Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

joo ta křižovatka tam je uplně dokonalá, ten systém dokáže kromě jízdy na červenou i rozpoznat, překročení rychlosti, nezapnuté pásy, nerozsvícené světla a dokonce jestli je auto ve kterém jedeš kradené

Odesláno
Takže teda oranžová není přestupek,jen doufám že mi nebudou tvrdit,že už byla červená.Teď mně sere,že nemám v autě kameru abych jim to případně vyvrátil

:(

Měl jsi tam svědka ne? Tak to vyvrátíš...

Nehledě k tomu že oranžová nic neznamená - přeci jen v zákoně je ta fádní formulace, že pokud bys ohrozil ostatní účastníky nenadálým bržděním, můžeš pokračovat při padnutí oranžové v jízdě pro zachování plynulosti provozu.

Dnes jsem viděl chytráka, který zastavoval a ještě tam nebyla ani oranžová, měl štěstí, že už předtím jel na h****, tak jsem něco takového čekal - jinak bych mu na té zelené na křižovatce asi skončil v kufru. :bacha

Bohužel to v 90% případů nefunguje...

Věřím, že funguje. V ulici stálo auto, které to zřejmě mělo jen na jedné polovině značky, a když jsem jel po tmě, tak po nasvícení vozu nebyla značka čitelná...

Spíš bych řekl, že to nefunguje za světla...

Odesláno
Oranžová přestupek není, pokud Ti tam blikne ve chvíli, kdy situaci vyhodnotíš, že zastavit by nebylo bezpečné, či možné, projedeš...pokud máš dost času zastavit, měl bys to udělat. Ale vímě, jak to u nás funguje: kámoše třeba zastavili pecky, že křižovatku předtím jel na červenou, když jim řekl, že to není možné, jelikož oranžová mu tam blikla těsně před autem, takže určitě červená nebyla, bylo mu dost netaktně vysvětleno, že projet oranžovou je to samý, jakoby jel na červenou a naznačeno, že pokud s jejich stanoviskem nesouhlasí, může to pak být daleko horší. Není moc hádavej typ, tak jim radši zaplatil...ono hádej se snima, když nejseš v tom nějak zběhlej a nevyznáš se, že:bojim

Souhlas.:papa:papa

Odesláno

Budeme li zde mluvit na jízdu na oranžový světelný signál, tak se tím řídič dopustil ustanovení §4/c) + §70 odst.2 písm.d) a dopustil se přestupku dle §125c odst.1 k, kdy je blokové řízení do výše 2500,-Kč. A je to za 5 bodů.

Odesláno

Ferry -- za mnou žádné auto nejelo

Marcel505 -- svědka mám,ale bohužel ostatní účastníky jsem ohrozit nemohl,poněvadř za mnou už žádné auto nejelo,já jsem byl poslední,což z fotky bude patrné:(

OK406 -- doufám,že to co jsi napsal je apríl

barenst -- v Ostravských novinách jsem už několikrát četl jak se chvástaly kolik už nevydělaly

Odesláno

Myslíš, že je 1.4? Pokud mi nevěříš, tak to vyzkoušej a poznáš. Nebyl by si ani první a ani poslední. Věř mi, že v tomto se nemýlím!!!

Odesláno
Budeme li zde mluvit na jízdu na oranžový světelný signál, tak se tím řídič dopustil ustanovení §4/c) + §70 odst.2 písm.d) a dopustil se přestupku dle §125c odst.1 k, kdy je blokové řízení do výše 2500,-Kč. A je to za 5 bodů.

Není za písmeno k) jen do 2000,-Kč na místě?:myslim

Odesláno

chuck11: Nebyl čas zjišťovat jestli za Tebou někdo jede nebo ne, co kdyby najednou z chodníku sjel cyklista a tys mu to zaflekoval před obličejem.

:)

Odesláno
Ferry -- za mnou žádné auto nejelo

Marcel505 -- svědka mám,ale bohužel ostatní účastníky jsem ohrozit nemohl,poněvadř za mnou už žádné auto nejelo,já jsem byl poslední,což z fotky bude patrné:(

OK406 -- doufám,že to co jsi napsal je apríl

barenst -- v Ostravských novinách jsem už několikrát četl jak se chvástaly kolik už nevydělaly

chvástaly se tomu, že kdyby to bylo v provozu počas testování, tak, že by na tom vydělali a teď nechci kecat několik set tisíc snad..ale možná kecám a bylo to v řádech desetisíců, jinak co jsem slyšel, tak už by to snad mělo být v ostrém provozu

Odesláno

§70 (2) Při řízení provozu na křižovatce znamená pro řidiče

...

d) signál se žlutým světlem \"Pozor!” povinnost zastavit vozidlo před dopravní značkou \"Příčná čára souvislá”, \"Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!” a \"Příčná čára souvislá s nápisem STOP”, a kde taková dopravní značka není, před světelným signalizačním zařízením; je-li však toto vozidlo při rozsvícení tohoto signálu již tak blízko, že by řidič nemohl vozidlo bezpečně zastavit, smí pokračovat v jízdě. Svítí-li světlo tohoto signálu přerušovaně, nejde o křižovatku s provozem řízeným světelnými signály,

...

Neboli za jízdu na oranžovou mi policajt může tak maximálně políbit.

Odesláno

Oddie: On ti policajt políbí, ale blok ;-) nesčetněkrát se mi stalo, že jsem vyjížděl na zelenou z vedlejší a z hlavní ještě prohučelo auto...takže tam byla oranžová byla dostatečně dlouho, aby mohl zastavit a kromě toho už byla pěkně do červena ;)

Odesláno

Jinak ještě k původnímu dotazu... ty kamery blikají i proto, že kontrolují RZ na autech a v případě, že jsou v pátrání, to jde přes operačního hlídkám..

Odesláno
Oddie: On ti policajt políbí, ale blok ;-) nesčetněkrát se mi stalo, že jsem vyjížděl na zelenou z vedlejší a z hlavní ještě prohučelo auto...takže tam byla oranžová byla dostatečně dlouho, aby mohl zastavit a kromě toho už byla pěkně do červena ;)

Na řadě světel skáčou ty oranžové souběžně, to za a). A pokud policajt nebude mít záznam o tom, že jsem projel na červenou, svůj blok si může zasunout leda do pr..., to za b). Už to na mě mimochodem i jeden zkoušel, ale stačilo asertivně trvat na svém a rozmyslel si to, ani se nesnažil to poslat do správního řízení, takže ani nemusel přijít na řadu záznam z mé kamery. Na místě bych se s ním nebavil vůbec, pokud by na tom trval.

Odesláno

Ale pokud na světle z vedlejší padne zelená, tak to neukecáš... a kvůli ukecávačům mám kameru i já... ono by stačilo převzít odpovědnost za přestupek, že.

Odesláno

Bože, co je nepochopitelného na této větě? Je-li však toto vozidlo při rozsvícení tohoto signálu již tak blízko, že by řidič nemohl vozidlo bezpečně zastavit, smí pokračovat v jízdě.

S prominutím do nějakýho světla na vedlejší je mi prd, páč na něj nevidím, řídím se semaforem v mém směru

Odesláno

ano, ale co znamená to \"již tak blízko\"? to je 1 metr nebo 10 metrů? a platí to pro všechna vozidla na komunikaci? takže stejně jako pro řidiče osobního auta a řidiče nákladního auta? mělo by, ale brzdná dráha osobního auta a nákladního auta při rychlosti 50kmh bude zajisté jiná (nehledě na to, že pokud blikne oranžová tak většina řidičů ještě zrychlí)

[Edited on 9/4/13 14:14 by KingSpade]

Odesláno

Pokud jsem rozjetý (předpisově) a vím, že za mou jsou další auta těžko si dovolím zastavit na fleku hned jak blikne oranžová. Naposledy to udělala manželka před přechodem a stálo to pojišťovnu skoro 40 tis... to nejde generalizovat, záleží na konkrétním případu.

Myslím, že se tady řeší nesmyslné detaily. To co napsal Oddie platí, pokud nědo bude tvrdit opak (myslím nějakého pomocníka snažícího se mě ochránit) nezbývá než se bránit a bude to třeba muset posoudit někdo jiný.

[upravil dne 9/4/13 14:36 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...