Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

včera jsem při jízdě zjistil, že mi začala řvát výstraha na dobíjení,kontrolka baterie se rosvítila a současně to píše tu hlášku o baterii.

Očistil jsem kontakty na alternátoru a i na baterce a dělá to pořád. Teda vysledoval jsem, že nad 1200ot/m dobíjím a pod 1200 se rosvítí kontrolka,hláška a řve to. Po proměření pokud jsou otáčky tak alternátor opravdu jde jak má - dává okolo 14,4V a jak otáčky snížím, tak jedu jen z baterky a mám napětí jen okolo 12,5 V.

Prosím poraďte čím by to mohlo být. Děkuji za každý fundovaný názor.

Odesláno

Ukostření je kde?

Kdyby byl regulátor v háji, tak když jedu třeba hodinu na otáčkách(okolo 2000ot/min) tak je to v pořádku a reguluje jak má. Jinak mnohokrát testnuto 1500 - 3000 ot/min s měřákem a volty se ani nehnou, drží na těch 14,3V.

Guest servisman
Odesláno

mne o dělalo podobně ale u 405 na volnoběh svítila baterka při vyšších otáčkách mne to dobíjelo byla zhaslá,musel jsem měnit altík.Pak jsem to rozebral a sběrné kroužky tam byly jen na 25%. Takže to vidím vyndej altík a zkoukni jej max nech repasovat.Záleží jak tomu rozumíš zda jsi schopen sám opravit.

Guest servisman
Odesláno

tak se s nimi domluv třeba ti to udělají ,že ti to i sami vyndají a máš to ,Ráno dovezeš odpoledne odvezeš

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...