Francouz_407 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Co používáte jako čistič? Musím každý den ráno čistit sklo a je to dost náročné, někdy je to tak zažrané že na tom nechám ruce, používám houbičku s tou drsnou stranou a i tak to nejde. Používám gel Eurona Černý a teď jsem koupil v globusu čistič od ROKO a to je jak voda a stejká to po skle. Ten gel je lepší. Napadlo mě neexistuje něco, čím sklo namažu a zůstane to na skle a pak to jen setřu, špína nebude zažraná? Díky za tipy. Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 mám kbovky a první rok jsem s tím bojoval,ted už 2 roky sklo čistíme tak 4xza rok a to že je to v rohách trochu černý a aby to trochu vypadalo.......zaprvé musíš mít suché dřevo,a za druhe mi to dělalo ,kdyyž jsem krbovký škrtil a přivíral moc přivod vzduchu,ted mám pokoj,ale mám taky krbovky s oplachem skla.... jinak to berem,normálně cifem na nádobí a tou houbičkou,když to bylo hodně jinak stačí hadr namočenej v obyčejný vodě a jde to taky dolů [upravil dne 3/2/13 11:05 od Charlie 1] Citovat
Hadra Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Co se mi zatím osvědčilo nejlíp ( zkoušel jsem jenom to, co je doma běžně ), tak vlhčený ubrousky co mají naše děcka na zadečky. Nebo jsem ještě navlhčenou houbičku \"namočil\" do popela a tím to šlo taky. Nicméně čistič na krbový skla je prej nejlepší. Nastříkáš a setřeš. Citovat
Francouz_407 Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 To mě nejde jenom vodou. Přívod vzduchu reguluji jen zespoda a to nemohu nechat na plno oevřené, to je fučák. V komínu regulaci nemám. [upravil dne 3.2.2013 11:12 od Francouz_407] Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 v první řadě zavřenej ten popelní natvrdo jen při roztápění otevřít a regulovat to těma 2 šupákama a nebo těma horníma co jsou ve dvířkách.... tyhle kamna má máti to je hass a sohn a taky s tím má problemý...tyhle kamana nemají myslím ten oplach skla.... však stačí mít jen pootevřenej jen ten jeden šupák napůlku to ti pak nehoří? Citovat
Guest asperus Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Krbovky používám trvale jakmile klesne teplota místnosti pod únosnou míru už 14 let. Vyzkoušel jsem kdejaké rady a nakonec používám na velmi špinavé a \"zapečené\" sklo WHITE ROCK. Houbičkou se vytvoří pěna a natupuje na STUDENÉ sklo, nechá pár minut působit, vytře se a nakonec dobře omyje hadříkem s čistou vodou (po špatném omytí čistou vodou sklo horkem zešedne). Na běžně znečištěné sklo stačí hadřík a voda (na chladné sklo, ne na horké!) Začouzení a zešednotí skla závisí na mnoha faktorech. Ovlivňuje to druh a vlhkost dřeva, vzdálenost od skla, optimalizace přívodů a cirkulace vzduchu v topeništi. Přívody jsou dva. Regulovatelný spodní (většinou šoupata pod roštem v popelníku). Druhý přívod vzduchu do topeniště je velmi důležitý a většinou neregulovatelný Většinou se jedná o štěrbinu mezi dvířky a horní hranou skla, někdy také štěrbina nad dvířky. Horní přisávání je důležité pro zapálení a průběžné hoření vznikajícího dřevoplynu, který by při špatném hoření unikal komínem do ovzduší. Proto jsou krbovky nové konstrukce proti běžným kamnům tak ekonomické a ekologické. Citovat
satan1984 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Ja pouzivam noviny Kaufland. Ak je spina moc zazrata pouzijem cistic krbovych skiel od firmy Banador. Citovat
Francouz_407 Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 nechávám tak na 1cm otevřený ten vlevo uplně dole, to pak jde. Pokud otevřu naplno, tak je to fučák. Ty horní nevím na co jsou, vůbec to nemá vliv na přísun vzduchu. hass a sohn - ani nevím jestli to je od nich, opět jsem je zdědil v domku. Oplach skla znamená co? Jak to funguje? Citovat
kaper Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Používam z Lidla prípravok v oranžovej flaške od firmy W5 odmasťovací prostriedok nastriekam nechám min pôsobiť a špongiou na riad vydrhnem(netreba veľa tlačiť len tak zľahka) A potom klasicky clin a handričkou vyleštím. Inak základ je mať suché drevo a pootvorený spodný prívod vzduchu Citovat
Guest Scratch Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 ja na to vzdy jednou za mesic plivnu a setru to novinama a je to cisty :D Citovat
Pepito Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Topím suchým dřevem a briketami Biomac a stejně bojuji se špinícím se sklem Čistím ho Cifem a hrubou stranou houbičky,ale je to dřina Koupil jsem v drogerii čistič skel krbů a krbových kamen KITTFORT za 99,-Kč,ale jen stéká špinavá tekutina a to připálené nezmizí Scratch má v ústech jedovatou žíravinu(soudím dle některých příspěvků) tak není divu,že mu to jde tak lehce Citovat
Guest Scratch Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 jednou za cas pouziju cistic na skla, ale fakt slina a noviny staci, nekdy vyfotim pred a po Citovat
Agrafik Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Drana čistič. Postříkám, rozmažu novinami ,pak setřu a ok. Práce tak na 5 min i s úklidem popela. Citovat
Guest asperus Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 .... Oplach skla znamená co? Jak to funguje? Do topeniště je přiváděn primární, sekundární a terciální vzduch. Primární vzduch se přivádí pod rošt. Sekundární vzduch je přiváděn do spalovacího prostoru a u některých typů kamen je předehříván. Terciální vzduch je přiváděn do horní části topeniště otvory nebo štěrbinou v zádech topeniště a zajišťuje dodatečné spalování nespálených plynů (dohořívání). Sekundární vzduch slouží k regulaci výkonu kamen.Úplným utěsněním spalovací komory včetně, řízeným startovacím vzduchem a také řízeným horním spalovacím vzduchem, je dosaženo omývání a čištění skla, optimálního spalování a plynulé regulace výstupu spalin. Citovat
sloters Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Když jsem měl krb nový,dostal jsem nějaký německý čistič od krbaře.Byl dobrý ale drahý. Ted kupujeme obyčený čistič krbových skel od PEPA a je to ok. Rozhodně to nečistím každý den,spíš tak 1 x za 10 dní a v pohodě to vyčistí. Jinak základ je suché tvrdé dřevo,které nedehtuje Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 chytil jsm se toho nekolikero oplachu skla, a zjistil jsem, ze moje krbovky to maj, ale ja to neumim pouzivat, proto mi vse shori rychle, a zahreje, a sklo je furt je cisty Citovat
bak65 Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 Pěnový čistič na gril, koupeno v Lidlu za 29kč, nic účinějšího jsem nepoznal. A vyzkoušel jsem toho dost. Citovat
Guest Scratch Odesláno 5. únor 2013 Odesláno 5. únor 2013 provazovy tesneni do dvirek asi sezenu v hornbachu nebo tak co? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.