Přejít na obsah

frantisek.tomasek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    32
  • Registrace

Vše od uživatele frantisek.tomasek

  1. Praskaj z venku. Ja mam babicku z r 1996 manzety orig. 2x do rora mazu pri vymene kol. Nikomu nic nevnucuji,ani nenarizuji.
  2. frantisek.tomasek

    palivova pumpicka

    Ja bych ji dal za filtr,aby si tahala uz cistou naftu. Ty spoje jsou tam tak jako tak.
  3. Manzety praskaji z venku,ne zevnitr,tam jsou mazany naplni,proto se nestydte a manzety z venku pekne potrete olejem a budete mit po problemech. Mejte se.
  4. frantisek.tomasek

    alternator

    jinak souhlasim s Patrikem,jake jsou volnobeune otacky,jsouli male,tak i to napeti klesne nez ho regler odpoji,pak i kontrolka zasne problikavat? Jinak Patrik a v zime hlavne zhavice.
  5. jestlize jste vyskrabaval hrzu a pod, pak vycistil a slozil a namontoval,tak pocitejte s tim,ze to za chvilku budete delat znova,protoze kdyz se tam dostala voda-nemrznoucka,tak se tam dostane i podruhe a novy motorek stejne budete muset koupit. Tom.
  6. Zdravim kolegove,ja mam babicku 1,9 td rv 96 ,pouzival jsem 10W-4O a ted pouzivam 15W-4O a muhu rici,ze motor je otrchu tichsi s hustejsim olejem. Spororoval to uz aj nekdo z vas?
  7. frantisek.tomasek

    Nástřik podvozku a dutin

    Ja to vystrikam LM metodou/sprej/ dalsi nedeli to udelal PU penou,vcetne sloupku a mate to za par supu.T.
  8. Prvne ho sleju,pa don pridam naftu,aby byl ridsi,pak ho proleju pres filtr a az potom do nadrze.Mam ho jen z vlastni kuchyne,cili malo,skoda. Stastni ti co ho maji dostatek.Zdravim Vas.T.
  9. Pani kolegove,nic mi neni do vasi chuti,jeden tak, druhy onak,ale tuto sobotu jsem byl v Podhajskej a mohu rici klobouk dolu,to byla drskova jedna basen,skoro se me chce rici,ze tam lzice stala,stala 1,2e.
  10. a u cerpadla nepropousti kapalinu?
  11. frantisek.tomasek

    díry ve vačce

    Vacky ,to jsou ty leskle plochy a tamto je odbrouseno kvuli vyvazeni hridele.Zadelat a jetdit dal. F.
  12. Prvne se podivej na napnuti klin.remene,Kdyz z prudka pridas plyn a uslysis kvilivej zvuk,tak to je volnej klinak.
  13. Skuste gumy natrit normalnim obycejnym kremem na boty.Ja to delal na vsech autech,co jsem mel.
  14. jaky mas velky volny chod brzdoveho pedalu?
  15. frantisek.tomasek

    Olej do nafty

    Asi pred rokem jsm cetl ve SM jeden clanek,ze Nemci 2 roky jezdili na starym Golfu ciste na rostliny olej-palivo. Po 2letech jezdeni motor rozebrali a vysledek? Motor podstatne cisci nez kdyz se jezdilo na naftu. Vim,ze jeden pan,myslim ze byl taxikar,ze psal,ze jezdi ciste taky na olej. Zaver si udelejte sami.Frantisek.
  16. Pani,skuste na chvilku uvazovat se mnou: od kud praskaji manzety,z venku,nebo zevnitr? Proc nepopraskaji zevnitr,protoze jsou mazany! Takze je namazte i z venku a uvidite,ze vam vydrzej podstatne dele. Ja to delam dvakrat do roka a to vzdy,kdyz prezouvam gumy.Preji hodne stastnejch km. FRANTISEK.
  17. frantisek.tomasek

    Potkal jsem klubáka...

    Zdravim p. kolegove. Pred tydnem jsem se vratil z vyletu,z Parize.Na stara kolena jsemji chtel vydet a mimo pamatek,jako motorista jsem se taky dival po autech,a vite co me prekvapilo? Byly to P-405 co se tyce poctu,tech sme potkavali vice jak 406. Me z toho plyne jedna vec a to,kdyz kluci francouzky ty 405 stale pouzivaji,takze to byly dobre stroje. Jamam 406 rv 96. 1.9td ,mam ji 1 rok,celkem sem spokojeny,protoze jsem do oprav moc nevrazil,zatim drobnosti. Preji hodne stastnejch km. Frantisek
  18. frantisek.tomasek

    Zadní ložisko

    lozisko nehuci a je ztvrdla vazelina,ta se vybere a podle mozniti se natlasi olej,ktery maze a castecne rozpusti i starou vazelinu. Skustesi to,lozisko vam urcite nebude nadavat.
  19. frantisek.tomasek

    Klepající motor

    Rychlejsi by to bylo,kdybys lehnul pod autak a podival se na homokynetaky
  20. prosim o zjisteni historie podle vin: VF37BKFXE32240689.Dekuji.
  21. Panove,jsem dedek-uz skoro 65,ale povim vam,co me jako automehanickemu ucni rikal partak nakej p.Vaclav Uhlir z Pardubic: u dislu mej oci otevrene a mozartovi usi. Usi,aby slysel chod motoru,oci,aby videl cojde z vyfuku. Jeli vse v poradku,tak do neho nevrtej. Nic nevydrzi vecne,ani laska k jedne slecne,to same plati o vsech soucastkach co se pobybuji,kdyz se to opotrebi tak se to musi vymenit a ne tam lit vselijake reklamni vymozenosti. Reklama je od slova KLAMATI. Nektere veci /muj nazor/ jsou lep na penize. Dnes uz nabizeji naftu-krera cisti trysky,tak proc tam jeste lit drahe pripravky.Ja tam na zimu naleju 2l petraku a mam pokoj.To je taky starej recept starejch mechaniku. Preji hodne stastnejch km s nasima krasavicema.
  22. Mam P-406 1.9 , 56kw rv 96,kdyz se motor ohreje,tak se zvysi otacky pres 900. VC je tam Bosch. Jak se snizuji ot. a kdyby mi nekdo-dobra duse rekl nac tam jsou vsechny ty hejblata. Kolegove,dela z vas nekdo neco s vodikem?
  23. Prijede p. doktor do servisu a prijimacimu technikovi hlasi,ze mu motor nejak kasle. Prijim.technik se podrbe na hlave a ptase p.doktora: p. doktor mate prosim vas sebou acylpyrin? Ano mam. Tak vemte 2 tablety,hodte je do nadrze,a kdyz ho to do rana neprejde,tak snim zitra dojedte.
  24. frantisek.tomasek

    405ka houpe na volnoběh

    U starejch VC to delalo kdyz bylo malo oleje v regulaturu otacek.
  25. Zdravim vas ve spolek,pani kolegove, mam 1.9td 66kw s VC zn BOSCH a po ohrati motoru mi volnobezne otacky vyskoci pres 900. Jak je mam snizit? Na co vsechno jsou na nem ty hejblata? Dale se chci zeptat,ma li nekdo zkusenosti s vodikem? Vyvijec jsem si udelal podle INT. ale nebuble to jak by melo. Dekuji.
×
×
  • Vytvořit...