Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Svítíte i v letním čase?

Svítíte i v letním čase?  

1. 1. Svítíte i v letním čase?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Svítím celý rok a? je jaro nebo zima... Doufám,že to zavedou povinně celý rok .

Jinak ja jsem za 2roky co mam toto auto neměnil ještě ani jednou přední žárovku.

:aut:

Odesláno

JJ, souhlasim, taky bych byl pro zavedení celoročního svícení. Svítící auto je vždy lépe vidět...a taky vypadá to hezky:):)

Já osobně na dálnici svítim vždycky, v šeru a poránu taky, ale když sednu do auta někdy odpoledne a svítí sluníčko, tak na to občas zapomenu...

Odesláno
Původně zaslal: Trundik

Tak jsem na tom skoro jako vy všichni. Nasednu, start, pásy, světla, rádio, zařadit a jedééééééém. Dokonce, toto provádím, dyž nastupuju do auta abych 5 metrů zacouval do garáže (služební).

me se radio zapne samo, heeeec :papa:aut

Odesláno
Původně zaslal: Netopýrka

...svícení v garáži je záležitost bezpečnosti parkování...víš, že ti to auto nikdo nenabourá, až do ní bude chtít zajet, protože ho uvidí :D :D :D pak už jen záleží kdy parkuje...když v pátek odpo, tak pohoda...když v neděli, nastává problém, takhle dlouho ta líná baterka ještě nevydržela :D:D:D:D:D:D

no joooo, to musis nechat bezet motoooor, jinak nefunguje dobijeni baterky.... ach, ty zenske.... :D:D:D

:papa:aut

Odesláno

Taky svítím pořád (\"To abych tě lépe viděla, Karkulko...\"). Když svítí slunce a najednou se zatáhne, tak jsou světla pěkně vidět, ale se samotným tmavým autem je to už horší.

Odesláno

Svítím ve dne v noci a vůbec mě to neva. Ale va ze musím kupovat ty H7 co 2 až 3 měsíce do 1 světla. A někdy jsem i rád za to že někdo svítí aspoň těma mlhovicema (ale vubec mlhovkářům nefandím) ovšem nesmím zapomenout na machry typu mlhovky + potkávačky (nedej bože dálka)

Odesláno
Původně zaslal: komisar

to jsem párkrát zažil že jedu do práce v 21,20 tma a proti mne auto bez světel

Úplně SUPER situace vznikají, když se zimní čas přehoupne do letního a některá individua si vzniklou situaci (konec platnosti povinného svícení) přeloží jako zákaz svícení - takže se mi často stává, že v 7 ráno za deště potkám tmavé auto (samozřejmě zhaslé), které mě na mojí úrovni problikne a snaží se mě upozornit, že už je letní čas a já tedy přece nemám svítit.

Odesláno

Trošku mě překvapuje ta jednoznačná převaha ve prospěch celoročního svícení (v tento moment 37:6). To se mi tedy moc nezdá, nebo mám hodně velkou smůlu, protože bych to v reálu viděl tak, že minimálně 60% řidičů nesvítí. No ale možná jsou pežo?áci uvědomělejší...

Odesláno

Přes léto rozsvěcím až když sundám sluneční brýle...

:cool:

Nebo když jedu lesem, nebo prší, a samozřejmě když už je (ještě je) tma, což ovšem souvisí s těmi \"sunglasses\".

Odesláno
Původně zaslal: jbily

Trošku mě překvapuje ta jednoznačná převaha ve prospěch celoročního svícení (v tento moment 37:6). To se mi tedy moc nezdá, nebo mám hodně velkou smůlu, protože bych to v reálu viděl tak, že minimálně 60% řidičů nesvítí. No ale možná jsou pežo?áci uvědomělejší...

Viděl bych ten poměr obráceně - tak 40% nesvítících - naštěstí se každoročně tento poměr mění ve prospěch svítících, takže až to naše hlavy pomazané (zhusta též namazané) v silničním zákoně schválí, bude to už jen potvrzení obecně platného a uznávaného pravidla.

Odesláno
takže až to naše hlavy pomazané (zhusta též namazané) v silničním zákoně schválí, bude to už jen potvrzení obecně platného a uznávaného pravidla.

No po dnešku je to zase blíž skutečnosti - v tom, co zatím prošlo PS je celoroční svícení, autosedačky, zákaz předjíždění pro náklaďáky na dálnici, sbírání řidičáku na místě,... a body.

Odesláno

jeste bych k tomu pridal povinost zimnich gum

ale ten bodovy system je hrozny

super je 1 bod za houkacku, takze potom pro tebe neplati ten zbytek, tim padem muzes jet nalitej, 160 km/h v obci po tramvajovem pasu nepripoutanem a zpusobit dopravni nehodu

pokuta na miste 50k je taky dobra, to sem zfedaf, jak to budu tomu policajtovi platit :))

doufam ze bude nekde nejaka tabulka jaka je max vyse pokuty za jednotlive prestupky

Odesláno
Původně zaslal: jbily

spis z tech co nesviti chodi jen malo na web... zhusta tak potkavam postarsi ridice ....

Odesláno

Taky svítím pořád, už proto, že jsem si do zařízení na automatický rozsvěcení z lenosti nedodal vypínač.:D Ale jsem taky pro celodenní celoroční svícení. Zvláš? je to fajn při předjíždění - i v létě ve dne je protijedoucí auto mnohem dřív vidět. A nejde pak splíst se zadkem auta taktéž předjíždějícího někde vepředu (to rozhodování, jestli to auto v protisměrným pruhu jede mým směrem nebo proti mně, stojí kolikrát drahocenný čas, který se dá využít k bezpečnějšímu předjetí).

Odesláno

Za jízdy svítím furt, protože je Jean vyveden v zelené Sherwood a není na silnici vůbec vidět. Všude okolo zeleno, auto zelený,... :D:D:D

[upravil dne 23/6/05 Bohumil]

Odesláno

Diky Ferrymu a jeho \"automatickemu rozsvecovadlu\" uz tohle neresim - nastartuji a svetla se mi rozsviti automaticky :) Horsi je, ze uz jsem si na to zvykl a tak se mi obcas stane, ze presednu do sluzebaku a divim se ze po nastartovani nesvitim ;)

Jednoznacne jsem pro celorocni sviceni - minmalne odpadne ta debilni diskuze s policajtama - zda je ci neni snizena viditelnost.

BTW: mlhovky - pro vsechny \"jakoze ridice\", mlhovky prosim pouzivejte opravdu minimalne - mohlo by se i vam stat, ze jednou potkate stejneho \"jakoze ridice\" a pak poznate co je to za debilitu je pouzivat, kdyz to neni nutne.

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

Jak kdy, spis podle aktualnich podminek..kdyz jedu nekdy tmavejsim lesem tak svitim... jinak vetsinou ne, na dalnici ale svitim vzdy

Jsem na tom stejně.

Nesvítím pořád (když svítí slunko tak ne), ale jakmile se zatáhne (setmí), tak se snažím raději svítít neboli

\" NE VIDĚT, ALE BÝT VIDĚN \"

[upravil dne 23/6/05 Pinďa]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...