Francouz_407 Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Mám jen malé zkušebnosti s krbem. Ale máme větší polena a známá doporučila podpalovač PEPO http://pemi.cz/cs/detail-zbozi/domaci-potreby-7:1:1/pepo-pevny-podpalovac-folie-7727.html Ale to strašně smrdí v obýváku a pokud je krb vyhaslý, tak pepo shoří a nestačí dřevo podpálit. Používáte na podpal něco jiného a spolehlivějšího? Papír jsem také zkoušel a ten kouří. Citovat
Benžík Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Při zapálení použij malý kusy dřeva, naštípej polena a místo pepa bude stačit zmuchlanej papír. Topíme v obyčejných kamnech, nandam tam zmuchlaný letáky a nařezaný prkna z palet z práze a hoří to skoro hned. [upravil dne 23/12/12 20:06 od Benžík] Citovat
Marcel00 Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 To snad robi... Ci? Alebo este nikdy nezakladal ohnicek? Citovat
P607Olda Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Suchá polena (3 roky), suché třísky (2 roky) a papír. Papír je nejlepší kancelářské A4-ky. Dobré jsou taky obaly od vajec. Můžeš to vylepšit, když papír anebo třísky pokapeš voskem - parafínem. Reklamní letáky hodnotím podle toho, jak hoří... Citovat
Edison Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Malý kusy dřeva... normálně se tomu říká třísky... Od jemných po hrubší, přes čtvrtky polen klidně až po celý rozměrové vhodný kuláky. Citovat
koblih69 Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Normálně tam naleju biolíh a zapálím Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 dávám tohle.... http://www.podpalovace.cz/ ještě to rozseknu napůl,dam 3 třísky a špalíky cca 6x6cm a navrch velký špalek,nekouří ,nesmrdí a spolehlivě to zapálí... používají i to mí znymý na moje doporučení a taky to chválí... http://www.podpalovace.cz/?benefits [upravil dne 23/12/12 20:18 od Charlie 1] Citovat
Francouz_407 Odesláno 23. prosinec 2012 Autor Odesláno 23. prosinec 2012 Já mám v baráku od bývalého majitele pouze naštípané větší kusy dřeva, s krbem mám týden zkušenost a když vyhasne, tak asi hodinu se snažím podpalovat než ty dřeva chytnou a hoří sami. Tak proto se ptám, jak to děláte Vy. Papír rychle shoří a polena nechytnou. Třísky zatím nemám. Citovat
Edison Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Třísky si nadělej klidně těsně před podpalem. Zase tolik jich není třeba... Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 no jestli nemáš třísky.... tak sekyru snad máš a umíš udělat třísky ne? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 poleno od papíru nechytne, musiš pěkně od malých třísek, když se rozhoří tak přidat větší a pak velký. Jo a jeden tip, aby ti začal rychleji táhnout komín tak před zatopením zapal noviny třeba smotaný do ruličky a podrž je co nejvýše v komíně, ohřeje se vzduch v komině a spaliny potahnout ihned pryč a ne do bytu Citovat
Miku Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Takhle najaro koupím na pile pár balíků odkorů , za dlouhých nudných večerů je nařežu a uložím , poté vemu pilu , domluvím se s revírníkem a jdu si natěžit pár metrů dřeva (opět nařežu,naštípu,uložím...) A teď sedím pěkně před krbem v teple a mám v ruce noťas - pohoda pár odkorů na to kostku \"pepa\" , pár třísek a pak už jenom suché dřevo (letáky ani papír nepálím,po otevření dvířek dělají jenom bordel,pepo je bez problému) Citovat
Haryk Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 to samé jak Charlie 1 a perfektní, chytnou i velká polena Citovat
Pepito Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Používám na podpal \"hořlavé\" letáky,na to třísky,větší polénka a pak topím lisovanýma briketama BIOMAC.Minimální popel a dostatečná výhřevnost Ale bez těch třísek Ti ty polena určitě hořet nebudou Citovat
P607Olda Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Třísky, bez nich to nejde. SUCHÉ smrkové prkno, nařezat (řežu na délku 12 cm, líp se to pak štípá), naštípat a jede to. A případně menší polínka napřed. Komín by měl být trvale teplý, aby měl tah. V krbu je ideální mít od minula žhavé uhlíky, pak to jde samo. Pokud topíš dvakrát denně, tak tam uhlíky zůstanou (pokud je nevybereš). Citovat
P607Olda Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Anebo si aspoň narychlo zhotov nožem podpalovač podle obrázku, ze suchého prkna. Zdůrazňuju to proto, že jsem se takto doběhl, některý rok jsem měl dřevo \"skoro suché\", a nešlo zapálit, ale hlavně při hoření nevydalo pořádné teplo. (a zašpinilo komín). [upravil dne 23.12.2012 20:56 od P607Olda] Citovat
Sagic Odesláno 23. prosinec 2012 Odesláno 23. prosinec 2012 Používám Pepo a nemám s ním problém. Zapálím kostičku a na to dám menší polena, kdž se rozhoří tak velká polena a v pohodě. Zápach žádný nepozoruju:myslim Stejně zapaluju v kotli na dřevo, tam ani neřeším velikost polen a vždycky mi to chytne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.