sphire Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Zdravím, mám malý dotaz, jelikož mi na parkovišti někdo odřel auto a zničil boční blinkr (ten na blatníku), musím dát nový, hledám zde na foru a mám nabídku těhle + oranžové žárovky Otázkou je, nemá někdo tuto kombinaci? bliká to opravdu oranžově? kvůli STK.. Na druhém autě mám bílé blinkry s obyčejnejma žárovičkama a na STK mi řikali ať si do nich dám oranžové žárovičky. [upravil dne 5/2/13 20:31 od sphire] Citovat
Ferry Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 tohle na STK neprojde 100%, neprojde to ani pri nahodne kontrole PCR na silnici, navic to ani zlute blikat nebude, kdyby te pak nekdo nekde skrtnul, tak si zbytecne zadelavas na problem ten oranzovej blinkr stoji v kelly 63Kc Objednací kód: 16.14.148 Citovat
dyno Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 mel jsem kdysi neco podobnyho na masine a tam to byl prvni vykricnik kterej popudil bengo jinak tam toho bylo jeste spousta stalo to petikilo a uz tam jsou ledky s cirym sklem:papa Citovat
OK406 Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Přesně tak, směrovky musí být oranžové barvy = při zapnutý. Citovat
sphire Odesláno 5. únor 2013 Autor Odesláno 5. únor 2013 děkuju všem za rady, tak trochu jsem si to myslel půjdu do toho kelly pro normální oranžovou, já se jen zajímal, protože mám modré auto a tohle by ladilo a nevěděl jsem jak to je.. Citovat
Stejsn Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Tohle je jedna z věcí ve vyhlášce, který mají logiku. Osvětlení na autě by mělo být v pořádku. Výjimka jsou zadní blinkry, který tuším už smějí být červený, pokud jsou tak od výrobce (americká auta), ale dlouho to tak nebylo a musela se i do nich bastlit oranžová sklíčka. S osvětlením jsou benga i STK nekompromisní. Citovat
Vítek1 Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 a nemaj ty blinkry normalne homologaci a neblikaj oranzove? Kdysi to bylo strasne v mode a delali se i zadni svetla v barve (zelena, modra....) normalne s homologaci Citovat
Stejsn Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 To bych se hodně divil. Já si ty zelený a modrý skla pamatuju, ale že měly homologaci pochybuju. Citovat
Vítek1 Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 no hadat se nebudu, kazdopadne to neni ani hezke Pokud to tam dotycny chce tak at mrkne jestli ma homologaci a je to vyresene. Citovat
Medvěd Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Kamarád si kdysi ještě na fávu zastříkal celé zadní lampy nějakým kouřovým sprejem. Cajtům pak mohl do alelúja vysvětlovat, že to koupil v nějakých autopotřebách a že se mu to líbí, po několika kontrolách, kdy se stal sponzorem PČR šla světla velice rychle dolů. Myslím, že se taky oháněl tím, že když něco koupí v autopotřebách, tak to přece musí bejt schválený :D Citovat
Stejsn Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Ono ty předpisy jsou celkem dobře dohledatelné. Pokud je to schválené k provozu u nás, nebo v některé zemi EU, je to přípustné. Výjimky existují, a to právě třeba pro červené zadní blinkry, bílé přední, žlutá přední světla a mlhovky, ale všechno se to řídí přesnými specifikacemi. Takže třeba francouzská auta do roku výroby 1971 mohou i u nás jezdit se žlutými předními žárovkami, ale po tomto datu už ne, i když ve Francii ještě běžně jezdila. Spartak může mít zadní červené a přední bílé blinkry, protože to tak má z výroby a bylo to tu tak schválené. A třeba první dvanáctka žigulík může mít přední blikny bílé, přestože není a nikdy nebyl z EU, ale dostal výjimku když se sem oficiálně dovážel. Pokud auta vůbec neměla blinkry, nebo měla mávátka (předválky a těsně pováléčná auta), musí být bez výjimky dovybavená oranžovými blikači (a taky mlhovkou). Jak říkám, je toho spousta, ale všecko se dá dohledat. Každopádně si ale myslím, že jiné barvy než oranžová, žlutá, bílá a červená (v rámci svých pravidel, kategorií a výjimek) jsou na našem území nepřípustné. A platí to i pro modré parkovačky. Citovat
KingSpade Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 tak celé světla stříknout sprejem, to taky nechápu, přes den to vůbec nesvítí a člověk je rád když vidí, že auto předním brzdí nebo pokud má třetí brzdové světlo.. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Vítek 1 má pravdu, nějaký auto to mělo opravdu z výroby v barvě karoserie, tuším, že zadní světla byly komplet modrý a byl to VW Golf? Ovšem zde uváděné blikače opravdu nebudou ten případ. Citovat
Medvěd Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Ale je fakt, že na jasněčerveným fávu ta černá světla vypadala mňamózně (k tomu měl ještě vejfuck vedený napříč autem pod zadním nárazníkem ....) - no, bylo nám lehce přes 20 Citovat
Stejsn Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 tak celé světla stříknout sprejem, to taky nechápu, přes den to vůbec nesvítí a člověk je rád když vidí, že auto předním brzdí nebo pokud má třetí brzdové světlo.. To jsou i horší zvěrstva. Kamarád měl kdysi žraloka BMW 318i. Celé auto černé, a nejen že mělo zadní světla zastříkaná černým sprejem, ale navíc přes všechny čtyři přední lampy mělo nataženou černou silonovou PUNČOCHU, aby i přední svetla byla černá. Asi nemusím dodávat, že auto mělo taky černá všechna okna a to včetně čelního. Takhle to už koupil a když ho v Praze na I.P. Pavlova zastavila první hlídka, nestačil se divit. No ale to už je nějakých 15 let... Citovat
KingSpade Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Bigbadjohn: u toho golfu byly snad jen modré směrovky vzadu, nee celá světla..ale to asi měl na mysli Citovat
Medvěd Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 BBJ - domnívám se, že pokud to nějaké evropské auto mělo z výroby, pak 100% doplněno takovými járovkami, aby finální světlo bylo dle předpisů (brzda + koncové červené, blinkr oranžový). Citovat
Bigbadjohn Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Medvěd: Samozřejmě, že to bylo kombinováno se zvláštními žárovkami. Citovat
pipistrel Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 Boli to specialne serie golf a polo. Svetla vyrabala hella. A boli komplet modre alebo zelene a tusim aj sede a cervene. edit: vlozene foto [upravil dne 6/2/13 08:20 od pipistrel] Citovat
Vítek1 Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 jojo polo 6N je mivalo delali to v barvach kastle a prave jsem mel dojem ze k tomu delali i ty bocni blinkry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.