Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

PACHO

jsem na tvojí straně, ale z autorizáků dávno vyléčený...,po převratě jsem taky myslel, že se vrátí něco jako úcta k zákazníkovi--vždyť jsem koupil jejich auto !!!(ať nové, nebo ojeté),ale zkušenosti mě rychle poučily..., jdu tam jen když se situace nedá vyřešit jinak (většinou náhr. díly)--základní servis si dělám sám (někdy i něco navíc), zásadně dávám vydělat jiným osvědčeným servisům (nechci stát v autorizáku jako pitomec,který je obtěžuje),svoje peníze dám tam,kde jsem s opravou spokojen a kde je férové jednání, tečka.;)

[upravil dne 30/12/12 12:59 od ozzy56]

Odesláno

Hej hej. Ja mám už aj plán B, kvalitna tyčka 15€ za výmenu 20€ čiže spolu cca 50€. Len ma terz \"hnevá\" predĺžená záruka vyše 200€, že som zasa doslova naletel na \"marketingové\" ťahy Peugeotu. Určite nemienim stráviť ani jediný deň v servise a kôly tomu ešte aj cestovať 100km tam a 100km späť. Pre mňa jeden pracovný deň má podstatne väčšiu hodnotu ako ušetrených 50€ za servis. Keby som nebol hlúpi za 200€ som mohol mať vymenené tyčky aj s olejom, a k tomu parádnu večeru pri mory. Bohu žiaľ som už dosť starý , ale človek sa učí celý život, a veľmi často aj na svojích chybách.

Toto fakt nepochopím, chcel som ím osobne doniesť minimálne 150€, a oni nechcú, ináč som rozhodnutý na jar kúpiť druhé auto do rodiny (207 čka ja písana na IČO) . Jeden z horúcich kandidátov BOL P301.

Trocha OT, ale to je ako keď prídem do slovenskej reštaurácie, a čašník sa predo mnou skryje, len aby ma nemusel obslúžiť. Mimo Sr (napr aj v H, alebo CRO a ten pocit mam čiastočne aj v ČR) doslova cítiť, že ten čašník sa snaží čím skôr presunúť moje peniaze do svojho vrecka, a urobí všetko pre to aby toho dosiahol.

Odesláno

Pani,nechce sa mi citat vsetky prispevky no je to od nich pekne svinstvo!!! Odrbavaci jedny!

Ako priklad uvediem ze na OII mi po 2 rokoch odisiel kompresor klimatizacie-auto malo 114 000 km a bolo 1 MESIAC po Zaruke!

V origo Skoda servise po zisteni ze auto bolo pocas celej zaruky vzdy len u nich na pravidelnych serv.prehliadkach skonstatovali ze vymenia klima kompresor este v zaruke a pracu zaplatim ja. Tak sa aj stalo. ( Kompresor stal 970 Euro!!! )

Bodaj by sme mali vsetci taketo prijemne skusenosti aj s Peugeot servisom. :papa:papa:papa

Odesláno

Existujuci, presne toto ja nepochopím. Doslova si odohnať zákazníka od dverí, tak to fakt môže byť len na slovensku. už ako som písal, vyše 200€ som zaplatil za predĺženie záruky, tak im je zaťažko z toho dať 100€ na opravu, a ešte ím zostane 100-vka. Už ako som písal, chcel som tam vymeniť olej, hoci aj za nekresťanských vyše 100€. A tak ako píšeš, keby mi to opravili tak ako si predstavujem, a presvedčili by ma, že tie tyčky fakt nejdu na záruku, určite by som pristúpil na kompromis. (zaplatiť buď prácu, alebo materiál). Ďalej, vždy keĎ som bol na servis v Peugeote, okrem služby som si vždy niečo pomimo kúpil. Raz to boli plechové disky, naposledy sa mi zapáčili koberčeky s logom 207, tak som ich kúpil. Teraz som uvažoval, kúpiť zásterky za predné kolesa, alebo protisnehovy kryt. Čiže suma sumárum, mal som pripravených cca 250 €,ktoré som tam plánoval nechať, ale oni ich nechcú,!!! tak čo už. Ďalej na jar sa chystám kúpiť druhé auto do rodiny, v merku som mal 301-tku, ale tým pádom vypadla z výberu. Nejdem tunak vyplakávať, ale tak ako píše ozzy56, treba sa čím skôr prebudiť z krásneho sna o značkových sevisoch.

Odesláno

PACHO: Chápu Tvoje rozhořčení ;) Víš co je na tom nejhorší? Ty si tedy teď demonstrativně koupíš jiné auto a zjistíš, že je to úplně stejné. A někdo Tobě podobný si zase demonstrativně nekoupí třeba Kiu a tak to jde dál a dál.

Vím o čem mluvím. Známý má BMW X5, kupované fungl a kdybych Ti povídal co všechno na něj v servisu zkusili.. by Ti vstávaly vlasy na hlavě. A to si řekneš BMW a auto bezmála za 2M :) No a když si teď kupoval novou BMW 5, tak jsem se ho ptal, proč zase BMW, když má tak špatné zkušenosti se servisem a on mi na to řekl, že alespoň už ví, co od nich čekat, s kým mluvit a s kým ne a nemusí si tohle celé zažít od začátku v jiném servise.

Suma sumárum ten stav není OK, ale je to stejné jako všude jinde v ČR. Levně nakoupit, draho prodat a po nás potopa :) Nicméně když to udělají všichni, nebo většina, tak nakonec se k nim stejně vrátíš :)

Odesláno

hawkey, neboj 207-čka zostane doma, to auto mám rád, a fakticky som s ním veľmi spokojný. maximálne pôjde dcére do Žiliny. ináč s inými servismi si nerobím žiadne ilúzie. Keby neboli sviatky, tak tieto veci neriešim, už by tam boli nové tyčky..... ináč čo sa týka nového auta, zrejme zostanem verný PSA, a bude to buď Elisé, samozrejme v nafte, alebo C4, na ktoré teraz majú dobré akcie. alebo neviem Ináč možna som zvláštny, ale s kúpou 207, som dlho váhal, ale značný podiel mala komunikácia s predajcom. Trvalo mi ešte tri mesiace, od rozhodnutia, že ho kúpim, pokiaľ sme našli spoločné styčné body, čo sa týka lízingu, výbavy ....

Odesláno

PACHO: podstatné je to pořád tak nějak brát s nadhledem, i když má člověk někdy pocit, že se svět kolem zbláznil ;) Každopádně přeji šťastnou ruku při výběru ;)

Odesláno

Mě se měsíc po záruce u 207 vytratila brzdovka, zavzdušnil spojkový válec, vytratila se chladící kapalina a prasklo těsnění pod hlavou. V Peugeotu mi řekl, že mám po záruce a že si to musím opravit na vlastní náklady. Nebyly si ani jistí, že mám prasklé těsnění po hlavou. A že mi to přetěsní za 20 tisíc.

Ta jsem si brzdovku dolil sám, podle service boxu odvzdušnil spojku, dolil chladící kapalinu. A těsnění pod hlavou jsem si nechal vyměnit v servisu specializující na francouzská auta. Cena měla být 5500 Kč. Ale po sundání hlavy zjistili, že stav rozvodového řemenu nevypadá podle stavu najetých kilometrů. Sám jsem ho viděl. A že mi nedoporučují to znovu řemen nasadit a jezdit na to. Tehdy jsem měl najeto 56 000 Km. Tak jsem vysolil o dva tisíce víc za rozvodový řemen. V létě mi motor začal vařit. V servisu mi bylo řečeno, že mi zahaproval termostat. Jestli se to vyskytne znovu tak si ho musím nechat vyměnit.

A něco mi začíná klepat v motoru při nižších otáčkách (800 - 1700 rpm). Jsem zvědaví co to je a co to bude stát.

Od té doby si servis dělám sám (oleje, brzdovka, destičky atd.) jako za dob, kdy jsem měl starou škodovku. Moje další auto bude nebude 100% Peugeot.

A 5-ti leté záruce co dávají nevěřím.

A auto bude mít na konci ledna 3 roky. Jsem zvědavý co bude za 5 let.

Odesláno

No můj (stroj) vykazoval poruchy už od samého začátku a stále to pokračuje i dávno po záruce. Už jsem to tu psal a nemění se to. Extra špatný kus. Myslím ,že hůř už jsem dopadnout nemohl, byť bych koupil jakoukoli jinou značku. Ale stále jezdím a občas jak jsem si zvykl zajedu do servisu. Po 60 000 a 5 letech mám už povyměňováno tolik dílů, co má jíný za 12 let. Tyčky stabilizátoru už mám měněny 2x a to jezdím opatrně, to je pro mě banalita. Taková ložiska na alternátoru, vodní pumpa,voda v oleji... atd. to jsou chuťovky. Co se teprv bude dít až budu mít najeto takových 100 000? Jinak se servisem v záruce jen dobré zkušenosti až na jednu závadu( občas nefunkční ukazatel teploty motoru) ,kterou nevyřešila ani urgence přímo u technika peugeot cz. Záruka a hlavně havarijní pojištění to je takové nic. Do nového auta bych už také nešel.

Odesláno

Ja som v pripade ich klamlivej akcie zavolal priamo importerovi Peugeot SK, vynadal som im, ze uvadzaju zakaznikov do omylu a povyhrazal som sa im Slovenskou obchodnou inspekciou, co som aj splnil. O tyzden mi zavolala teta zo SOI, ze co s tym ideme robit, ci na tom podani trvam? Medzitym Peugeot vylucil na domovskej stranke akumulatory zo zlavovej akcie a tak nebolo co riesit. Ja som bohatsi o nazor a skusenost a SOI dostane vsimne od Peugeotu, ze to spolocne uspesne ututlali. A tak je to na nasom krasnom Slovensku so vsetkym. No obcas niekomu slusne drbne v bedni a su z tohonapr. traja mrtvi...:roker Lebo normalneho pristupu sa tu clovek nedocka. Ktovie, ci si takto dovolia odrbavat zakaznikov vo Francuzsku ako u nas vo vychodnom bloku?

• O 4 měsíce později...
Odesláno

No konečne po pol roku, tyčky vyriešené. Podelím sa so svojimi skúsenosťami, možno sa z to niekomu pomôže. SOI, ma rovno odpálkovala, lebo auto mám písané na IČO, čiže ich sa to netýka. Importér taktiež 0 bodov. V januári som volal do Popradu, kde mi prisľúbili výmenu vrámci záruky, reku fajn. Hneď som tam nabehol, po polhodine čakania po termíne, ktorý som si dohodol, auto na zdvihák, a začala šou. Doslova začali vydierať, že mi tyčky vymenia, iba ak za výmenu zaplatím, dôvod? fakticky žiaden, jedine to, že by to museli zaplatiť zo svojho vrecka. Po hodine naťahovania, som odchádzal zo servisu s vymenenými tyčkami a o 47€ ľahší, samozrejme nahnevaný. Sťažnosť na importéra. Odpoveď hádam až po mesiaci, kde dôvod neuznania záruky, bol, že som neabsolvoval záručnú prehliadku, a záruka je neplatná, čo bolo samozrejme klamstvo, tak som im vynadal do výpalníkov, podvodníkov.... Ďalšia komunikácia na bode mrazu.....odpovede na @ tak raz za 6 týždňov....Posledný @, išiel v tom znení, že pracovníci importéra nie sú schopný pochopiť písaný text, a okrem blábolov ako si vážia zákaznika, nič iné nevedia. Celé to nakoniec skončilo tak, že mi z PP zaslali peniaze za opravu po polroku späť.

Resumé, tyčky stabilizátora spadajú pod záruku, bez ohľadu na km, a do Popradského servisu si nedať opraviť ani bicykel.

Odesláno

Ale nie záruka mi platí, len vravím v Poprade klamú. z PSA mi odpísali, že v PP mi nespravili záručnú opravu, lebo som nebol na poslednej prehliadke, ale ako sa vraví, lož má krátke nohy. Na faktúre z PP pri prijatí som mal napísaný počet km 47 501, a v serviske zasa zaznačená nasledujúca prehliadka po 47 917, alebo dva roky. Takže v PP asi boli nahnevaní, že som si u ních nedal vymeniť olej za nekrestanske peniaze, tak ma chceli takto oklamať, ale fakty jednoducho nepustia. Takže sa sami dobehli vlastnými klamstvami. Dokonca z PSA mi napísali, že záručna prehliadka ( aj výmena oleja) nemusí byť spravená v značkovom servise, ale musí byť zaznačená v servisnej knižke.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...