Guest Chozeluizskuner Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Ahoj.Otázka je jednoduchá.Auto je pouze odepsané na mě, A rád bych jel v neděli do Rakouska.. Bude to možné? Jezdím s kupní smlouvou a zelenou kartou Citovat
Medvěd Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Obávám se, že v případě odchytu rakouským policajtem budeš mít problém. Rakušáci i Němci hlavně v příhraničí jdou po autech z ČR jak slepice po flusu (pamatuju si, když Rakušáci vraceli z čáry auta se zatmavenými skly apod.) a odchyt s autem \"bez papírů\" nebude právě levná sranda. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 že nás nemaji rádi je mi jasné.Ale zajímalo by mě jak je to v zákonech... Toto jsou jen spekulace. Neřešil někdo stejnej problém? Citovat
Driver Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 S tím můžeš mít problém i u nás a chceš je to do Rakouska? A jak si ten rakušák tu smlouvu přečte, když bude v češtině? Zkus si zavolat na UAMK, ty mohli mít nějaké informace. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 ještě na Slovensko bych jel,ale do německy mluvících zemí s plnou mocí jsem jel s půjčeným přívěsným vozíkem na Slovač no problemo edit: notářem ověřenou [upravil dne 15/12/12 12:16 od Gabriel 307] Citovat
Devils-night Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 v zákonech je to tak že k řízení potřebuješ samo řidičák, ORV - malej techničák , POV - zelenou kartu , v dalších případech třeba pak profesák,nebo zdrav.způsobilost. K prokázání totožnosti pas nebo občanku. tudíž kupní smlouva není v podstatě nic, ani u nás ani v zahraničí. v čechách bych s tim ještě jel,ale kdyby mě chytli počítal bych s pokutou protože je to napsaný jasně. do německa nebo rakouska bych takhle jel jenom kdyby se mi už eura nevešly ani do krbu nebo kdybych chtěl vyzkoušet stravu v tamním lochu Citovat
Holland Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 To co napsal Gabriel je pravda!!!Notářsky ověřeno a hlavně přeloženo do D nebo GB:super Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Tak to je problem.. Asi budu muset změnit plány a kouknu jen do Prahy. Dnes mi konečně přišel velkej TP tak tam v tejdnu skočim a bude klid. Citovat
koblih69 Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Hehe v tejdnu tam skočím a bude klid... :D:D jsi tam dlouho nebyl co né vážně, určitě tam nejezdi, kolega vyrazil se služebním bez plné moci a museli jsme pro něj. Nafaxovat Rakouskejm policajtům nestačilo.... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 15. prosinec 2012 Odesláno 15. prosinec 2012 Máš pravdu.. tři roky sem tam nebyl ale snad tam neumřu ve frontě To bych neměl radost kdyby mě zastavili ve Vídni :D Citovat
Neon Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 Srry, ale na kupku nesmíš jezdit ani u nás (že se to tak praktikuje je druhá věc), takže Rakousko bych asi nezkoušel ... Ale když tě nechytnou, tak můžeš a jinak Ti asi ani sebelepší Němčina nepomůže ... Citovat
Czedisonek Odesláno 17. prosinec 2012 Odesláno 17. prosinec 2012 až tě tam bafnou tak stačí mít v záloze pár výrazů, jako např. \"dyškriminácija baj éstrajch\", francjozef echt gold supa gut \" a \"něpanimaju dojč\" a \"kajn ojro ales fuč\" a řekl bych že to bude bez problémů Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Obávám se, že v případě odchytu rakouským policajtem budeš mít problém. Rakušáci i Němci hlavně v příhraničí jdou po autech z ČR jak slepice po flusu (pamatuju si, když Rakušáci vraceli z čáry auta se zatmavenými skly apod.) a odchyt s autem \"bez papírů\" nebude právě levná sranda. Ja neviem, ale som v Rakusku pomerne často, 4-5 krát mesašne, väčšinou len v \"pohraničý\" a nič takéto, som nespozoroval. Cestná kontrola ma zastavila iba raz, prekročil som rýchlosť v obci, čakal som že to bude mastné, ale bolo to len o 7 km/h a kdyz sme se s nim bavili lamavou nemcinou do ktore sme \"komponovaly\" anglicky jazyk, nechal nás jít bez pokuty. Mozno sme mali stastie, ale tak neprijde mi to tam tak strasne Y2k by asi tiez vedel povedat. Citovat
Medvěd Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Lubk0 - a jak daleko to máš k Tlemelínu? Vím, je to možná zástupný problém, ale oblíbenost českých řidičů u rakouských a německých policajtů je fakt docela často zmiňovaná. Samozřejmě to může být i o jejich řidičském umění, ale ať je to jak chce, jet za čáru jen se smlouvou (tedy bez dokladů) může jet jen dobrodruh nebo blázen. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 No to sa mi takisto zdá veľmi pritiahnuté za vlasy Že ČR vodičov neznášajú, a Slovákov majú majú OK Podla mňa sú to len také \"krčmové\" reči ... V kazdom pripade ale k podsatate, suhlasim, na kupnu zmluvu by som tam nesiel ani nahodou Citovat
OK406 Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Neon má pravdu. A navíc je to časově omezené!!! Takže jak bylo napsáno a dle z.č. 361/2000 Sb. § 5 odst. 8 , je to tam krásně vše vypsané. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.