Charlie 1 Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Ahoj chtěl jsem se zeptat ,zda-li někdo má doma centrální vysavač?jak je spokojenej?jak je to s údržbou kromě vynášení když je filtr plnej a tak..... Chtěli jsme ho dát už když jsme stavěli dům,ale v tý době stál 50000Kč a ted je to od cca. 17 000Kč.... Už mě nebaví každý 3-4roky kupovat novej vysavač protože původní už nesaje nebo odejde a oprava se nevyplatí,když si vezmu vysavač kolem 3-4000Kč +každy rok Hepa filtr cca 400Kč tak jsem za 4 roky na částce: 4000Kč vysavač 1600Kč filtry =5600Kč a stejně si myslím,že Hepa filtr nevezme všechno... chtěl bych jednotku ,co vyfukuje vzduch ven,aby nešel z vysavače zpátky do bytu.... díky... Citovat
Pavelbbk Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Máme ho pátým rokem a naprostá spokojenost, nosím po domě jen hadici a jednotka je v garáži a fouká vzduch ven :-) Citovat
dzavel Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 O tom jsem taky uvažoval, ale překopat pul baráku pro správnou funkčnost se mi nechtělo a v některých místnostech by to nebylo ani realizovatelné. Stavět nový barák tak ty prachy obětuju. Citovat
kveton Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 já osobně nevim, asi bych pro ty peníze našel lepší uplatnění. Ano, je to dobrý v kuchyni, ale jinde nevim. Přijde mi to jako zbytečnost. Něco stojí jednotka, něco nemálo rozvody a zpětný klapky, něco hadice a příslušenství, počítat návratnost s porovnáním s obyčejným vysavačem asi není reálný, jde spíš asi jen o pocit toho komfortu. Nicméně znám lidi, kteří to doma mají a nedají na to dopustit. Já osobně nevysávám, tak mi to přijde jako zbytečná investice Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. prosinec 2012 Autor Odesláno 22. prosinec 2012 to ja taky ne....:D ne měl bych jen jednu jednotku vedle kotle a jednu zásuvku,u mě cena...cca 20000Kč... Květon jde o to když vysáváš a z druhý strany vysavače ti zas bordel a prach vyletí tak má to cenu vysávat:D:D to měla švagrová výbornej vysavač no name,tak ho zapla a co vysávala z druhý strany vylítlo,neměl ani výstupní Hepa filtr.... Citovat
Zazimir Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Vůbec bych nad tím neuvažoval, jak psáno výše HEPA filtr 13 je dost drahý na výměnu a má účinnost 99 %. Tohle má 100, je při provozu ticho, netáhne se za sebou žádný bazmek, nepřetahuje se napájecí šňůra ze zásuvky do zásuvky ( ale vlastně zase hadice). Prostě já mít tu možnost (alergie), tak se ani na tomto fóru neptám. Okamžitě bych to pořídil. Citovat
Péťa Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Mám ho. A rád bych věděl, kde jsi přišel k těm cenám. Vyrábí ho např. EKO-ŠIMKO v Náchodě. Někdy přijeď na návštěvu Já tyhle věci vždycky posuzuje podle toho, jestli bych stejně volil, kdybych stavěl další dům. A centrální vysavač by tam určitě byl Stejně tak, jako podlahové vytápění. Citovat
Medvěd Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 ..... Už mě nebaví každý 3-4roky kupovat novej vysavač protože původní už nesaje nebo odejde a oprava se nevyplatí,......... Ty vo*e, co to kupuješ za s*ajdy? Měl jsem několik vysavačů (dříve ETA, momentálně Miele) a nestalo se mi, že by mi přestal mechanicky sloužit - měnil jsem spíš kvůli kravinám typu nefungující navíjení šňůry apod., ale nestalo se mi, že by se spálil motor nebo že by přestal vysávat. Centrální vysavač je v bytě nesmysl, neuvažoval jsem o něm. [upravil dne 22/12/2012 21:29 od Medvěd] Citovat
Milan+ Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Tady se snad jedná o dům,ne? Jináč kolega v práci si to udělal,použil na to nepoužívaný komín a nějaké dvě motorové jednotky ze starých vysavačů a šlape to taky. Náklady nula nula nic jen na hadici a klapku. Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. prosinec 2012 Autor Odesláno 22. prosinec 2012 Mám ho. A rád bych věděl, kde jsi přišel k těm cenám. Vyrábí ho např. EKO-ŠIMKO v Náchodě. Někdy přijeď na návštěvu Já tyhle věci vždycky posuzuje podle toho, jestli bych stejně volil, kdybych stavěl další dům. A centrální vysavač by tam určitě byl Stejně tak, jako podlahové vytápění. se ti zdají vysoký nebo nízký?kolik stál tebe?udržba je jak náročná? Medvěde.žádný sračky nekupuju sou to Electroluxy ,který v testech vycházely jako jedny z nejlepších,Miele ješpice ,ale 15 000Kč bych za takovýhle vysavač nedal... Citovat
Péťa Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 50.000,-- Se mi zdá být opravdu hodně. Já instaloval vysavač v roce 2004 a bylo to na cca 50% toho, co jsi napsal. A to se jednalo o \"vyšší\" model výrobce a vše bylo dodavatelsky. Údržba je zatím nenáročná, tak 2x do roka vysypu nádobku a vyklepu filtr. Když k nám přijde prodejce zázračných vysavačů a vykládá mi, jak jejich vysavač je super, že minimum fouká zpět do místnosti, tak se mu jen směju, že náš nefouká zpět nic Citovat
Medvěd Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Mám ho. A rád bych věděl, kde jsi přišel k těm cenám. Vyrábí ho např. EKO-ŠIMKO v Náchodě. Někdy přijeď na návštěvu Já tyhle věci vždycky posuzuje podle toho, jestli bych stejně volil, kdybych stavěl další dům. A centrální vysavač by tam určitě byl Stejně tak, jako podlahové vytápění. se ti zdají vysoký nebo nízký?kolik stál tebe?udržba je jak náročná? Medvěde.žádný sračky nekupuju sou to Electroluxy ,který v testech vycházely jako jedny z nejlepších,Miele ješpice ,ale 15 000Kč bych za takovýhle vysavač nedal... Moje Miela určitě nestálo 15 tKč, ale bylo v ceně o které jsi psal Ty (tzn. určitě do 5 tKč). Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. prosinec 2012 Autor Odesláno 22. prosinec 2012 Když k nám přijde prodejce zázračných vysavačů a vykládá mi, jak jejich vysavač je super, že minimum fouká zpět do místnosti, tak se mu jen směju, že náš nefouká zpět nic [/rquote] jo worverk a další sračky za 30000Kč jsou úplně za nic,kdo nemá asi to neocení a řekne vyhozený peníze... je to jako s myčkou kdo nemá nepochopí a kdo ji má nechtěl by bez ní žít....:D Citovat
koblih69 Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 K nám by žádný prodejce vysavačů nepřišel Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. prosinec 2012 Autor Odesláno 22. prosinec 2012 s vysavačem ne,ale s hrncema Zepter se mu u Vás libilo a mnul si ruce kolik toho prodal....:D:D Citovat
Medvěd Odesláno 22. prosinec 2012 Odesláno 22. prosinec 2012 Charlie - já o centrálním vysavači nepřemýšlel, páč fakt netuším, zda to vůbec do bytu lze nějak vestavět a taky taková akce by byla určitě hodně nad limit. V bytě mám parkety, koberec má jen prcek v pokoji a tak si myslím, že to s prachem nemáme tak zlé. Kdybych někdy stavěl barák (proboha jen to ne), asi bych do takového zařízení zainvestoval - v bytě ale fakt nevím, nevím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.