koblih69 Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 Podporu nedostaneš, max. si požádej o sociální příspěvek jestli na to máš žaludek. Při hledání práce se vyhni taškařicím jako obchodní zástupci, finační poradci... co že vlastně umíš aby se dalo poradit? Citovat
Dadadavid Odesláno 29. listopad 2012 Autor Odesláno 29. listopad 2012 Teď si dodělávám zbrojní průkaz kterej mi jako dárek zaplatil táta,jinak vyučenej automechanik,dále maturita s oborem dopravní provoz a logistika,B,C,profesák,psychologický vyšetření,dále se zabývám opravami a servisem či upgradem výp.techniky,hodně mě počítače zajímají,není mi cizí ani osvětlovací profi technologie,jelikož už nějakou dobu dělám v pár větších klubech osvětlovače..to je asi tak vše co umím...moc toho není,ale holt jinou praxi jsem nikdy nikde nenabral..jinak mezi vlastnoti bych asi dal spolehlivost,kreativnost,komunikativnost,schopnost operativního plánování a jsem člověk typu \"Just in time\" Citovat
Marcel00 Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 vsetko v pohode, len nechapem preco tak mlady a nerozhodny chalan co si sam sebou neni isty i ked inteligentny potrebuje ten zbrojak... to fakt nechapem... Citovat
Pe.Tr Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 páč někdy s zakaznikama není fakt řeč Citovat
koblih69 Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 Máš 50tku vyhlášku? Jak daleko jsi ochotný dojíždět? Citovat
Dadadavid Odesláno 29. listopad 2012 Autor Odesláno 29. listopad 2012 Ještě mě prý čeká něco jako závěrečná zkouška a pak to budu mít jak mi to vydají.. dělám si ten zbroják proto,abych ho pak nemusel dělat při výcviku nafízla,pač tam prostě mám svůj životní cíl,že se tam dostanu...Jak daleko jsem ochoten dojíždět?? Tak daleko,abych po odečtení výdajů na jízdu měl každý měsíc jen tak pro sebe aspoň 10 000Kč,mám auto co žere korunu na kilometr (1.4D 37kw),takže jsem ochoten dojíždět kamkoliv podle peněz. Citovat
Laďa Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 Nejsem si jistý, ale myslím že policisti nemusí mít svůj vlastní zbroják. Jinak k tvému provnímu příspěvku to jako na podporu mají nárok jen středoškoláci s maturitou? Nevyučeni, vyučeni nemají? Citovat
Dadadavid Odesláno 29. listopad 2012 Autor Odesláno 29. listopad 2012 Jakože myšleno tak,že hned co vyjdeš ze školy,tak že nárok máš pouze jako středoškolák s maturou... takhle nám to říkali,ale jak je vidět,realita je jiná Citovat
koblih69 Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 Nerozumím té odpovědi na 50-tku vyhlášku - jde mi o vyhlášku 50/78 o způsobilosti v elektrotechnice. Máš/nemáš, případně pokud je to na cestě kdy. Nicméně z tvých odpovědí si nejsem úplně jistej jestli víš co chceš a tím pádem, že má smysl tě nekam doporučit. Jak to tady čtu tak tě čekají ještě min 2-3 místa kde se budeš hledat a to je problém... Citovat
Medvěd Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 ja mu držím palce, ale já jsem toho názoru že práci nemá ten kdo dělat nechce. (platí u mladých lidí do 35-40let věku pak už je to horší , vím) Ještě tak před 3mi roky bych s Tebou souhlasil, dnes - bohužel z přímo nabitých zkušeností - vím, že to není tak docela pravda. Práce se sehnat dá, ale jaká a hlavně za kolik? Bez toho, že by Tě někdo přímo doporučil je zakopnutí o slušnou práci pomalu jak výhra v loterii. Projíždím pracovní portály každý den a když někam píšu emila, jen mizivé % potenciálních zaměstnavatelů aspoň přepošle předpřipravenou odpověď typu: Děkujeme za zájem, ale vybrali jsme jiného uchazeče, zbytek prostě nezareaguje vůbec. Už od pondělka se snažím dovolat na tel. ohledně práce řidiče dodávky pro ČR i EU a ač to zkouším cca 10x denně a telefon vyzvání, ještě mi ho nikdo nezvedl (mail taky zatím bez odezvy). Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. listopad 2012 Odesláno 29. listopad 2012 Medvěd: To souvisí všechno se vším, doba je zlá, hodně lidí hledá práci. Takovému personalistovi příjde třeba 500-1000 e-mailů s životopisy a telefon zvoní v jednom kuse. To taky není žádný med. Dadadavid: Vykašli se na podpory a pracák. Nestojí to za tu buzeraci. Jestli máš v okolí nějakou fabriku, bež se zeptat tam. Třeba do doby, než se zase začne bagrovat. Já jsem to na pracáku po maturitě vydržel tři měsíce a nikdy víc. Nakonec jsem prostě vzal fabriku a zůstal jsem v monterkách skoro dva roky. Citovat
Dadadavid Odesláno 29. listopad 2012 Autor Odesláno 29. listopad 2012 Jo,jsem na tom stejně jako Medvěd,uplně,denně píši na 10-15 nabídek a nic.. fabriky co máme ve městě,tak jsem neseděl doma na zadku,ale objel jsem je,všude jsem vyplnil dotazníky a dal životopisy,ale nikdo mě nepotřebuje... teď se tu má stavět nová továrna,ale bude se tam dělat s radioaktivním materiálem,takže město sepisuje proti tomu petici,přitom nabídnou jak pro středoškoláky tak pro vysokoškoláky 200 míst... a pak mám šanci ještě u městské policie,protože se sem zavedly kamery za 3,5mil.kč a někdo je musí sledovat,tak snad budou rozšiřovat tým,každý den sleduji,jestli nevyhlašují už výběrko,ale zatim nic..je to na pytel... Koblih:jo takhle,nene s elektrotechnikou žádný osvědčení nemám. [upravil dne 30/11/12 01:23 od Dadadavid] Citovat
Kurt Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 PS: Jsem dadydavida velký fanda a na jeho témata se vždy těším. Jen jsem mu to nechtěl dodatečně připomínat, myslím, že osvěta se má činit předem a to jsme udělali... Tohle bych asi potřeboval někdy vysvětit. K otázce: nárok na podporu v nezaměstnanosti skutečně nemáš. Ke zbrojáku: Upřímně, není to autoškola, takže si tu nemusíme hrát na \"Ještě mě prý čeká něco jako závěrečná zkouška\". Čeká tě zkrátka ta jediná zkouška, tou je Zkouška odborné způsobilosti. Pokud máš maturitu, budeš se asi schopen na ni teoreticky připravit, jestli dáš i praktickou část, nedokážu posoudit. Potom taky potřebuješ lékařské osvědčení, že jsi způsobilý k držení zbrojního průkazu, které ti vydá ošetřující lékař, na základě vyšetření (včetně případně dalších, souvisejících odborných posudků). K PČR opravdu zbrojní průkaz nepotřebuješ, k MP zase potřebuješ a to konkrétně skupinu \"D\", takže předpokládám, že právě tu si děláš (pokud ne, děláš to zbytečně). Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 pokud ja vim, tak ti nejdriv musi dat dvakrat vytykaci dopis, nez te vyrazi vazeny teamleader, zase te ojhebal, no, co s tebou, ty se mi fakt obcas zdas Citovat
jarmyl Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Máš 50tku vyhlášku? Jak daleko jsi ochotný dojíždět? Koblihu, máš nějakou zajímavou nabídku? 50tku mám. Zatim pracuju, ale poohlížím se kam jinam. Jinak k tématu - manželka je na pracáku, nedostává už nic. Ale organizujou tam různý kurzy(ne rekvalifikace), kde naopak za to že tam chodí dostává peníze Prej platí unie:roll Citovat
Guest StibTo Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Ano Scratchi .... Pokud jsi ve zkusebni dobe muzou Te vyrazit ze dne na den aniz by Ti k tomu museli neco rict; stejne tak ale muzes odejit ze dne na den ty, kdyz se Ti prace nepozdava. Od toho ta zkusebni doba jest Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Ze dne na den odejit ve zkusebce nemuzes .po nahlaseni zamestnavateli ze koncis musis tusim jeste tri dny prijiit do prace Citovat
koblih69 Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Koblihu, máš nějakou zajímavou nabídku? 50tku mám. Zatim pracuju, ale poohlížím se kam jinam. Jinak k tématu - manželka je na pracáku, nedostává už nic. Ale organizujou tam různý kurzy(ne rekvalifikace), kde naopak za to že tam chodí dostává peníze Prej platí unie:roll Jarmyl - v ČB ne, o něčem v okolí bych věděl, ale to je od tebe cca 60 km. [upravil dne 30/11/12 09:15 od koblih69] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.