Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jakou mate rezervu pro pripad ztraty prijmu?  

1. 1. Jakou mate rezervu pro pripad ztraty prijmu?

• jiz nemam na vydaje (zacina exekuce]
      1
    • 0 mesicu rezerva
      26
    • 1-3 mesice rezerva
      22
    • 4-6 mesicu rezerva
      10
    • 6-12 mesicu rezerva
      7
    • Rok a vice
      16

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Vítek1: Víš práce u stroje je přesně o tomhle, nechat toho nad sebou vyžvanit a ject si svoje. Mám to úplně stejně. Nejlepší je, že furt něco někdo menedžuje :D a kola se točí furt stejně. Osobně když jsem byl sprdnutej za nějakou chujovinu dříve, nesl jsem to fakt blbě. Dneska se tomu zasměju, snažím se oponovat rozumnými názory i třeba navrhnout nějaký řešení a ono to JDE. Nesmí člověk pořád brblat. Hlavně se řídím heslem - po odpíchnutí jsem váš, ale na konci směny po odpíchnutí mi nevolejte, nerušte, příjdu zítra zas. Nejsem manažer, abych ty problémy řešil i doma. To mi ta průměrná mzda v ČR zas tak vysoká nepřijde :D:D

Jinak jsem to přepočítal a vydržel bych určitě přez rok.

Za 22 hrubýho bych výpověď nedával ani v Praze, makal bych, uskromnil se (navíc máš výhodu svého bydlení a že jste na to s Aďou dva) a hledal si něco jiného při stávající práci, takhle to máš si myslím o dost těžší, ale ono se něco vždycky najde :super

Odesláno
no, veta: ze samejma dvojkama by me v CV uplne neuchvatila, jsem na tom podobne, ale me nechtej, protoze mam velkou praxi jsem drahej, a nebo nemam plynulou ANJ. Uz me to sere, fakt

co si zaplatit kurs nebo někam vyjet... stojí to asi tolik, co měsíční plat, nicméně tu angličtinu ti pak už nikdo nevezme.

Odesláno
Asi pul roku,kdyz bych prestal platit veci ,ktery nemusim stavebko a tak,pak jeste nejaky rezervy,ktery jsou vazany treba 3 mesicni vypovedi...ale v podstate to jsou uspory z doby kdy jeste byly dobry privydelky,ted v podstate jedem od vyplaty k vyplate.....ani clovek nemuze nemit rezervu kdyz zivi rodinu a 2 maly deti....to by byla nezodpovednost,ale je to asi i tim ze nejsme rozezrany a mesicni naklad na jidlo cca max. kolem 7000 2dospeli+2deti....

Ty nemáš nárok na výsluhu?

Odesláno

Peta: To máš tak. Mě se taky ptali, jak dlouho jsem měl němšinu. Říkal jsem - měl (čti: studoval) jsem ji 10 let, učil jsem se ji rok.

Pak jsem vyrazil do Říše, kde jsem se při němčině naučil anglicky. Ty jazyky jsou si dost podobný, jen v němčině musíš dát sloveso až na druhou stránku.

Ad ruština. V pětce na konci roku jsem vyfásl učebnice ruštiny a dal je doma na poličku. Prvního září jsem z nich sfoukl prach a vrátil je škole nazpátek.

... dneska, s odstupem času, říkám, že to byla škoda. Rok ruštiny by bodl.(jen a pouze ten rok)

Odesláno

S ruštinou jsem na tom stejně, měl jsem ji povinně, ale umím z ní prd. Anglicky celkem slušně, německy jen základ, ale vzhledem ke spolupráci s Němci ji budu muset rychle a pořádně oprášit...

Odesláno

Podle toho, že šéf je Turek s německým pasem a náš Polák se baví jen anglicky, myslím, že v angličtině budu muset trochu zabrat. Dávání slovesa někam k začátku věty mi už asi moc nepomůže.

... ruština je progresiv tak za 10-15 let, příští rok bych to viděl spíše španělština/francouzština pro idioty.

Odesláno

Práce je spousta :) Kdyby někdo hledal práci, byl z Plzně a okolí, technik se selským rozumem, znal něco z elektroniky, měl prostorovou představivost a nebál se 3D modelování, tak beru hned a je mi úplně jedno, jestli vystudoval střední mlékárenskou ;)

Ono totiž není problém sehnat někoho, kdo se na škole naučil používat nějaká CAD :) Bohužel počítač s monitorem zvládnou mnohem víc, než realita :)

Odesláno
....

troufam si rict ,kdyz bych skoncil v praci tak bych do mesice nasel praci doma bych nebyl...

To jsem si taky myslel

no problém je ,že nevezmeš všechno ,mám známý a nebojím se dělast,klidně bych šel jezdit s traktorem za 12 000Kč a lepší než být na pracáku za 5000Kč a mezitím hledat práci a shánět sev po něčem lepším,jsem vyučenej truhlář tak bych šel v nejhorším dělat řemeslo sám na sebe.....

v poslední době se mě známý ptali zda nevímo někom spolehlivým

1,.práce skladník práce 8h denně z toho se dělá tak 4 cca 14 000čistýho

2.technik STK práce 8 hod denně cca 18 000-19 000Kč čistýho

3.jezdit s tatrou stavba hodin tak 180-240 15 000Kč a víc...

takže práce na Východě čech je a podle mě ne špatně placená....

Odesláno
Práce je spousta :) Kdyby někdo hledal práci, byl z Plzně a okolí, technik se selským rozumem, znal něco z elektroniky, měl prostorovou představivost a nebál se 3D modelování, tak beru hned a je mi úplně jedno, jestli vystudoval střední mlékárenskou ;)

Ono totiž není problém sehnat někoho, kdo se na škole naučil používat nějaká CAD :) Bohužel počítač s monitorem zvládnou mnohem víc, než realita :)

Tak si prostě vyuč!

(vím, je to na pikaču, ale asi ti nic jiného nezbyde)

... prostě pro týpka pozitiva a sociální jistoty ... např., druhá dovolená v Jugoslávii, auto... :P

Odesláno

vix: no taky že jich tam na učení máme jako máku :) A čas od času se někdo povede ;) Ale stojí to zaprvé hodně času, za druhé hodně materiálu (materiálu, fréz, svěráků .. atd :D) a za třetí hodně nervů :D Ale pravdu máš v tom, že jiná cesta není ;)

Odesláno
vix: no taky že jich tam na učení máme jako máku :) A čas od času se někdo povede ;) Ale stojí to zaprvé hodně času, za druhé hodně materiálu (materiálu, fréz, svěráků .. atd :D) a za třetí hodně nervů :D Ale pravdu máš v tom, že jiná cesta není ;)

Vypadá to, že u vás je svět ještě v pořádku. ;)

Odesláno
no minimalne 3mesiace odstupne + 6mesiacov podpora v nezamestanosti + dalsich asi 5-6mesiacov z uspor, ktore sa chystam coskoro minut na prerabku bytu :D

@StibTo: ak sam das vypoved v zamestnani tak nemas narok na podporu v nezamestnanosti...

To sa ho pytas alebo konstatujes. Lebo na slovensku narok na podporu mas aj ked das sam vypoved...

Odesláno

Vo veciach okolo zamestnania suhlasim s Punkacom, a jeho nazor berem ... Takisto berem vixov nazor, ze treba pre to aj nieco spravit.

Nechcem uplne kritizovat, ale neda mi polozit otazku. Scrach pise, ze je 5 mesiacov na pracaku a nechcu ho aj preto, ze nema plynulu anglictinu. Preco si sa teda, vo svojom volnom case, ktoreho mas teraz asi dost, nezacal ucit ? Ide to aj bez penazi, na netu najdes haldy kniziek, publikacii, a programov, ktore ti z vyucbou jazyka pomozu. 5 mesiacov si nebol v praci, a vies, ze bez AJ to bude tazke. Ako by na tom bola tvoja AJ keby si sa za 5 mesiacov kazdy PRACOVNY den venoval 2-3 hodiny anglictiny samostudiom ? Alebo si zaplatil neskor nejaku studentku za par drobnych na doucovani ? Myslim, ze tvoje Aj by bola na inej urvoni. Naozaj ta nechce tu kritizovat, je to samozrejme tvoj zivot, len chcem poukazat, ze vzdy je co spravit na to, aby si bol pre pracovny trh zaujimavy ...

Pokial by som o pracu prisiel, co sa vzdy moze stat, tak proste zoberem hocico a som ochotny ist pracovat i do mcdonaldu alebo do tesca. Alebo kludne na brigady, kde si zarobim par korun. Ale urobim hocico preto, aby som aspom nieco zarobil, aj keby to malo moje naklady pokryt len tak tak, alebo len ciastocne... Ja si totiz myslim, ze je lepsie doniest aspom nieco, ako nic ... Aj za cenu, ze si necham remcat od debila, hold, zivot neni vzdy lahky ...

Odesláno

Když je to podle tebe téma k ničemu, tak co do něj lezeš? Lidi tu maj evidentně jinej názor, než že je k ničemu :nevim

Edit: aha, pan BLB po sobě ten příspěvek klasicky smazal, jak je jeho \"dobrým\" zvykem. Že mě to ani trochu nepřekvapuje :nevim

[upravil dne 1/16/13 21:10 od oddie]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...