Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pockaj kym oprasim vestecku gulu.

No nenapisal si aky styl jazdy, ci mesto, ci mimo, ci to mas automat, ci manual, ci je vonku zima, ci to mas taku spotrebu od zaciatku,.....

Ja mam taku spotrebu po meste ked je zima a mam automat. Mimo mesta to ma cca 7litrov a kombinovana sa drzi tak 8.2. Dialnica pri rychlosti 135 je na palubaku 7.4. Aj ked si pamatam ked som auto kupil tak pri tej istej rychlosti my vychadzala 6.7 a teraz na tej istej trase 7.2 az 7.4

Odesláno

Tych 10 litrov mas kombinovanu?

Ak jazdis tak do 15 km a je kolo 1neho stupna vonku tak tych 10 litrov moze byt ale tak po meste.

A pises ze predtym si mal 8.5litra. Ato si mal tak minulu zimu?

Odesláno

Vyssiu spotrebu moze sposobovat: vonkajsia teplota, kratke trasy, pripchaty FAP, kvalita nafty, vstrekovace, palivovy filter, vzduchovy filter, podavacie cerpadlo, vysokotlake cerpadlo, vaha vzduchu, ine penumatiky, zle nafukane pneumatiky, vacsi vietor, tazka noha, sposob jazdy, a milioooooooooon inych veciciek.

Odesláno

Mame asi stejny motor jen v P406 a mame spotrebu v manualu kolem 8l ted prez zimu.

Ale co jsem chtel pripomenout a zeptat se

Jak merite spotrebu dle palubniho PC ci prostym delenim km/l

Pokud nechate nastartovano a budete stat-treba jen skrabat ometat nebo popojizdet v zacpe mrknete jak rychle leze prumerna spotreba nahoru ale pokud se rozjedete tak se ji uz moc dolu nechce:)

A nase palubni PC ukazuje v prumeru +0,6-0,7l/100km

Odesláno

to je kombinovana spotreba 10 litrov......do praje mam tak asi 30 km a asi 8 kruhovych objazdou nie je to dialnica ale cesta prvej triedy....nepametam sa kolko to bolo minulu zimu.... zda sa ze je je to normalna spotreba cez zimu .... ci nie? ale jazdim dost aj mesto

Odesláno

Ak to pocitas podla palubneho. tak pred tym enz pojdes na tych 30km tak ho vynuluj a ked sa budes vracat tak na konci kukni kolko tam mas. Sleduj si aj rychlost a napis potom kolko ti to na palubaku ukazalo po tych 60km.

Ak ides najskor cez mesto a ides brzda plyn tak ta spotreba ti ukaze pravdepodobne aj 11 litrov a az ked potom ides tych 30 km tak uz to lezie dole riadne pomaly.

Ja si myslim ze to moze byt. Ja priletim na sk vo stvrtok tak budem pri svojom aute a ked pojdem z blavy do ziliny tak kuknem podla palubaku a taktiez ked sa budem tasmat po meste tak to kuknem.

Odesláno

Nevidím v tom nic nenormálního. Je to těžká kára, spotřeby patřící do říše snů u toho nečekej.I když já mám od léta dlouhodobou 7.5l a po vynulování minulý týden v těchle mrazech průměr do 10l. Ale bylo už i více. U těch 30km bych se věřím dostal pod 9 určitě, protože u jízdy nad 10km je auto pěkně zahřáté a pak už to u mimoměstské jízdy jde spotřeba docela rychle dolů. S klidnou zimní jízdou. Pokud jezdíš kopce tak ty to strašně kazí.

Odesláno

Mam P607 2.2 hdi r.v. 2001 - rozměr pneu 225/55/17 - spotřeba studené starty krátké trasy 7,8l, kombinovaná 6,7 a dálnice při 100km/h spotřeba 4,9 - 5,2 podle toho jestli jedu do prahy do kopce, nebo z prahy z kopce - teplická dálnice.

Hustím pneumatiky na 2,7.

Motor už má najeto kolem 350 000km - vykuchal jsem FAP - sice to někdy začoudí, ale co už. Ale to bude asi tím, že mam děravý cooler a jde mi volej do spalování takže to neřeším, není to nic alarmujícího a ani výraznýho.

Každopádně když jedu kolem 80-90km/h spotřeba ukazuje 4 až 4,5 l.

Odesláno

Já má dlouhý trasy po dálnici v létě kolem 5,5litru rychlost 130km/h dva lidi v autě, bez bagáže. 2,2HDi manuál.

Teď v zimě dlouhý trasy 6,7 - 7 dlouhodobej průměr mám 8,1 (ale v tom jsou jízdy cca 2km 2x denně - ale už jen do konce roku, pak jezdím autobusem :-) ).

Odesláno

Já mám opačný problém. Ať s tím lítám jakkoli, tak mám dlouhodobý průměr jen něco kolem 13l/100km, což mi přijde podezřele málo :myslim Ale ne, že by mi to vadilo :)

Odesláno

Ako to citam tak zacinam mat pocit ze to moje nie je v poriadku , presne ako pise PEUGEOT607. Idem teraz v january do irl autom tak som zvedavi aka bude spotreba a potom idem dat vycistit vstrekovace. tak som zvedavi ci to k niecomu pomoze. Inac dost jazdim na tempomate. Tam moze byt spotreba trochu ina. Mozno viac mozno menej.\\ Neviem.

Odesláno

Míval jsem dlouhodobý průměr 5,4, do práce 23 km, přes malý kopec 5,2, přes velký kopec 5,8. Průměrnou rychlost celkově 52 až 54 km/h. 2,2 HDi, r.v. 00.

Udělej jednoduchý pokus: rovina, sucho, bez větru, rychlost 90 km/h, okamžitá spotřeba musí být asi 5,2. Zkoušej oba směry, i maličký sklon má velký vliv. Napiš, kolik jsi naměřil.

[upravil dne 19.12.2012 15:06 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...