Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute rád by som sa vás spýtal či by ste mi poradili a to či kúpiť respektíve vymeniť P 407 sw za 307 hatchback . Výmena by prebehla štýlom predaj 307 a kúpa 407 .

A k autám , mám 307 hatch 1.6 16v 80kw benzín 2001/10 , 65 000km poctivých , 6 airbagov , ESP , bez klimatizácie , pár škrabancov tu a tam ( čo už ) a hlavne som ešte doň nedal ani euro ( nerátam výmena oleja a vecí spojených s pravidelnou údržbou ) takže no problem .

407 je 2.hdi 100kw , 2004 ( alebo už 2005 nejako tak ) má najazdených 314 000 km poctivých a na 80 % na dlhých trasách . Je v plnej výbave akú len do 407 sa mohla namontovať ( asi preto lebo je dovezené keď malo asi 20 000 km priamo od dílera peugeot )

Auto jazdí pekne na to kolko má km už za sebou a nemá ani žiadne elektronické chyby ( neviem o žiadnej čo by bol problém )

začnem chybami o ktorých viem :

1. spojka - treba ju meniť ( na bežnú jazdu ešte stačí ale pri ťahaní ťažkého vozíka a plného auta do kopca vyskočili trošku otáčky) takže bariem že ju treba meniť

2. treba meniť čapi a veci okolo podvozku ( nesom odborník ) nieje to až tak zlé ale určite by som to dal urobiť nech mám pokoj na duši .

3. Fap bol menený podľa intervalu ale určite ho za chvíľu bude treba meniť - čo stým ? vyhodiť to von ? ( ja by som ho dal určite preč ak by nebol problém z emisiami )

Ďalej čo je potrebné aby auto išlo hladko ešte mnoho ďalších km ? čo by mohlo vyskočiť vzhľadom na najazdené km ? Ak si ho dám na dignostiku na čo sa mám zamerať pri kontrole ?

:P asi je toho dosť , ale vrta mi to hlavou a chem vedieť či má vôbec nad tým uvažovať alebo sa na to vyprdnúť . Ide mi o polepšenie si motorizácie ;)

A zabudol som že jazdím tak 10 000 km ročne :P ... hlavne kvôli tomu že ak sa dá tak všade jazdím motorkou :P auto mám na nepohoudu a keď treba čosi niekam zobrať a tak .

Odesláno

Aj keď P407 je pekné auto (sám som ho 5 rokov vlastnil), tak neviem či v Tvojom prípade by to bola šťastná výmena, lebo podľa toho čo píšeš ani Ty nie si o tom presvedčený.

Odesláno

Teraz máš bezproblémové auto. Pri P407 to asi tak nebude. Nie že by som Ti neprial také auto, ale bude s ním asi viac starostí, ako si mal do teraz. Asi máš rád výzvy.

Odesláno

Ok, pokud nejde o peníze, pak se Ti 407 buďto líbí a je to srdeční záležitost, nebo se chceš povozit ve větším, pohodlnějším a výkonnějším autě ..:) Ale žádný rozum a praktičnost v této výměně hledat nemůžeš. Protože na 10tis km/rok je benzínová 1.6 v neporovnání s 2.0HDi (307 v benzínu má žena, já měl donedávna 407HDI). Spotřeba plus mínus stejná (nafta vs. benzín) a u toho HDI je bezesporu nákladnější servis... ;)

Odesláno

Proč kupovat takto ojeté auto, do kterého musíš investovat další peníze, když máš doma benzinové prakticky nejeté, které je spolehlivé?

Na co potřebuješ naftu při ročním nájezdu 10tis km?

Při takovém nájezdu lze očekávat jakoukoliv poruchu...

Podle mě je to jen kasička na prachy, to lepší už má to auto za sebou;). Buď rád za spolehlivou benzinovou 307 a prachy užij jinak :papa

Odesláno

\" Je v plnej výbave akú len do 407 sa mohla namontovať ( asi preto lebo je dovezené keď malo asi 20 000 km priamo od dílera peugeot ) \" - dobre som sa pobavil.... este som tu nezaznamenal sedan / SW ktore by malo AMVAR podvozok (coupe je ina tema), takze tolko k \"plnej\" vybave...

s ostatnym Ti kompetentne poradili - 407 vie byt veeelka nekonecna studna na peniaze...

Odesláno

A přeci jenom, já mám čísla rád. Tak pro srovnání .. 407 jsem koupil před 2 a 3/4 rokem za 205tis, prodal nedávno za 120tis.. za celou dobu auto nemělo vážnější závadu, jen pravidelný servis a drobnosti .. k tomu pneu, nafta na cca 20tis za rok, dálniční známky, povinné ručení .. když jsem to spočítal, suma sumárum mě to auto vyšlo na 8800Kč/měsíc... ženy 307SW jsem koupil za 90, nějaké opravy (výfuk, teď bude čep řízení ..) když jej za 5 let vyhodím a ona najezdí 10tis/rok, měsíční náklady mě vychází na cca 3100Kč ... takže asi tak ;) Přesto bych se raději vozil 407 :) Ale kdybych tolik peněz do auta měsíčně dát nechtěl, tak 307 rozhodně není žádné špatné svezení ..

Odesláno

merlin99 nechápem tú ironiu ale dobre . Je v plnej výbave to viem . Je to SW a bolo dovezené priamo od dilera Peugeot zo zahraničia ( aj zo zárukou ) samozrejme to je už minulosť a realita je iná .

[upravil dne 18.2.2013 20:49 od PowerFull]

Odesláno

@PowerFull: neber to neako osobne alebo tragicky, ale kazdych par tyzdnov sa tu niekto ukaze co hovori o FULL vybave, a ked da VIN tak mu velmi kratko vypocitame co vsetko od FULL to este je;-)

ak mas VIN , hod sem a uvidime:)

Odesláno

osobne by som to povedal takto... alebo ta peniaze vobec netrapia a proste chces 407 potom do toho chod (i ked daju sa kupit aj auta s menej km, tie km to niesu len fap ale aj turbo, cerpadlo, vstrekovace a vela dalsieho ale ) ale niesi jasnovidec na to co sa ti moze (aj nemusi) pokazit na jazdenej 407 a ze je toho dost... takze ak budes vyberat z pohladu penazenky nechaj si jednoznacne to co mas, ak z pohladu toho co sa ti paci ber 407 ale rataj s potencialnymi investiciami... zaroven ak dobre ratam r.v.01, to mas cca 5500km rocne to je na naftu velmi malo predpokladam ze to mas skor ako poskakovatko po meste, to sa 2.0.hdi velmi nepaci... (co tak 407 v benzine?) tak si to daj cele dokopy a uvidis ci do hoho ist alebo nie

Odesláno

Mno podla mňa ani auto r.v.2001 bez doterajších investícií nie je žiadna výhra.Je len otázka času kedy sa to začne všetko sypať ,aj ked je pravda,že na servis to bude o niečom inom ako 407.A ešte jeden postreh od 2001 ubehlo už cca 12 rokov X 10 000 je cca 120 000 ,žeby tých 10tisíc ročne bolo prehnaných:myslim a tým pádom to máš vyriešené;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...