Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Není mi jasné, proč ze všech možností vybrali do výroby zrovna tu nejhorší. Po neúspěších 306 sedan i Fabia sedan.

Známý porovnával možnost koupě Rapid a 301 a první otázka byla - jak se otevírá kufr (liftback)?

I ten hatchback (krátký) by bylo lepší řešení.

Kombi snad časem přijde. Nevíte někdo, kdy budou další provedení?

[upravil dne 3.1.2013 18:55 od P607Olda]

Odesláno

Mno, neviem. To že sa sedan nepredáva v ČR a SR ešte neznamená, že tomu tak bude celosvetovo. 301ka nie je model len pre európu... :myslim

Ak by spravili hatch a kombi tak by predsa konkurovali sami sebe (206+,207, 207SW). 301ka má byť lowcost odpoveďou na autá ako Renault Fluence alebo Škoda Rapid... :roll

Odesláno

Tak 301 nebyla přednostně určena pro Evropu,tak proto ten sedan... Zarputilí Turci si totiž nic jinýho nekupujou :) Kombi,SW,Break ,nebo jak tomu budou řikat,by snad přijít měla...

Odesláno

Cinic: Když to má být konkurence pro Fluence a Rapid, jaké si tedy koupit podobné velikosti, ale třeba v HB nebo SW? Mně se 301 líbí, jenom škoda toho zavazadelníku, ale snad ho uříznou a budou zvedat i sklo ...

Odesláno

No, právě. Měl jsem sedany 405, 605, 406, 607, ale není to ono. Už bych sedan nekoupil.

Krom toho jsem měl (krátké období) i Favorit, Laguna, 306, a teď 5008, ale pořádný kufr s pořádnými vraty je k nezaplacení - a to i v malém autě, jako je 306.

Odesláno

Oldo: To je přesně vím, kolik toho 306tka odstěhovala :) Třeba tady: :D

O víkendu jsem převáděl TV stolek 119cm x 55,5cm x 48cm, do sedana bych to nenarval ... :(

Odesláno

Ako pre koho, že... :roll

Ja napríklad svoj \"hatchbackový kufor\" využijem max. raz do týždňa na malý nákup.

Pokiaľ nie som tramp alebo priestorový fetišista, tak nechápem načo mi je v aute na každý deň (verím, že práve na to je 301ka určená) veľký kufor? Dve školské tašky, malý nákup a prípadne zložený kočík sa tam vlezie... ;)

Pokiaľ chcem robiť sťahováka kúpim si Transita, všakže... :)

Odesláno

Já to beru jinak, však stačí jenom o kousek zkrátit auto a zvedat i sklo, to snad není tolik práce pro automobilku ... Nepotřebuji větší auto, tak 1x do měsíce něco někam převážím a hodí se to, nemusím si půjčovat třeba Berlingo od táty ... samozřejmě na nákup, do práce, do školy, malý vlez do kufru stačí.

Odesláno

Je to low-cost. Pokiaľ by mala mať 301 liftbakové otváranie tak sa konštrukčne predraží.

A každých 0,001€ ušetrených vo výrobe je pre PSA vejvar jak sviňa... :cool:

O tom, že by to malo prínos v úžitkovej hodnote pre zákazníka nehovorím... :roll

Odesláno

No byl jsem se podivat v autosalonu,zvenku pekny zevnitr z dalky taky ,ale zblizka hrozny lacinost vsude...nejvic me dostalo viko kufru bez tapecu ,mechanismus otvirani 2 jekly,dverni vyplne tvrdej plast chapu vsechno auto prodrazuje,ale kazi to dojem hezkyho auta zvenci....no nevim za 250 000 jsou hezci auta interierem,to se me vic libi vevnitr fabie...a k.tomu ze je to sedan jedine dobre,protoze kdyz manzelka dava do kufru nakup neni v aute pruvan a netahne mi na zada......

Odesláno

Dekl na víku je fakt detail, na 405 jsem ho neměl a jak rád na to auto vzpomínám.

301 kombi by se hodila do firmy. Předpokládám, že bude mít zase délku asi 4500. Občas se něco musí převézt atd. Takhle nezbývá, než dále kupovat Oktávky.

Vůbec je mi divné, že automobilka nejdříve vystartuje nějakým horším modelem - u Škody to bylo Citigo dvoudveřák, u Rapida sedan...

http://www.autohit.cz/testy/recenze/prvni-svezeni-citigo-5d hned v první větě přiznávají, že 4-dveřák bude tvořit 3/4 prodeje.

[upravil dne 30.11.2012 10:10 od P607Olda]

Odesláno

Po shlédnutí vozu na živo mám takový neblahý pocit, že je to jen převtělená Thalia.

Kdo má ten samý pocit? :roll

Odesláno

já teda neviděl naživo 301, ale C-Elysée nebo jak se to píše, a zas taková hrůza jako Thalia se mi to nezdá :myslim je znát, že je to levný auto, ale že by to bylo až tak znát jak u kosočtverce si nemyslim, mě osobně by 301 vůbec nevadila, kdyby mi stála před barákem :) podle mě je to za ty prachy dobrá koupě, rozhodně lepší jak Rapid, kterej v základu stojí o 70 tisíc víc, ale že by byl o 70 tisíc lepší? :myslim to ani náhodou

a tapec na víku kufru nemám ani já u 306 a že mi to trhá žíly :D a navíc, 301 je přece jen stavěná na trochu hrubější zacházení a horší silnice, k tomu patří např i pořádně sešroubovaná palubka, ne jen nacvakaná, takže to nebude po pár km ujetejch na našich silnicích vrzat jak v některejch koncernovejch autech

Odesláno
Po shlédnutí vozu na živo mám takový neblahý pocit, že je to jen převtělená Thalia.

Kdo má ten samý pocit? :roll

není to jen pocit, je to pravda...,je to levné auto pro lidi s nízkými příjmy, takové se nedá vyrobit s koženým tapecem,10 pytlama a motorem 150 koní

a s tím sedanem--čím více na východ, tím více tam sedan frčí a co si budeme povídat, většina výrobců se podbízí asiatům--je tam (bude tam) pravděpodobně největší odbyt aut ;)

Odesláno

ano, když budeš chtít Dacii...,když budeš toužit po pežotu--nabídne ti 301, citroen elysee,renolt má taky svá levná auta, VW si to teprve uvědomuje...:D

[upravil dne 9/12/12 08:17 od ozzy56]

Odesláno

Viděl jsem na vlastní oči 206ku sedan, na fotkách sedan z 307y a vybavuju si i tady několik vláken, kde se řešilo jaká škoda je, že automobilka rozhodla o prodeji těchto kousků mimo Evropské trhy. Když tu teď sedan v nabídce je, najednou některým vadí, že není současně v prodeji i kombík, HB nebo kabrio. Už moje babička říkávala: \"Dočkej času jako husa klasu\" = myslím si, že i u 301ky k doplnění modelů dojde.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...