nechce :-)

S tím Nečasem jinak dobrá zkušenost? Jsou to na Peugeoty fakt machři? :) Cena je oproti Agreze přijatelná a stejně mě čeká pár věcí co sám doma nezvládnu takže přemýšlím kam s tím.

Odesláno

Nechci to zakřiknout, ale zdá se, že ta výměna brzdového spínače zabrala. Jak jsem to testoval na krátkých rovinkách tak jsem to zkoušel hned po zařazení 4ky a je potřeba pár vteřin počkat než si uvědomí, že není sešláplá spojka :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...