Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám jen malé zkušebnosti s krbem. Ale máme větší polena a známá doporučila podpalovač PEPO

http://pemi.cz/cs/detail-zbozi/domaci-potreby-7:1:1/pepo-pevny-podpalovac-folie-7727.html

Ale to strašně smrdí v obýváku a pokud je krb vyhaslý, tak pepo shoří a nestačí dřevo podpálit. Používáte na podpal něco jiného a spolehlivějšího? Papír jsem také zkoušel a ten kouří.

Odesláno

Při zapálení použij malý kusy dřeva, naštípej polena a místo pepa bude stačit zmuchlanej papír. Topíme v obyčejných kamnech, nandam tam zmuchlaný letáky a nařezaný prkna z palet z práze a hoří to skoro hned.

[upravil dne 23/12/12 20:06 od Benžík]

Odesláno

Suchá polena (3 roky), suché třísky (2 roky) a papír.

Papír je nejlepší kancelářské A4-ky. Dobré jsou taky obaly od vajec. Můžeš to vylepšit, když papír anebo třísky pokapeš voskem - parafínem.

:D Reklamní letáky hodnotím podle toho, jak hoří...:D

Odesláno

Já mám v baráku od bývalého majitele pouze naštípané větší kusy dřeva, s krbem mám týden zkušenost a když vyhasne, tak asi hodinu se snažím podpalovat než ty dřeva chytnou a hoří sami. Tak proto se ptám, jak to děláte Vy. Papír rychle shoří a polena nechytnou. Třísky zatím nemám.

Odesláno

poleno od papíru nechytne, musiš pěkně od malých třísek, když se rozhoří tak přidat větší a pak velký. Jo a jeden tip, aby ti začal rychleji táhnout komín tak před zatopením zapal noviny třeba smotaný do ruličky a podrž je co nejvýše v komíně, ohřeje se vzduch v komině a spaliny potahnout ihned pryč a ne do bytu

Odesláno

Takhle najaro koupím na pile pár balíků odkorů , za dlouhých nudných večerů je nařežu a uložím , poté vemu pilu , domluvím se s revírníkem a jdu si natěžit pár metrů dřeva (opět nařežu,naštípu,uložím...) :D

A teď sedím pěkně před krbem v teple a mám v ruce noťas - pohoda ;)

:xvul pár odkorů na to kostku \"pepa\" , pár třísek a pak už jenom suché dřevo (letáky ani papír nepálím,po otevření dvířek dělají jenom bordel,pepo je bez problému)

Odesláno

Používám na podpal \"hořlavé\" letáky,na to třísky,větší polénka a pak topím lisovanýma briketama BIOMAC.Minimální popel a dostatečná výhřevnost ;)

Ale bez těch třísek Ti ty polena určitě hořet nebudou :myslim:bojim:papa

Odesláno

Třísky, bez nich to nejde. SUCHÉ smrkové prkno, nařezat (řežu na délku 12 cm, líp se to pak štípá), naštípat a jede to.

A případně menší polínka napřed.

Komín by měl být trvale teplý, aby měl tah.

V krbu je ideální mít od minula žhavé uhlíky, pak to jde samo. Pokud topíš dvakrát denně, tak tam uhlíky zůstanou (pokud je nevybereš).

Odesláno

Anebo si aspoň narychlo zhotov nožem podpalovač podle obrázku, ze suchého prkna. Zdůrazňuju to proto, že jsem se takto doběhl, některý rok jsem měl dřevo \"skoro suché\", a nešlo zapálit, ale hlavně při hoření nevydalo pořádné teplo. (a zašpinilo komín).

[upravil dne 23.12.2012 20:56 od P607Olda]

post-3499-14109628622885_thumb.jpg

Odesláno

Používám Pepo a nemám s ním problém. Zapálím kostičku a na to dám menší polena, kdž se rozhoří tak velká polena a v pohodě. Zápach žádný nepozoruju:myslim

Stejně zapaluju v kotli na dřevo, tam ani neřeším velikost polen a vždycky mi to chytne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...