Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

letni pneu - jelikoz se blizi jaro

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

10 let jsem byl obchoďák mám najeto přes 500000 každý den za každého počasí v regionu Javornik až Pelhřimov, tak možná dokážu poznat co je normální a co je už za hranou.

Jinak nechápu smysl tvé odpovědi, rozpoutat přestřelku, hádku, nebo ukojit své ego? No nic hezký den.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

....zadna guma neni nahovno..jenom se s ni podle toho musi jezdit..

Mam za sebou uz pres mega km...a nemel jsem zadnou gumu o ktery bych rekl ze uz nikdy vice...

pardon...mimo pneu vranik.(a tech co se natahujou)..ale ty zas vyjely i sjezdovku..:-):-)na dalnici jsem ale bohuze nechal behoun nekde u Rokycan...:-):-)..takze vraniky dobry tak do mesta pro rohlikare...ale taky dobry..

Zrovna mam obuty westlake..predtim zrovna 2x nexen...a nemuzu rict pul slova...

Ego si nehonim.. (to radsi neco jinyho:-)..)...zdarek a taky hezky den....

Upraveno uživatelem celda1970
Odesláno

Nepp: Jinak Nexen je asi takovej noname jako Barum ;) je to pneumetikárna se skoro 70ti letou tradicí a není z Číny, ale z Jižní Koreje. No je to zhruba stejný noname, jako Hyundai nebo Samsung. A co se týče tradice značky, tak věší noname je třeba Microsoft nebo Apple ;)

Odesláno

Mám letní Dunlop BluResponse v rozměru 195/50/15 a jsem velmi spokojený. Při dálkové cestě do Tater mi šla dlouhodobá spotřeba o litr dolů což jsem hodně čuměl. Odjeté mají zatím dvě sezóny a opotřebení je minimální. Na druhou stranu většinu času jezdím s prázdným autem a nijak gumy netrapím (žádné protáčení kol, řezání začátek, zbytečné prudké brždění atd...)

Guest Scratch
Odesláno

Lucasao: pri ceste do Chorvatska mi 2.2 zrala o 3 litry min nez normalne a to jsem jel i nalozenej....to nebude uplne gumama :D

Odesláno

Je mi jasné, že při dálkové cestě se trochu spotřeba sníží, ale proč by jako na to nemohly mít vliv i gumy? Před tím než jsem měl Dunlopy tak byly na autě nějaké Pirelli ještě po předchozím majiteli a při dálkových trasách jsem nižší spotřebu nijak extra nezaznamenal.

Odesláno (upraveno)

takže rozhodnuto, poptával jsem se v pneuservisech u známých a nikdo neřekl křivého slova na Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R16 91V takže jdu do nich. Další měsíc přezouvám na letní, snad už nebude sněžit.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno (upraveno)

Goodyear jsem měl a při porovnání s Barumkama nepozoruju rozdíl.

Scratch: pokud jde o vlastnosti při brždění ,tak stačí si u automatu při akceleraci sešlápnout "spojku".  :o

S Barumkama ani žádný problém na mokrých Chorvatských silnicích a dálnicích.

Upraveno uživatelem Agrafik
Odesláno (upraveno)

Já se zatím rozhoduju mezi:

Dunlop SP Sport Bluresponse

Goodyear EfficientGrip Performance

v rozměru 205/55 R16 91V

Upraveno uživatelem Marty244
Odesláno (upraveno)

Jo jo...já mít šestnáctky tak do gudýrů jdu asi taky.....ale já měl při koupi na třistasedmě sedmnáctky se skoro KO Semperit 205 50 17....

No a sedmnáctky jsou  s cenou sakra výše nežli šestnáctky.....a jelikož už jsem Landsaily jednou měl....tak jsem je na ty sedmnáctky vzal....

Jasně čína...ale nestydím se za to....na služebáku jsem čínských sad sjel už několik......

Zde jsou ty moje čínský pyrely..... :D :D :D  205/50 R17 XL FR kus á 1250,-

Tak a teď jsem zvědavej na reakce zarytých antičíňáků...... :D :D

P.S. Ještě dodám že přezutí se závažím ca. 20-30g na kolo.......

post-44073-0-00051000-1424108953_thumb.j

post-44073-0-37160100-1424108973_thumb.j

Upraveno uživatelem celda1970
Odesláno

Jestli máš  zkušenosti tak proč ne, ja měl kormoran letní  205 60 r16 na 407mě  někde jsem tu dával i fotku a po 7letech a cca 3mm vzorek při prudkem dešti že ani nešlo vidět drželi dobře kormoran-spolupracuje s michelinem výdrž cca  cca 30tisic hlavně byly tiche.Ale znova bych do nich nešel ;)

Odesláno

Sjet pár čínských sad asi není žádný problém. Já vidím problém čínských gum v tom, že funguje jen jeden parametr. Takže pokud dlouho vydrží, nejsou vhodný na mokro a ani na suchu moc nebrzdí, pokud jsou dobrý na mokru, tak se sjíždí, jsou hlučné... Je to nevyrovnaná guma a já od pneumatiky čekám, že mě podrží, když "bude hůř". A můžeš namítat, že tak "nejezdíš", tohle si prostě nevybereš... Podvozek a brzdy je prostě základ (pneu, disky, čepy, tlumiče, brzdy) a vždy se mi to vyplatilo.

Kormoran spolupracuje s Michelinem asi jako Barum s Continentalem. Prostě a jednoduše mu patří. Obvykle je to tak, že u těchto značek v rámci koncernu se objevují starší dezény a směsi. Takže už nemusí být špička, ale rozhodně to nemusí být špatný gumy (na tokové to domácí žvýkání ;) ).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...