Maroš Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Prosim dnes budem menit lozisko na prednom kolese a chcem sa opytat ci okrem stahovaka na loziska budem potrebovat nejake ine specialne naradie a ak tak nejaku radu na co si davat pozor alebo len proste stiahnut lozisko a nalisovat....dakujem za kazdu radu.Menil som zadne a neviem uz si nepamatam bolo to davno ale sa mi zda ze som mal problem ze tam som potreboval vacsi stahovak. Nepamatam si bolo to davno. No okrem loziska menim aj ABS sensor a zase zadny takze znovu povolit nadrz a trapit sa dostat stary von:roll Dakujem za rady . Maros Citovat
HonzaZ Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Hlavně dej pozor na senzor ABS/ESP, bude se muset demontovat, nebo dát nový. Dej pozor na správnou montáž ložiska, má na jedné straně magnety pro senzor ABS. Citovat
Maroš Odesláno 22. duben 2013 Autor Odesláno 22. duben 2013 to som nevedel....magnety? ja viem koli ABS lebo tam je halova sonda ale myslel som ze to je poznat lebo co som si teraz objednaval lozisko tak obrazok je cisto lozisko , segerova podlozka a matica...objednaval som VKBA 3683...dakujem za radu a ABS senzor musi dole? umm jasne tak ten asi odtial len tak lahko nedostanem uz som jeden menil a idem menit zadny...boze to je roboty s tym autom,ale neva som snim spokojny aj ked by som bral vacsi vykon ale spotrebu robim 4,5 az 4,7 tak da sa Citovat
janou Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Ked som menil predne lozisko , potreboval som 5T lis co nechcelo ist von. Citovat
HonzaZ Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Jj, je tam taková folie. Kdyby jsi nedemontoval senzor, tak nevylisuješ ložisko. Citovat
koblih69 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Bohužel, třeba já (r.v. 2007) jsem čidlo ABS z těhlice nedostal ani po důkladném prostříkání uvolňovačem a hodinové onanii. Nicméně cena nového není ta strašná Citovat
Maroš Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 tak dnes som si doniesol lozisko a je tam presne je tam warning ze su tam tie magnety na ABS ale pozeral som to lozisko a nieje tam popis na ktorej strane... lebo obe strany su rovnake...nevybalil som to zo sacku ale ked som pozeral len tak neviem neviem obe sa mi zdaju rovnake tie strany....tak teraz by to chcel nejaky nakres ako to tam vyzera, z nejakeho ilustration manual Citovat
Ferry Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 jeste si na pomoc vezmi svarecku a flexu, bez svarecky se bude stary vnejsi krouzek loziska z tehlice vyndavat tezko a bez flexy se zas bude spatne sundavat vnitrni krouzek z naboje ten vnejsi krouzek se zevnitr vyvari a necha se pomalu zchladnout (nechladit zprudka ve vode !), pak pujde vyklepnout vnitrni krouzek na naboji se narizne flexou co to jde a pak uderem sekace praskne a spadne z naboje kde jen a lozisku ten magnetickej prouzek poznas spetkou kovovych pilin [upravil dne 23/4/13 16:34 od Ferry] Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Tak tak, nasypej na papír trochu železnejch pilin a zespodu přibliž ložisko. Součástí někdy bývá takový papírek, kterým to poznáš, ale ten si tam asi neměl, jinak by ses neptal. Citovat
Maroš Odesláno 23. duben 2013 Autor Odesláno 23. duben 2013 Diky to je dobry napad tie piliny....to ma nenapadlo:potlesk....ano ten problem som mal aj ked som menil zadne lozisko ...musela sa pouzit karbobruska a sekac....ale nerobil som to ja bol som len pri tom ked mi to kamarat pomahal robit,pomahal?...robil a ja som mu pomahal:D....dakujem tak do tohoto sa asi na dvore v Novom Jicine nepustim....karbobrusku nemam a sekac tiez nie:( ale dakujem.....kolko zapatim v servise ked to tam dam urobit? a ako dlho asi....viem zalezi ako pojde dole sensor ABS a samotne lozisko ....dik za rady Maros Citovat
Ferry Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 asi bych ti na to predni lozisko poradil dat to do servisu, pokud nemas opravdu dilenske zazemi, ono uz jen demontovat tehlici ven da nejakou praci (tzn. povolovani matice poloosy - na to potrebujes opravdu kvalitni vratidlo a orech 35mm nejlepe 1\", protoze 1/2\" nejspis ohnes) a pak to lisovani stareho loziska ven a lisovani noveho zpet, to chce taky svoje. pokud zvladnes demontovat z auta tu tehlici, tak to udelej tak, ze se domluvis v servise, kde maj vybaveni, demontujes si ji sam, prineses jim to cely s novym loziskem v krabicce a za pul hodky to hotovy a jen to zase namontujes na auto Citovat
koblih69 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Já to taky doma nedělal, akorát mi zavolali, že jim nejde vyndat snímač ABS tak jsem se s tím hodinu bimbal a nakonec ho vztekle vytloukl kladivem :D:D Citovat
ozzy56 Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 se snímačem ABS se ani v servise nikdo drbat nebude, vyrazí ho ven a dá nový, tak nějak se s tím počítá...,taky se přikláním dát do servisu, ono všechno chce svoje a chtít vyměnit ložisko kola na parkovišti může znamenat, že to do servisu nakonec odveze odtahovka Citovat
Red Devil Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Ja som menil obe predné ložiská, samozrejme aj ABS snímače plus nové kotúče, brzdové doštičky predné aj zadné. Cena práce 75 eur v neznačkovom servise v BA. Má to cenu robiť to doma na kolene? ND cca 500 eur. Citovat
maymo Odesláno 26. září 2013 Odesláno 26. září 2013 Zdravim pani.. vie mi niekto poradit, velkost matky na poloosi? Niekde, uz neviem kde, som zahliadol ze treba orech 35? je to pravda? Aky je utahovaci moment predneho loziska? Vopred vdaka za odpoved Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.