petgall81 Odesláno 4. prosinec 2012 Odesláno 4. prosinec 2012 Stotožňuji se s Antikem. Vstřikovací čerpadlo u 2.1td Lukas není zvyklý na naši naftu, podle mého názoru je jen otázka, kdy odejde na pravdu boží. Zatímco boschák je staré poctivé čerpadlo. A tak je to se vším, podle mě čím novější auto, tím můžou vzniknou větší a větší komplikace. Novější auta jsou napěchované elektronikou a už je jen tak neoklamete. V servisu jsou to pak obrovské pálky. Co vím 1.9td zas má problémy s hlavou, že rády praskají. Neumím si představit, že bych měl HDi, které má samou elektroniku. Jinak 2.1td už mají i solidní výbavu. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. prosinec 2012 Odesláno 4. prosinec 2012 Nevím, co tu máte proto HDi? Dneska už není takový problém sehnat díly, co tam odchází? Řemenice, čerpadlo v nádrží nebo třeba DRV ventil. Případně dvouhmota. Třeba vstřiky mohou vydržet dost, P607Olda v jiném vlákně psal o 406 HDi 80 s více než 500 tkm a původními vstřiky. Ano, HDičko je citlivější na naftu, ale takový problém bych v tom nehledal. Spíše tu jde o cenový strop tazatele, to jej omezuje spíše na motorizace TD, tedy pokud se bavíme o naftě. Pokud je tazateli lhostejné, zda benzin nebo nafta, ať najde vhodný kus a je jedno, co je pod kapotou. Citovat
antik Odesláno 4. prosinec 2012 Odesláno 4. prosinec 2012 Ano ta výbava mě zaujala, ale třeba mě tam chybí cd changer a zatmavovací zrcátko. Až na něj ušetřim, tak si ho tam jistě dám, ale zatim ..... No a jinak snad vše tam je . Ještě bych snad vytkl koženej potah volantu, měl jsem ho prodřenej a tedko tam mam dirku, takže tam místo něj dam obyč. Jinak 2.1TD .. mam tam 4x el. okna. el. zrcadla co maj pamět s el. sedadlama, který jsou v kůži. Pak už asi klasika, jako senzor deště, automat rozsvěcování světel má origoš relátka, displej co maj rádi všichni, protože ukazuje teplotu bez přepínání, dále chybí tempomat, ale to asi nikdy nevyužiju, takže nelituju, a dále pak ohřev sedaček mi nefunguje, ani tam nebyl ovladač na to, taky tam nemam světýlka ve dveřích, který bych docela rád (časem udělám) no a to je asi tak všechno. řekl bych že výbava oproti mé bývalé P405 je fakt maximální co bych si mohl přát a s ALU kolama (ale 205x55x R17\", který nejsou v TP ) mě to stálo 43 litrů. EKo zaplaceno. 2.1TD a jak jsem si všiml, tento model má v oblibě čim dál tim více lidí. Je to fak t krásný auto. Akorát někdo upravil přední haupnu aby byla na písty a je řekl bych plošší než normál (porovnáno na parkovišti se stejnou P406), protože nedokážu zvednout stěrače. pettep: at si vybereš, jak si vybereš, furt si vybereš P406, a to chce pak gratulaci. sám poznáš rozdíl mezi P205 a P406 Break s ohledem na ten luxus a jizdní vlastnosti. [upravil dne 4/12/12 14:50 od antik] Citovat
pettep Odesláno 5. prosinec 2012 Autor Odesláno 5. prosinec 2012 To ANTIK : Ano, tak nějak jsem si to představoval... Díky za názor. Jinak to, že se mi zdá 55kw málo naní proto, že chci závodit, protože jezdím fakt pohodově, ale když je pak člověk naloženej a potřebuje něco předjet, tak aby se na to nebusel rozjíždět dva kilometry. Díky všem z´častněným za názory. Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 uz vis pro jakej motor se rozhodnes ? Citovat
Milanius Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Taky si přihřeji polívčičku mam 1,8 16V brejk a opravdu hoooodně záleží na tom kde, kam a JAK se s tímto autem jezdí. Jinak jestli bejk nebo liza je na tobě. Není problém s benzínem jezdit za 7,4 - 7,6 ale ani za 9-10 viz http://www.spotreby.cz/vozidla.php?brand=PEUGEOT&type_id=45 viz hmotnost vs. kubatůra. Jinak na tomto autě je třeba počítat s údržbou jako se vším..co se bude měnit z dílů častěji jsou tyčky stabilizátoru další věci dle stáří, najetejch km a chování předchozích majitelů....... Motorizace je na tobe ale spíše než o roční nájezd jde o průměrnou délku jednotlivých jízd - tipnul bych si, že nafta bude lepší při trasách nad cca 40 km?? (prosim nekamenovat ) kdy se dýzl dostává do formy (benzínu to trvá podstatně méně). Dle mých zkušeností je peugeot 406 auto, o které je třeba se starat... tzn. nehonit, krmit a měnit díly a provozní kapaliny dle předpisu pak je zlatej a ve štychu tě nikde nenechá - to jestli má najeto 100-150-300 tis. km je až vedlejší záležitost viz ferry. Citovat
stajgrpavel Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 no ja si kuponal naftu pac jsem jezdil do prace skoro 30km a vecer 30km z5 domu. prestehoval jsem se a ted jezdim do prace jen 8 km ... a vubec to neresim. spotreba je na tokove auto suprova . do 6 litru se vejdu a naftu mam za 25 kc . cos u benzinu nejde :-D Citovat
oddie Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Co přesně že se na dieselu dostává teprve po 40 km do formy? Citovat
Lihous Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 U benzinu ne ale po prestavbe na E85 uz jo u nas v C.Mezirici ho maji za cca 26kc V PZE jsem videl E85 i pod 25Kc/l Ale je to skutecne jen a jen na kazdem a samozrejme i stesti nemuze stat nekde daaaleko. Citovat
Milanius Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 teplota motoru, viskozita oleje, olej v tlumičích, prohřáté gumy (pokud je na to teplota)....... proste cca po 40 km se ti ta spotřeba teprve ustalí nebo mírněji klesá.... to že máš teplotu vody na 90 st neznamená, že auto je v optimálních provozních teplotách.. já mám těch 90 st za cca 3-5km, a že je to ok bych rozhodně netvrdil [upravil dne 5/12/12 18:37 od Milanius] [upravil dne 5/12/12 18:45 od Milanius] Citovat
koblih69 Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 :D:D Dobrej, já umím jenom o policajtech Citovat
Altman Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 No mě to jako vtip nepřipadá, myslím že má pravdu! Citovat
oddie Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 No to je ovšem strašné neštěstí, že to předtím žere možná o desetinu litru víc, hotový důvod, proč si nepořídit diesel Akorát když už tu takhle směšně teoretizuješ, slušelo by se dodat, že u benzínu s kvantitativním řízením směsi je tenhle rozdíl daleko zásadnější než u dieselu s řízením směsi kvalitativním... Citovat
Miku Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Výběr motorizace bych viděl jako druhotný,spíš najít nějaký \"slušný\" kousek,což bude u auta střední třídy a stáří přes deset let o náhodě. Sám mám 406 2.0T už 8roků a je to mazel , 406 2.2i +Lpg mám na práci s vozíkem(předělávka starého baráčku). Citovat
Milanius Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Stejnej duvod jako nedat ten benzin do plynu:D a ses s nakladama pod dyzlem nebo rovnou koupit benzin s plynem. Jen je třeba si spocitat, kdy se ti to vyplati a kdy ne.... ale takhle blbe jsem to nemyslel.. ano to co jsem psal predtim byla teorie, praxe je jina... proste auto za 50 tisic se da sehnat (dokonce i ta nafta), ale v jakem stavu to se nepozna hned. Take mam auto ted se 150 tisicema pred 4 rokama JEN s 996XX km a take mi po cca 6 mesicich odesla spojka.. (coz jasne ukazuje, že byl stocenej jen nevim z kolika ) ale prave proto jsem sel do benzinu nez do 2x stoceny nafty jako 3 majitel...proste naklady na udrzbu starsich aut muzou byt vetsi nez ta suprova spotreba... jezdis za 5,5 l nafty, ale rocne das 30 klacku za opravu bouchleho turba a v pristim roce 15 za dvojhmotak ...... takze kdybys krmil 2.2 benzin vyjde ti to nastejno.... proste todle je flam jak....... a zase husta teorie... to uz muzem predikovat cenovy vyvoj benzinu nafty elektriky LPG/CNG........a nakonec nam vyjde ze nejlepsi bude si koupit poradny boty Citovat
oddie Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Kam na tyhle hovadiny chodíš? To sis něco šlehnul? Ročně 30 tis za turbo, když tovární repase stojí 8 tis a udělá se, když už je tedy náhodou potřeba, jen JEDNOU? Kompletní spojka s dvojhmoťákem na 406 HDI se bez problémů koupí za 8 tis a udělá se taky jen JEDNOU, a starší 1,9/2,1TD a HDI 66kW žádný dvouhmoťák nemají. A koupě benzínu zdaleka neznamená, že se na něm nemůže něco vysypat taky. Citovat
Stejsn Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Já se po 4 letech ježdění s dieselovým fiatem vrátil k benzínu, krom těch cen, ještě z těchto důvodů, které tu nezazněly: 1. Problém se zimními starty. Benzín prostě nezamrzne, česká nafta úplně běžně. 2.Topení. Auto se mi uvnitř ohřálo až když jsem skoro dojížděl do práce (12km), od benzínu čekám rychlejší teplo. I když u pežota to třeba neplatí, kamarád s HDI říká, že mu to topí taky rychle. 3. Smrad. Prostě naftové výfuky mi smrdí a styděl jsem se za to, ten fiat už i pěkně hulil. To jen tak pro přikrmení flamewaru Citovat
koblih69 Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 Tak jen tak pro upřesnění: 1. takové problémy jsem neměl a nemám - startuje normálně, jen nažhavím 2. Auto topí prakticky stejně jako moje předchozí benzínová ( 407 líp než 406 ) 3. 406 HDI nehulilo, 407 nehulí ... pokud je vše jak má Turbo neměním ani za rok, ani za 2 ani za 100 tis najetých km. Když by to příšlo tak jak píše oddie, repas pod 8 tis. Spojku jsem měnil za 10 s prací ( dvouhmota 406 ) ... podobně žvanění je o ničem. Citovat
bure Odesláno 5. prosinec 2012 Odesláno 5. prosinec 2012 bombu do auta ?! - nikdy !! pokud jde o tu teorii tak teplota vzniceni smesi u vznetoveho motoru je cca 600°C, teplota zazehu smesi u zazehovych motoru muze byt az 2 000°C, nicmene ke vzniceni smesi dochazi za daleko vetsiho tlaku nez je tomu u zazehu proto je blok diesloveho motoru vyroben z jinych, tezsich materialu, ktere ten tlak vydrzi, nez motor benzinovy, proto je pri stejne kubature motor dieslovy vyrazne tezsi nez motor benzinovy a pak je naprosto logicke, ze traktorovi proste trva o chvilku dele nez se zahreje na provozni teplotu nez benzinovi, nicmene ve srovnani s tim, ze si pri stejne kubature vezme benzinovy motor na 100km v prumeru o 1 a vice litru paliva vice nez motor naftovy, je nepatrne zvysena spotreba behem trosku delsi doby nez se dieslovy motor zahreje na provozni teplotu dosti marginalni, tedy nepodstatna, presne jak nekde vyse pise oddie ... a jen tak pro zajimavost, teplo, ktere je odvadeno z bloku motoru pryc a nevyuzito by hrave vytopilo 3pokojovy byt ja mam na mem HDi, na ktere mimochodem nedam dopustit, vymenenou volnobezku na altiku, napinaci kladku, remenici na klice, termostat, nektera cidla, tesneni pod hlavou ... no a ? .. vzdyt je to vsechno spotrebni material ... osvitove valce v kopirece se taky musi menit po urcitem poctu vytistenych kopii, jinak kopirka nefunguje ... vse z tohoto spotrebaku drive nebo pozdeji odejde, samozrejme jak brzo to odejde zalezi na tom jak se s tim autakem jezdi a jak se o nej postarano,... kazdopadne presne jak nekde vyse pise Milanius, pokud je o auto postarano... tzn. nehonit, krmit a měnit díly a provozní kapaliny dle předpisu pak je zlatej a ve štychu tě nikde nenechá - to jestli má najeto 100-150-300 tis. km neni az tak dulezite a jedno jestli je je to piskot, medved, bávo nebo hundééé, tohle proste plati pro kazde auto jo a mam najeto 288t km [upravil dne 5.12.2012 21:55 od bure_406] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.