Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
:mad: prosím Vás mám takú otázočku, môžem teraz v zime zakryť chladič kartónom na mojej 406 ke 2.0 hdi 66 kw? Ide totiž o to že momentálne jazdím hlavne po meste a kým zohrejem motor aspon na 70 stupnov tak ho už vypínam. Ako to mám urobiť ak je to teda vhodné? Veď pred chladičom je ešte ventilátor. Ďakujem za rady:)
Odesláno

Já bych to neřešil. Mám to podobně. Ale kdybys tam dal karton tak to možná ohřeješ na 90, ale stejně hned chcípneš. Takže výsledek stejnej. Myslím, že když to nebudeš studený vytáčet do vysokých otáček, tak se nic nestane :super

Guest servisman
Odesláno

já mám mezi chladičem klimy a vody měděný plech ,karton se rozpadá

Odesláno

Karton bych nedával, je to prostě papír. O plechu mezi chladiči slyším prvně, ale je to velmi rafinované a elegantní řešení :super

Odesláno

Osobne sa prikláňam k názoru že je to zbytočné, chladič ma predsa dva okruhy, a kým motor nedosiahne teplotu 90°C (70°C), tak sa veľký okruh s chladičom neotvorí. Neviem ako sa bude zakrytý chladič správať pri jazde do hôr, dáke 10km stúpanie na 2ke a 3ke.

Odesláno
já mám mezi chladičem klimy a vody měděný plech ,karton se rozpadá

měděný plech, hliníkový chladič, posypová sůl a vlhkost - ideální čtyřkombinace na galvanický článek, který způsobí korozi hliníkového chladiče

Odesláno

Vidím tady revoluční nápady:-D

Na mé 406ce když odklapnu vrchem chladič a posunu ho směrem k motoru se oběví mezera přesně na karton, vystřihnu ho na celou plochu a pak ustrihnu roh o delce hrany cca15 cm...motor se krásně zahřeje a k případnému přehřátí nemuže dojit..ochlazovana plocha je dostačujíci, musí ale být dostatek vody!!!

Odesláno

Toxi - proč tedy v tý automobilce tak blbě plejtvaj matrošem, když stačí chladič o velikosti trojúhelníku o hraně 15 cm? To jsou ale chuji

Odesláno

:-D si děláš srandu?Myslíš že to auto jezdí jenom v zimě? A jen při teplotách pod 0 ? Jde o 112,5 cm2 a při takových teplotach to opravdu stačí.

to jsou názory:-D

Odesláno

Jak už psal MikeBB, termostat do chladiče otvírá při určité teplotě, takže pokud jí nedosáhne chladič jako by tam nebyl. Na rychlost zahřátí to podle mne nemá vliv, pokud neuvažuji že do mot. prostoru neproniká tolik studeného vzduchu ... to bude mít vliv minimální.

Odesláno

chlapi nevim jakou provozní teplotu má vaše auto, ale moje 406ka ma 80stupnu. A když ji vytahnu při -15 asi se moc nezahřeje. Proč si myslíte že se na masky aut davají vzduchovy zábrany....aby ledovej vzduch neochlazoval motor!! Myslete trochu:-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...