Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čokl je zakopán poněkud jinde, ovšem tato skutečnost je úspěšně přehlížena a pozornost a zájmy \"plebsu\" jsou vcelku chytře odváděny a formovány médii.

Kdyby totiž nebylo tolik buzeračních opatření, která nepřinášejí žádné nebo diskutabilní zlepšení bezpečnosti (někdy bych si troufal tvrdit, že naopak bezpečnost dokonce snižují - viz. 1,5km předjíždění kamionů, které se jinak dají rozumně a bez ohrožení kohokoliv předjet na úseku 3x kratším, při kterém vzniknou situace, kdy se na sebe začnou lepit auta a riziko nehody prudce vzrůstá) a ve skutečnosti tato opatření nesloužila pouze k dodatečnému plnění rozpočtů, které ještě k tomu ovšem není nikde vidět (neboť získané peníze jsou probenděny na nesmysly které nikdo nežádal a nikomu nic nepřináší, leda další buzeraci a nebo jsou \"odkloněny\" neznámo kam), nebylo by třeba podobných úprav zákona a nebyla by ani taková snaha zákon ignorovat a obcházet. Slušní jedinci se v rámci nějakých tolerancí chovají víceméně vždy slušně a ti co se tak nehodlají chovat, ti se nebudou chovat ani pod hrozbou sebevětší sankce, ti to mají totiž u zádele. Na eliminaci takových by pak stačila jen dobrá práce policie v terénu a na místech takových, kde opravdu nebezpečí hrozí, ale to už není tak výnosné a navíc to stojí příliš práce a úsilí.

Je tedy daleko snadnější nainstalovat 3 pr..le kamer, fotit každého, kdo se jen pohne (protože přeci kdo se chová slušně, nemusí se ničeho obávat :blicismajlik ), zařídít si objektivní zodpovědnost, v podstatě presumpci viny a jen automaticky rozesílat poukázky na stanovené částky ( podobnost s prodejem odpustků čistě náhodná ?)

Odesláno

Ferry to vystih :) Presumpce viny. Policie kapitulovala na svoji povinnost a de facto řekla, že když nezjistí pachatele, postihne majitele. A veřejnost tleská. Zblblá ekologií, všudypřítomnými kamerami, falešnými sliby bezpečí a míru.

Orwel by zbledl vzteky nad svou omezenou fantazií. A lidi to podporují. Nechápu. Ale to by bylo na moooc dlouhou diskusi :) Sorry za OT.

Odesláno
mj. jsem do protectoru investoval taky proto, abych se nemusel trapne vymlouvat na osobu blizkou :-) Ale je to skoda. Institut, ktery nam mohl pomoct, kdyby uz opravdu o neco slo, byl vyuzivan kvuli parkovani, abychom nemuseli udelat o par kroku vic. Tak jsme prisli o dalsi pravo a ti, kteri to zpusobili, tomu ted pokrytecky tleskaji a hraji si na andilky.

Edit: Ne, klidně přiznám, že jezdím rychleji, takže ho mám i pro ochranu, ale 80tkč mi asi nikdy neušetří a ŘP vlastně moc nepotřebuju, takže to ten hlavní důvod asi nebyl.

[upravil dne 5/1/13 19:10 od shwaara]

Andílek, tedy nejsem, ale jak psal Ferry níže, patřím mezi ty slušnější. Stále od života možná naivně očekávám, že když se chovám slušně a dodržuji daná pravidla, svět ku mě bude též slušný

Jinak protector je věcička dobrá a co jsem koukal nyní je za 65 s instalací, to si troufám říci na pokutách nikdy nedám :D:D:D

Odesláno

Můžeme si za to sami. Stačí si přečíst diskuze pod články o těch špiclovacích kamerách. Většina diskutérů tomu tleská a používá naučené fráze typu \"Když seš slušnej, nemáš se čeho bát\". Fízlování, jaké prováděla StB (tedy po jednotlivcích) už nefrčí, teď jede hromadný monitoring potenciálních zločinců (Máš auto? Jsi podezřelej!).

Guest Scratch
Odesláno

Ferry, Kurt: presne tak, absolutni souhlas, proste buzerace na prehlednych rovnych usecich. Jedinou kameru, kterou fakt uznavam, je na jizni spojce, pred lanovym mostem, jak byvalo zuzeni.....

Jinak jde predevsim jen o monitoring a buzeraci ridicu.

Stejne tak s tim predjizdenim, je prece lepsi predjet rychleji a bezpecne, nez se zdrzovat co nejdele vedle takoveho kolosu. To radsi predjizdet nebudu, nez abych jel, jak pise medved, o dva km vyssi rychlosti, nez jedou kamiony, takze se chova stejne jako kamionaci, na ktere tu dost lidi kvuli tomuto stylu nadava, nicmene jim to vic nejede........ a to pominu riziko prasknuti sjete gumy nebo cehokoli, proste predjet rychle a nejlepe bezpecne, nebo vubec.

A to prosim Medvede neber osobne, jen ze jsi to tu zminil, tak jsem to pouzil jako priklad.

Odesláno

Sice to je další :xvul , ale já jsem za kamery rád. Poslední příklad: http://www.policie.cz/clanek/tragicky-zacatek-noveho-roku.aspx

Mrtvému to sice už nepomůže, ale alespoň bude viník rychle potrestaný.

Mimochodem - několik kamerových systémů spravuji a jejich nejčastější využití je pro GIBS, kdy si občan stěžuje na policistu, že ho mlátil apod. Kdyby alespoň lidi uvedli místo, které není pod kamerami, takhle je dokazování jednoduché ;) Poslední (pro mě vrchol drzosti) byla paní, která si stěžovala, že na pultu nechala ležet peněženku a policista ji sebral peníze.

[upravil dne 5.1.2013 21:22 od Peta]

Odesláno

Peta: Ano, je to otazka priorit. Více kamer = nizsi soukromi = vyssí objasnenost. S mensim soukromim bude rust objasnenost. Cili opravdu chceme cipovat obcany, abychom meli 99% objasnenost vrazd a zabiti?

Odesláno

Přečtěte si 1984 a pusťtě Minority Report, ať vidíte kam to povede ;-)

A k tématu - za prvé to nebyla výmluva, ale využití svého práva. A pokud byla fotka kvalitní, nebyl jistě problém místo založení případ postoupit dále. Jo aha, to je další papírování, co? Tak nic, založte to do archívu.

A za druhé když vidím, jak dlouho trvá vyšetření nehody jednoho kolibříka, tak se ani nedivím že lidé použijí libovolnou možnost.

Odesláno

Přišla mě fotka z radaru domů, kde bylo jasně vidět kdo řídil, odvolal jsem se na osobu blízkou, poté mě přišel další dopis, že si mě tedy budou muset nechat předvést, a od té doby už nic, už je to cca 3 roky.

Nyní se nebudeme vymlouvat na osobu blízkou ale na osobu vzdálenou, tudíž naše auta budou řídit samý korejci a podobně.

Proč to nemohli udělat tak jak to chtěl pan Huml, to že za auto odpovídá majitel, a bylo by to.

Odesláno

mě fotka nepřišla,přišlo mi předvolání dostavit se a když jsem se dostavil,pak mi byly ukázány 4 fotky, ze stran ze zadu a ze předu jsem byl jak na občanku vyfocenej,nebyla šance zapírat:D

po pronesení oné záhadné kouzelné věty o osobě blízké jsme sepsali protokol a podepsali a bylo uzavřeno ad acta:)

Odesláno

Vendo, tůdle mi to nedalo a šel jsem se podívat na tu křižovatku pěšky... takový kamerový děla ze všech stran... se nedivím, že jsi tam měl fotku jak na občanku :aut

Odesláno

no vidíš a stejně stačí říct \" to nejsem já, ta osoba mi je jen velice podobná \" Více vám k tomu neřeknu, zjisťuj si policie moje drahá milá, co chceš a kde chceš, za ruku jsi mě nechytila. Je mi blbě z této nevymahatelnosti přestupku, ale iluze si nedělám.

Pro rýpaly. Předvolán jsem byl jednou, protože mě na R4 u Cukráku na 90 vyfotila modrá kokta s bradavicí v Řitce za zastávkou, jak si to sypu 116. Za 14 dní dopis na DI v UL. Celkem hezká holka, tak jsem se jí přiznal, stálo mě to litr a dva body

Guest Scratch
Odesláno

dkyby byly co pro to, tak to zastavuj rovnou a bez debat caluj, pak je objasnenost daleko vyssi a odpoved na osobu blizkou padaj, a ze to ten passat tady v okoli pocernic docela cisti :D

ale to by se policaujtum muselo chtit, cast pokut jit do rozpoctu na benzin a hned by jich bylo videt.

Ale kdyz nejsou nikde videt, maximalne deset metru za ceduli, tak jsou spis k smichu...........

Odesláno

taky nevím proč tenkrát neměli k tomu radaru ještě jedno auto v terénu, takhle je to opravdu k smíchu.

ALE já jsem člověk snažící se dodržovat pravidla, klidně se mi smějte, on ten pohled ráno do zrcadla taky není k zahození

Ty co mě znají, vím, že určitě nejsem brzda provozu, ale že jezdím svižne, plynule a ohleduplně

Jak jsem psal výše kujonovi o tom blikání a pospíchání. Naše republika je tak malá, že je úplně jedno jestli někdo jede průměrnou rychlostí 130 nebo 150 na trase Brno - PHA. Stejně se potkáme na prvních světlech. Úplně stejná situace UL-PHA nebo dál na Písek po R4. Prakticky se honěj furt ty samý auta.

Něco jinýho je když se jede do reichu někam k Ludwigshafenu, tam sypu co to dá, páč na těch 750 km se už uspořenej čas významěji projeví, ale na 200? Chachá, k smíchu

dobrý je taky sledovat, jak tě někdo předjede (vítězoslavně) abys ho na pumpě potom viděl postávat jak čuří, aby tě potom mohl znovu předject, aby na tom semaforu skoro v cíli jste stáli za sebou nebo lépe vedle sebe :D

[upravil dne 5/1/13 21:37 od punkac]

Odesláno

Souhlas s Scratch.jen to flakaj. Jinak je to jeste jednodussi. Odkazem na osobu blizkou si jeb zbytecne lidi zuzuji manévrovací prostor. Staci odmitnout vypovidat. Ale to by chteli si aktivne zjistit neco otom, cim chci chytracit a ne jen papouskovat, co jsem zaslech..

[upravil dne 5/1/13 21:38 od shwaara]

Odesláno

punkac: S tim moc nesouhlasim, je rozdil, jestli dam cb za hodinu nebo dve, brno za hodinu nebo dve, ziar nad hronom za 2,75 nebo 6. Jasne, s rychlosti roste riziko, ze nedojedes uz nikdy, ale to si kazdy musi rozhodnout sam..

Odesláno

Schwara, nikdy jsem zde neřekl nic o nějaký osobě blízký :D

Moje formulace zní: Nezlobte se k tomuhle (předložené foto) vám nic neřeknu. Vy neznáte toho, kdo je vyfocen? Znám, ale nic vám dál říkat nebudu, využiji svého práva nevypovídat. Konec. tečka dochod

Ale jak říkám, mě se to stalo jedenkrát a vůči mě samýmu mě to bylo blbý, nějak holt neumím lhát (hlavně sobě do kapsy) tak sem to holčině zaplatil

Odesláno
punkac: S tim moc nesouhlasim, je rozdil, jestli dam cb za hodinu nebo dve, brno za hodinu nebo dve, ziar nad hronom za 2,75 nebo 6. Jasne, s rychlosti roste riziko, ze nedojedes uz nikdy, ale to si kazdy musi rozhodnout sam..

Řeknu k tomu jen jednu poslední věc...

Ano máš velký právo se rozhodnout sám ale nedej bože abys sebou do pekel vzal někoho z mých blízkých. Zabil bych tě z fleku, trýznivě a pomalu, jestli s tímhle počítáš, tak potom OK

ps: Klidně potom půjdu do lochu

furt totiž platí, že svoboda jednoho končí kde začíná svoboda druhého

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...