bak65 Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Nebo v OBI, Baumax, mají tak kulatý tenký, tlustý, placatý a s lepidlem, vodní sklo, šamot, je tam vše. Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 ok, diky, kus mi upadlo, tak to predelam cely Citovat
gronholmm Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Scratch na to plivne a jde to dobře, protože je to čerstvě po příjezdu z Grillmasters :P:D Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 ee, rano po grillmasters a to vam ani nebudu povidat, jak jsem naposledy z lehatka spadnul na hurvajze Citovat
zdek Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Dříve jsme používali čistič (pěnu) od firmy HG. Funguje dobře, ale ta cena... . Nyní úspěšně používám roztok z hydroxidu sodného-louh. Funguje dokonale a rychle. Jen pozor při manipulaci. Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 doporucuju podporit skrtnutim sirky kamna budou jako z partesu Citovat
Cinci Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Jsem naprosto spokojený s tímto FIXINELA Perfekt Než jsem to objevil, používal jsem W5 viz obrázek, ale potom při dalším čištění ta špína na skle více držela. Při čištění tou fixinelou to člověk jen nastříká, roznese po ploše skla a setře. [upravil dne 7/2/13 20:44 od Cinci] Citovat
bak65 Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 :D:D A je to i s vyčištěním kouřovodu a komínu:) Citovat
Francouz_407 Odesláno 12. únor 2013 Autor Odesláno 12. únor 2013 Nevíte k čemu slouží to horní posuvné otevírání nalevo a vpravo? Směrují přímo do prostoru kde je hořící dřevo. Používáte to, nejde tudy ven dým? A ještě jedna otázka, jak daleko do krbu máte třeba sedačku atd. Musí mezi tím být nějaká krbová zástěna? Je nebezpečné mít nějaké předměty v blízkosti? Citovat
MilanF1 Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Nevím, jaké otevírání myslíš. Označ na foto. Sedačku od kamen mám 110 cm, je tam krásné teploučko ... Nebezpečné je mít v blízkosti hořlavé předměty, ale to je snad jasné, ne? Navíc jakýkoli předmět v blízkosti brání proudění vzduchu, tudíž vyhříváš předmět a ne místnost. [upravil dne 12/2/13 13:41 od MilanF1] Citovat
Francouz_407 Odesláno 12. únor 2013 Autor Odesláno 12. únor 2013 ty dva co jsou hned pod sklem Citovat
bak65 Odesláno 12. únor 2013 Odesláno 12. únor 2013 Dole máš přívod primárního a nahoře sekundárního vzduchu. Otevřeným přívodem dole to rozfajruješ, pak to dole přivřeš a dolaďuješ nahoře. Čím více a déle otevřený přívod nahoře, tím méně očouzené sklo. Co se týká vzdálenosti hořlavých předmětů od kamen, záleží na konstrukci a úhlu vyzařování tepla. Viz návod výrobce kamen, který zřejmě nemáš k dispozici. Obecně: dvouplášťová kamna (a to je z foto asi tvůj případ), z boku moc nesálají, prakticky vedle nich můžeš mít naskládané dřevo ale o to více sálají směrem od dvířek do prostoru. Citovat
Pepito Odesláno 13. únor 2013 Odesláno 13. únor 2013 Tak jsem si pořídil italský čistiš VETRO CALOR 1Litr za 220,-Kč a spokojenost Protože krb hodně přidušuju,tak se na skle připéká dehet a tímto čističem to jde parádně dolů Citovat
Harlley Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Používám Mefisto special. Nastrikas,necháš pár minut působit a jede to dolů samo. Jinak pokud se ti stále zanasi sklo tak máš buď nekvalitní palivo,nebo špatný způsob topení. Taky jsem s tím bojoval něž jsem se naučil regulovat vzduch. Citovat
Harlley Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Používám Mefisto special. Nastrikas,necháš pár minut působit a jede to dolů samo. Jinak pokud se ti stále zanasi sklo tak máš buď nekvalitní palivo,nebo špatný způsob topení. Taky jsem s tím bojoval něž jsem se naučil regulovat vzduch. Citovat
filas1 Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 Taky používám Mefisto. když byli kamna nový, čistil jsem to každej den. Teď tak 1 za měsíc. Chce to moc nepřivírat vzduch a po zapálení kamna trochu rozfajrovat a sklo se vyčistí samo, jen ho občas otřu suchým ubrouskem, pokud na něm drží saze. Citovat
Francouz_407 Odesláno 18. únor 2013 Autor Odesláno 18. únor 2013 Dole máš přívod primárního a nahoře sekundárního vzduchu. Otevřeným přívodem dole to rozfajruješ, pak to dole přivřeš a dolaďuješ nahoře. Čím více a déle otevřený přívod nahoře, tím méně očouzené sklo. Co se týká vzdálenosti hořlavých předmětů od kamen, záleží na konstrukci a úhlu vyzařování tepla. Viz návod výrobce kamen, který zřejmě nemáš k dispozici. Obecně: dvouplášťová kamna (a to je z foto asi tvůj případ), z boku moc nesálají, prakticky vedle nich můžeš mít naskládané dřevo ale o to více sálají směrem od dvířek do prostoru. Tak nahoře to mám nyní naplno otevřeno, obě stále. Dole tak 1cm na každém. Sklo musím čistit stejně, řekl bych tak ale o 15% lepší. Nemáte někdo zkušenost s tímto: http://cistici-prostredky-spotrebice.heureka.cz/drana-krb-cistic-krbovych-skel-rozprasovac-500-ml/specifikace/#section Já upřednostňuji gel, pokud je to tekutina, tak po nastříkání stýká dolu. Nevíte ještě o nějakém gelu? [upravil dne 18.2.2013 07:41 od Francouz_407] Citovat
dodo407sw Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 staci kupit kvalitnu pec s duplic air a sklo mas vzdy ciste (samozrejme pri suchom dreve)... Citovat
Francouz_407 Odesláno 21. březen 2013 Autor Odesláno 21. březen 2013 Tak skutčně ty vrchní otvory pomáhají, sklo čistím vyjímečně. Ale záleží na dřevě. Jinak krb je od firmy ABX s.r.o. (www.abx.cz)a mají velmi dobré krby, byl jsem u nich i na výstavě. Fakt moc pěkné. Bez krbu v zimě ani ránu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.