Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chtěl jsem se zeptat ,zda-li někdo má doma centrální vysavač?jak je spokojenej?jak je to s údržbou kromě vynášení když je filtr plnej a tak.....

Chtěli jsme ho dát už když jsme stavěli dům,ale v tý době stál 50000Kč a ted je to od cca. 17 000Kč....

Už mě nebaví každý 3-4roky kupovat novej vysavač protože původní už nesaje nebo odejde a oprava se nevyplatí,když si vezmu vysavač kolem 3-4000Kč +každy rok Hepa filtr cca 400Kč tak jsem za 4 roky na částce:

4000Kč vysavač

1600Kč filtry

=5600Kč a stejně si myslím,že Hepa filtr nevezme všechno...

chtěl bych jednotku ,co vyfukuje vzduch ven,aby nešel z vysavače zpátky do bytu....

díky...

Odesláno

O tom jsem taky uvažoval, ale překopat pul baráku pro správnou funkčnost se mi nechtělo a v některých místnostech by to nebylo ani realizovatelné.

Stavět nový barák tak ty prachy obětuju.

Odesláno

já osobně nevim, asi bych pro ty peníze našel lepší uplatnění. Ano, je to dobrý v kuchyni, ale jinde nevim. Přijde mi to jako zbytečnost. Něco stojí jednotka, něco nemálo rozvody a zpětný klapky, něco hadice a příslušenství, počítat návratnost s porovnáním s obyčejným vysavačem asi není reálný, jde spíš asi jen o pocit toho komfortu. Nicméně znám lidi, kteří to doma mají a nedají na to dopustit. Já osobně nevysávám, tak mi to přijde jako zbytečná investice :)

Odesláno

to ja taky ne....:D:D

ne měl bych jen jednu jednotku vedle kotle a jednu zásuvku,u mě cena...cca 20000Kč...

Květon jde o to když vysáváš a z druhý strany vysavače ti zas bordel a prach vyletí tak má to cenu vysávat:D:D

to měla švagrová výbornej vysavač no name,tak ho zapla a co vysávala z druhý strany vylítlo,neměl ani výstupní Hepa filtr....

Odesláno

Vůbec bych nad tím neuvažoval, jak psáno výše HEPA filtr 13 je dost drahý na výměnu a má účinnost 99 %. Tohle má 100, je při provozu ticho, netáhne se za sebou žádný bazmek, nepřetahuje se napájecí šňůra ze zásuvky do zásuvky ( ale vlastně zase hadice). Prostě já mít tu možnost (alergie), tak se ani na tomto fóru neptám. Okamžitě bych to pořídil.

Odesláno

Mám ho. A rád bych věděl, kde jsi přišel k těm cenám. Vyrábí ho např. EKO-ŠIMKO v Náchodě. Někdy přijeď na návštěvu ;)

Já tyhle věci vždycky posuzuje podle toho, jestli bych stejně volil, kdybych stavěl další dům. A centrální vysavač by tam určitě byl ;) Stejně tak, jako podlahové vytápění.

Odesláno

.....

Už mě nebaví každý 3-4roky kupovat novej vysavač protože původní už nesaje nebo odejde a oprava se nevyplatí,.........

Ty vo*e, co to kupuješ za s*ajdy? Měl jsem několik vysavačů (dříve ETA, momentálně Miele) a nestalo se mi, že by mi přestal mechanicky sloužit - měnil jsem spíš kvůli kravinám typu nefungující navíjení šňůry apod., ale nestalo se mi, že by se spálil motor nebo že by přestal vysávat.

Centrální vysavač je v bytě nesmysl, neuvažoval jsem o něm.

[upravil dne 22/12/2012 21:29 od Medvěd]

Odesláno

Tady se snad jedná o dům,ne? Jináč kolega v práci si to udělal,použil na to nepoužívaný komín a nějaké dvě motorové jednotky ze starých vysavačů a šlape to taky.

Náklady nula nula nic jen na hadici a klapku.

Odesláno
Mám ho. A rád bych věděl, kde jsi přišel k těm cenám. Vyrábí ho např. EKO-ŠIMKO v Náchodě. Někdy přijeď na návštěvu ;)

Já tyhle věci vždycky posuzuje podle toho, jestli bych stejně volil, kdybych stavěl další dům. A centrální vysavač by tam určitě byl ;) Stejně tak, jako podlahové vytápění.

se ti zdají vysoký nebo nízký?kolik stál tebe?udržba je jak náročná?

Medvěde.žádný sračky nekupuju sou to Electroluxy ,který v testech vycházely jako jedny z nejlepších,Miele ješpice ,ale 15 000Kč bych za takovýhle vysavač nedal...

Odesláno

50.000,-- Se mi zdá být opravdu hodně. Já instaloval vysavač v roce 2004 a bylo to na cca 50% toho, co jsi napsal. A to se jednalo o \"vyšší\" model výrobce a vše bylo dodavatelsky.

Údržba je zatím nenáročná, tak 2x do roka vysypu nádobku a vyklepu filtr.

Když k nám přijde prodejce zázračných vysavačů a vykládá mi, jak jejich vysavač je super, že minimum fouká zpět do místnosti, tak se mu jen směju, že náš nefouká zpět nic ;)

Odesláno

se ti zdají vysoký nebo nízký?kolik stál tebe?udržba je jak náročná?

Medvěde.žádný sračky nekupuju sou to Electroluxy ,který v testech vycházely jako jedny z nejlepších,Miele ješpice ,ale 15 000Kč bych za takovýhle vysavač nedal...

Moje Miela určitě nestálo 15 tKč, ale bylo v ceně o které jsi psal Ty (tzn. určitě do 5 tKč).

Odesláno

Když k nám přijde prodejce zázračných vysavačů a vykládá mi, jak jejich vysavač je super, že minimum fouká zpět do místnosti, tak se mu jen směju, že náš nefouká zpět nic ;)[/rquote]

jo worverk a další sračky za 30000Kč jsou úplně za nic,kdo nemá asi to neocení a řekne vyhozený peníze...

je to jako s myčkou kdo nemá nepochopí a kdo ji má nechtěl by bez ní žít....:D:D

Odesláno

Charlie - já o centrálním vysavači nepřemýšlel, páč fakt netuším, zda to vůbec do bytu lze nějak vestavět a taky taková akce by byla určitě hodně nad limit. V bytě mám parkety, koberec má jen prcek v pokoji a tak si myslím, že to s prachem nemáme tak zlé.

Kdybych někdy stavěl barák (proboha jen to ne), asi bych do takového zařízení zainvestoval - v bytě ale fakt nevím, nevím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...