Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když už se tu rozjelo téma o rezervách financí,tak kde je spoříte trošku výhodněji? Krom stavebka a penzijka,máme je též,ale jsou to mrtvé peníze na delší dobu a u penzijka ještě déle.

Odesláno

Na účtech nikde. To je produkt jen na krátké peníze, aby neležely úplně ladem, ale i tak skoro leží. Já mám tuhle část u Airbank, aktuálně snížili úrok na 2,1%...

Odesláno

ING sporici konto .... Lita to sem a tam jeden cas se chvastali snad tremi procenty dneska je to cojavimkolik .. mozna jedno .... je mi to fuk, aby z toho clovek mel nejaky slusny uroky musel by tam mit 10 mega a to ja nikdy nebudu :)

Odesláno

Nejak tak ... Peniaze sa daju zhodnocovat urcite lepsie ako na sporiacich uctoch :)

Odesláno

oddie : Jasne, to jsem prehnal :) Ale stejne jak pisu me se to netyka nevim z ceho a jak bych mohl takove penize nasporit ci sehnat leda vyhrat ve Sportce :D

Odesláno

Zuno má na spoření 2,3%.

Spořící účty mají smysl do nějakých cca 150 000 - 250 000 Kč. S menším obnosem nemá smysl kupovat akcie, nemovitosti a tak ty prachy nemůže mít jinde...A je to velice jednodušše dostupná rezerva (s nárážkou na jiné téma).

Odesláno

Hoši vím, že reklama zde ee, takze kdyz tak pres sz.

Je vice moznosti, pokud chcete jednorazove castky, ktere by vam meli vydelavat, nebo mesicni vklady, popripade oboji najednou.

Jenze to je vsechno na osobni schuzku. Nebudu tu verejne rikat jake produkty.

priklad:

1000/mesicne je 12000 za rok. Z toho se da dostat zpet od statu nejake to dph (cca.1800), no a zisk je podle trhu a rozlozeni te vase tisicovky. vetsinou to dela cca.3200. Podtrzeno secteno za rok mate nasetreno 12000 + 5000 zisk. To si myslim ze zadne sporici ucet banky nemaji...

[upravil dne 17.1.13 07:57 od mr.SM]

Guest Raubiri
Odesláno

StibTo: Ing je hrozná, tam bych si nedal ani korunu. Natož spoření.

Odesláno
Cokoliv pod inflaci je výsměch.

Pod inflaci jde většina spoř. účtů, když jde nápadně nad, tak bud s rizikem ztráty (do mínusu), nebo podvod-letadlo

Odesláno

Pred dvema lety jsem mel moznost koupit tri lodni kontejnery , pouzite , byly za 30 bez dph po roce se jejich prodejni cena z dvojnasobila na 60 tis za jeden bez dph . A poptavka byla po nich velka. Dlouho se u nikoho neohraly. Jedine co me sere na tomto obchodu bylo to ze jsem byl ocas a nekoupil je. Od té doby na podobnou investici ne a ne narazit. :D .

Odesláno

aktualne je jeden z nejvyhodnejsich beznych sporeni produkt Terminovany vklad od mBank...

Vkladat penize opakovane po 3 mesicich...

Neni to zadna reklama, jen to byla nase seminarka, kterou jsem nedavno odevzdaval a tohle vychazelo ze vseho nejlip z prurezu asi 15ti bank a jejich asi 50ti produktu...

Guest Scratch
Odesláno

ja mam zivotko, penzijko, urazovku, hypoteku u KB, a setrim si na sporicim uctu ING, abych letos doplatil po trech letech vazaciho fixu zbytek za chalupu. Potreboval jsem penize tak, aby byly v pripade pruseru likvidni, protoze co slo, jsem rval na ucet a zili jsme z ruky do huby (i tak si myslim, ze se dalo nasporit vic - motorka a hadry, a ada oblecky :D), nicmene me stve, ze to letos soupnu pryc a budu mit uplny ho..o......

ja zacal u ing na 3% a ted to ty kurvy snizily na 1,5. Ale k podobnym kampelickam, ktery nabizeji 3,5 procenta fakt nepujdu......

konkretne od toho zuna me jeden znamej, co se v bankovnim sektoru pohybuje uz hodne dlouho, dost zrazoval.

Odesláno
účet v Lichtenštejsku;);)

Lubk0 tak nám poraď!!

[upravil dne 16/1/13 22:29 od Charlie 1]

Ja som neni finančny poradca :D

Ale popravde, ked mam na ucte nejaku \"trochu\" penazí, tak som väčšinou \"šmelináril\" :D

V praxi, som kupil hocičo, čo bolo za vyhodnu cenu, a predal drahšie ... Denne pribudaju rozne inzeraty napriklad na SK na Bazos.sk, takisto pozeram auta ... Par aut, som uz za podstatne smiesnu cenu kupil, a bud som si ich nechal, alebo som ich hned dalej predal ... Kupil som tak veci naozaj rozne, napriklad mobilne telefony, a podobne ...

Proste namiesto nonstop honenia facebooku, hladam vzdy aj nejake moznosti, ako zarobit inak ... Kde co vyhodne kupit, kde co vyhodne predat, kde co komu dohodit aký kšeft, a niečo si za to pýtať ...

Proste ak máš úrok, 2,5 percenta, napr, a vlozis 300 tis. Kč, tak za rok zarobiš kolko ? 7500 kč, pri najlepšom, ak sa tam ešte hoc co neztrhne za poplatky, alebo neklesne urok ...

Pri 300 tis. Kč a ich \"investovani\" resp po slovensky \"ich toceni\" musis zarobit viac, ako 7500 kč ... Neni to samozrejme zavratna suma, lebo to uz by som bol milionar :D :D :D Ale ak s 300 tis. Kč zarobiš rocne 30 tis. Kč, aj to je oproti uroku vyhra ...

A to nehovorim, ze rozvijas seba, a svoje kontakty, a znalosti ...

Ja proste nie som ziadny top clovek, co vie uplne mega hospodarit s peniazmi, tak nechcem aby to vyznelo, tiez si kupujem blbosti, a tiez niekedy mínam peniaze na veci, ktore su zbytocne a nepotrebne, ale zase ked sa pozrem na svoje rocne bilancie, tak vzdy si dokazem z ulozenych penazi zarobit niekolkonasobne viac, ako keby mi lezali v banke ...

Samozrejme, ze pocas doby, kde si penaiza nakopujem, ich mam na sporiacom ucte, ale na neviazanom, a len preto, aby som ich nemal doma v sufliku, nie kvoli uroku ...

Aj z tohoto dôvodu, som si nikdy \"nekúpil\" poriadne auto ... Proste sa mi zdá mimo moje finančné možnosti, si kúpiť, uvediem PRIKLAD, Y2k Nehnevaj sa, nie je to mierene na teba, len ma to napadlo :D

Nekupim napr 607 2,7 HDI V6, napr za 10 tis. Eur, ked viem, co tu kto riesil s tym motorom, a ako Peugeotom celkovo strasne pada cena ... Vo finale by som si to auto napr nechal 3 roky, za 3 roky verim ze do takej kravy, by som nasipal aspom 3 tis. Eur (asi som aj malo povedal) ked zoberiem v \"potaz\" len letne pneu, zimne pneu, poistky, zakladny servis, a nieco, co sa vysipe = aby som to auto za 3 roky predal ledvaj za 6 tis. Z toho mi vyjde, ze niekto zainvestuje 10 tis + v lepsim pripade na servis 3 tis. Eur, tj 13 tis. Eur a vráti sa mu 6 tis. Eur za 3 roky. Strata takych peknych 7 tis. Eur, v dobrom pripade ...

Pozro, ceny, aj auto, boli vymyslene ... Proste len ako priklad, ako to bohužiaľ, robí viac ludí. Ja proti tomu nič nemám, pokial niekto to auto potrebuje na prácu, a jazdí napríklad 50 tis. Km na rok, a ze mu to auto, na seba zarobí. Drvivej väčšine majitelov, ale na seba nezarobi, a maju ho len preto, lebo sa chcu pohodlne a dobre odviest... Tym padom, ale podla mna nemaju narok remcat o tom, ze si mesacne nedokazu usetrit ...

Ale to uz je asi znacne odbocenie od temy :D Nejak som sa zase rozpisal ... :xvul sorry

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...