Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám malý dotaz, jelikož mi na parkovišti někdo odřel auto a zničil boční blinkr (ten na blatníku), musím dát nový, hledám zde na foru a mám nabídku těhle + oranžové žárovky

Otázkou je, nemá někdo tuto kombinaci? bliká to opravdu oranžově? kvůli STK.. Na druhém autě mám bílé blinkry s obyčejnejma žárovičkama a na STK mi řikali ať si do nich dám oranžové žárovičky.

[upravil dne 5/2/13 20:31 od sphire]

Odesláno

tohle na STK neprojde 100%, neprojde to ani pri nahodne kontrole PCR na silnici, navic to ani zlute blikat nebude, kdyby te pak nekdo nekde skrtnul, tak si zbytecne zadelavas na problem

ten oranzovej blinkr stoji v kelly 63Kc Objednací kód: 16.14.148

Odesláno

mel jsem kdysi neco podobnyho na masine a tam to byl prvni vykricnik kterej popudil bengo jinak tam toho bylo jeste spousta stalo to petikilo a uz tam jsou ledky s cirym sklem:papa

Odesláno

děkuju všem za rady, tak trochu jsem si to myslel :)

půjdu do toho kelly pro normální oranžovou, já se jen zajímal, protože mám modré auto a tohle by ladilo :D a nevěděl jsem jak to je..

Odesláno

Tohle je jedna z věcí ve vyhlášce, který mají logiku. Osvětlení na autě by mělo být v pořádku. Výjimka jsou zadní blinkry, který tuším už smějí být červený, pokud jsou tak od výrobce (americká auta), ale dlouho to tak nebylo a musela se i do nich bastlit oranžová sklíčka.

S osvětlením jsou benga i STK nekompromisní.

Odesláno

a nemaj ty blinkry normalne homologaci a neblikaj oranzove? Kdysi to bylo strasne v mode a delali se i zadni svetla v barve (zelena, modra....) normalne s homologaci

Odesláno

To bych se hodně divil. Já si ty zelený a modrý skla pamatuju, ale že měly homologaci pochybuju.

Odesláno

Kamarád si kdysi ještě na fávu zastříkal celé zadní lampy nějakým kouřovým sprejem. Cajtům pak mohl do alelúja vysvětlovat, že to koupil v nějakých autopotřebách a že se mu to líbí, po několika kontrolách, kdy se stal sponzorem PČR šla světla velice rychle dolů. Myslím, že se taky oháněl tím, že když něco koupí v autopotřebách, tak to přece musí bejt schválený :D:D

Odesláno

Ono ty předpisy jsou celkem dobře dohledatelné. Pokud je to schválené k provozu u nás, nebo v některé zemi EU, je to přípustné. Výjimky existují, a to právě třeba pro červené zadní blinkry, bílé přední, žlutá přední světla a mlhovky, ale všechno se to řídí přesnými specifikacemi. Takže třeba francouzská auta do roku výroby 1971 mohou i u nás jezdit se žlutými předními žárovkami, ale po tomto datu už ne, i když ve Francii ještě běžně jezdila. Spartak může mít zadní červené a přední bílé blinkry, protože to tak má z výroby a bylo to tu tak schválené. A třeba první dvanáctka žigulík může mít přední blikny bílé, přestože není a nikdy nebyl z EU, ale dostal výjimku když se sem oficiálně dovážel. Pokud auta vůbec neměla blinkry, nebo měla mávátka (předválky a těsně pováléčná auta), musí být bez výjimky dovybavená oranžovými blikači (a taky mlhovkou). Jak říkám, je toho spousta, ale všecko se dá dohledat. Každopádně si ale myslím, že jiné barvy než oranžová, žlutá, bílá a červená (v rámci svých pravidel, kategorií a výjimek) jsou na našem území nepřípustné. A platí to i pro modré parkovačky.

Odesláno

tak celé světla stříknout sprejem, to taky nechápu, přes den to vůbec nesvítí a člověk je rád když vidí, že auto předním brzdí nebo pokud má třetí brzdové světlo..

Odesláno

Vítek 1 má pravdu, nějaký auto to mělo opravdu z výroby v barvě karoserie, tuším, že zadní světla byly komplet modrý a byl to VW Golf? Ovšem zde uváděné blikače opravdu nebudou ten případ.

Odesláno

Ale je fakt, že na jasněčerveným fávu ta černá světla vypadala mňamózně (k tomu měl ještě vejfuck vedený napříč autem pod zadním nárazníkem ....) - no, bylo nám lehce přes 20 :D

Odesláno
tak celé světla stříknout sprejem, to taky nechápu, přes den to vůbec nesvítí a člověk je rád když vidí, že auto předním brzdí nebo pokud má třetí brzdové světlo..

To jsou i horší zvěrstva. Kamarád měl kdysi žraloka BMW 318i. Celé auto černé, a nejen že mělo zadní světla zastříkaná černým sprejem, ale navíc přes všechny čtyři přední lampy mělo nataženou černou silonovou PUNČOCHU, aby i přední svetla byla černá. Asi nemusím dodávat, že auto mělo taky černá všechna okna a to včetně čelního. Takhle to už koupil a když ho v Praze na I.P. Pavlova zastavila první hlídka, nestačil se divit. :D No ale to už je nějakých 15 let...

Odesláno

BBJ - domnívám se, že pokud to nějaké evropské auto mělo z výroby, pak 100% doplněno takovými járovkami, aby finální světlo bylo dle předpisů (brzda + koncové červené, blinkr oranžový).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...