Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

z jaké pozice má česká pošta právo chtít po mně rodné číslo???

Recommended Posts

Odesláno

Pak je jeste jedno reseni, nechavejte si to posilat bez uvedeni jmena, jen prijmeni a bude klid ;-)

Proste je to takovej urad... a se zavadenymi provoznimi usporami se to rozhodne nezlepsi :-(

Taky je pravda ze nektere veci se za posledni roky vyznamne zlepsily - treba moznost sledovat od lonska jakoukoliv doporucenou zasilku podle cisla je prijemna.

Medved: Posta o svoji zaruku monopolu letos prisla, jenze zadna konkurence se do dorucovani jednotlivych dopisu nijak nehrne. Jedine co si konkurenti uspesne rozebiraji je firemni klientela s velkym objemem odesilanych obalek a nejlepe s adresaty ve velkych mestech :roll. Na balicky funguje konkurence uz davno, nektere veci u nich funguji o dost lepe, nektere zase hure a pro bezne baliky je Ceska Posta porad nejlevnejsi.

A zrovna pobocka na Letne patri k tem velice dobrym, nez podavat tasku posty u nas za barakem, vyjde mi rychleji dojet az na Letnou a zpatky!

Pe.Tr: Videl jsi ten jejich system? Ono se to moc nelisi od jinych slavnych registru, snad jen v tom ze tenhle aspon nejak funguje. Jen zavedeni takove \"kraviny\" aby sli najednou na jednom archu podavat baliky i dopisy trvalo pul roku...

Odesláno

Vvitty - to, co je nazýváno jednou stranou slovem \"dobré\" může být pro druhou stranu prostě nepřijatelné, holt je to o těch prioritách. Mně prostě se*e už jen to, že na naší poště neexistuje lístečkový systém a že jsem téměř kdykoli v otvírací době nucen čekat dlouhé desítky minut v nevětrané hale plné ostatních klientů a pátrat která že fronta stojí k mému okýnku. Sorry, ale podle mně se konkrétně na této pobočce za posledních 30 let nezměnilo vůbec nic - snad jen těch okýnek bývá jaksi zavřeno stále víc (za chvíli už přepážky v patře zruší, páč tam nebude nikdo sedět).

Odesláno

bud vklidu u nas je listeckový system uz dva roky a je uplne k hovnu , vyndas si listek 27 na tabuli sviti 26 a stejně čekaš dvacet minut pač mezitim tam skače 581,785,125,147,693... nechápu , prachy vyhozene za hovno , mohli mit lepší registr:D

Odesláno

Není to úplně jedno? - třeba Ježíšek :aut

5ti letý kluk může být třeba vlastníkem auta (dokonce doporučeno úřednicí na MÚ Praha 7) nebo nemovitosti nebo čehokoli a problémy s tím související až do jeho plnoletosti řeší jeho zákonní zástupci. No a ti budou pro kontakt s poštou potřebovat buď nějaké zplnomocnění nebo - jak píše výše Pe.Tr .....

[upravil dne 13/12/2012 13:46 od Medvěd]

Odesláno

platěj´ tě za reklamu?

Je fakt, že tam určitě co dva týdny nelezu (nemám důvod), ale když tam náhodou musím (1x čtvrtletně max), je to minimálně půlhodinovej opruz (a ten \"výkvět\" plný ochoty za přepážkami, to je kapitola sama o sobě).

Odesláno

Medvěd: jedno by to bylo, kdybys žil v normálním funkčním státě, a nikoli tady. Pokud jim nahraješ na smeč, že objednáš balík na jméno pětiletýho kluka, tak se nediv, že chtějí prokázat, že on je opravdu on. A stačilo tedy vzít s sebou ten pas, co má vystavenej a né se tady pak vztekat jestli mají nebo nemají právo něco vyžadovat. Na slípku v kukani natrefíš vždycky, na poštách je pravděpodobnost sakra vyšší. Chápu radost kluka kterýmu přišel balík stejně tak jako jeho zklamání když to ve finále nešlo napoprvé vyzvednout. Ale při cestě nejen na poštu je potřeba se v této zemi obrnit blbuvzdorností. Nic víc, nic míň.

Odesláno

Neplatej, bohuzel :-)

Jen jsem z nejmenovanych duvodu na poste uz dlouha leta alespon jednou tydne a tak mam overeno ze posta na Letne proste patri k tem lepsim. Lepsim oproti ostatnim nutne neznamena ze je stav pro zakaznika vyborny, ani ze neni co zlepsovat - proste mezi slepymi muze byt i jednooky kralem.

Treba nase posta v Holesovicich je neschopna az hruza a s vedouci jsem se kvuli debate o tom kdy zacnou zasilky i dorucovat a ne jen oznamovat vidal az prilis casto. Ze mi obcas zasilky co na poste evidentne lezi zapiraji, protoze maji bordel v pocitaci, pripadne nemuzou najit protoze maji bordel ve skrini ani nemluve. Zlata posta na Letne!

A co se zlepseni sluzeb posty tyka - ano, je tady a pro casteho zakaznika posty je viditelne.

Pro srovnani - pred peti lety malo doporucenych zasilek doslo tentyz tyden. Posledni rok je vetsina u zakaznika druhy den, pokud je zakaznik k zastizeni na zasilaci adrese.

Pred tremi lety trvalo poste vybranou dobirku prevest na ucet tyden az dva, ted do druheho dne po vybrani.

Tydne posilam tak 10-20 zasilek, takze nejaka ta historie uz tu je...

Odesláno

Medvede, aby bylo jasno - to ze je posta na Letne dobra cti jako \"uz jsem musel chodit na spoustu nesrovnatelne horsich\".

No a pak taky neskodi na postu nechodit v case kolem 17h-18h, kdy chodi vsichni z prace a tvori nejhrosi fronty.

Odesláno

Je to kus vod kusu - vedle mám poštu tam čekám pokaždý 15 minut i kdžy tam nikdo není - je tam pixla na lístečky, vezmeš si lísteček a čekáš jak vůl. Dámy za přepážkou krofají, pobíhají ale ani jedna ze 4 přepážek neodbavuje... pošta o 500m vedle, žádný lístečky, 3 přepážky, jede to jako na drátkách. Stoupneš si do fronty a zy chvilku jsi na řadě. Když vidíš jak to běží je ti jich úplně líto.

Mimochodem jsem za poslední roky poslal soukromě určitě přes 700 balíků a jen asi 2x jsem měl problém s doručením, obojí se vyřešilo za pár minut.

Odesláno

posta v pocernicich? klidne i 45 minut ve 30 stupnich na slunicku ve fronte, a nikdo se s tebou nebavi....

ale ja si vse nechavam posilat domu....

ad Pe.Tr: radsi milionkrat se necham overit, nez dostat cizi balik a to diky tomu, ze si slecna precetla jen prijmeni a ne rc. No dostal jsem jinej a uvedomil si to doma po rozbaleni.... takze tomu naprosto fandim, uz jen z bezpecnostnich duvodu.

Taky si muzes zridit takovou karticku, ze jsi opravnen vyzvedavat postu za toho a toho a je po problemu. Takze se vztekas, ale uplne zbytecne. V tomto se musim posty zastat, ac to jsou kolikrat pekny kokoti....

Odesláno

me jde o tu logiku kdyzjsem neco vyzvedaval synovi tak chtela moji obcanku a tu si k baliku poznamenala, a to asi milionkrat , proc tedy neveme moji obcanku a dle rc meho nezjisti ze jsem sinovy jiz milionkrat balik vyzvedaval , tohle nechapu. pak ty pocitace tam maj uplne k hovnu.

[upravil dne 14/12/12 05:16 od Pe.Tr]

Odesláno

Dej si tabletku na uklidněnou a v posledním příspěvku oprav z \"hříchu\" syna ... :aut A nečerti se zbytečně nad kokotinama.

Prostě je to byrokratickej aparát a když to máš ssebou, tak je vše OK. A to, že se někdo bojí dát (nebo jenom u toho mudruje) r.č. jsem nikdy nechápal ... :aut

Odesláno

Ale oni si tam rodne cislo neopisuji... pisou si cislo obcanky. Je v tom jisty rozdil...

Co ma v pocitaci z minula ji (logicky) nezajima - maji v tom bordel, takze resi jen jestli se to co je napsano na baliku shoduje s tim co je na prukazu.

Klidne muzes mit na baliku dve jmena - adresat a jeho partner(ka), pak to muze prevzit kdokoliv ale pokud maji jine prijmeni, bude v databazi pravedpodobne jen jedno.

Odesláno

oni si zapisuji u nekterych zasilek i rc, ac nevim, jestli na to pravo maji, c OP je verejny udaj, na to pravo maj.

Ad jejich system: pracuji na zastaralem systemu MS DOS, tak co od nich muzeme chtit? A ani nechci aby prechazeli na jinej, viz dopravni registr....

Odesláno

Tak dnešní čerstvá zkušenost z pošty:

objednal jsem si minulý týden na svoje jméno a příjmení startovací kabely, tak jsem pro to dneska ZKUSIL poslat manželku, má mě v občance, dal jsem jí i svojí občanku s sebou, přesný číslo zásilky měla, peníze měla, a finále: paní, TO NEJDE!!!!! jenom do rukou ADRESÁTA!!!

Tak jsem musel skočit do auta a jet si pro to sám.

Tak pak se nezbývá než těšit na 21.12.2012 :D:D:D

Odesláno

Tak tohle chápu, že to nedají tvé manželce i když má tvojí občanku. Jednou je to zásilka přímo pro tebe tak jí nemůže dát někomu jinému. Co když jste v rozvodu? Co když ti občanku vzala bez tvého vědomí? A že to jsou startovací kabely víš ty, ne paní na poště. Alespoň se tím eliminuje to, že zásilku převezme někdo jiný a potom jí zapře jak se nám ve firmě již párkrát stalo se zbožím, které jsme poslali přepravkou zákazníkovi a v té firmě to převzal někdo jiný a následně zatloukal, zatloukal, zatloukal... Ale zase na druhou stranu mě nas.re, že pošta dělá takové obstrukce s předáním balíku a potom se stane že pošťačka dá zásilku (obyč. dopis nebo balík) pro mě nějaké sousedce v baráku a do schránky mi hodí lístek ať si ho tam vyzvednu... :bacha

A jejich novou službu Balík do ruky ani nebudu komentovat, žádné avízo o doručení, nic, jen lístek ve schránce i když byl někdo doma...

Jinak naše firma bývala celkem \"velký\" zákazník České pošty, ale při jednání s pracovníky pošty jsem si vždy připadal jako otravná veš, z jejich strany neochota něco řešit....balíky už nyní posíláme jen přes přepravní služby, ceny se povedlo domluvit na cca stejné úrovni jako u ČP takže přes poštu už chodí jen dopisy apod.

[upravil dne 15/12/2012 17:38 od Driver]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...