Šalda Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 trochu se sem vetřu, co se stane když se mění palivovej filtr v delších intervalech? Teď si budu měnit, asi za 14 dní, ale od doby kdy mám auto (najel sem cca 20tkm) sem ho ještě neměnil, a nevím kdy ho měnil předchozí majitel, až dám novej, pojede auto líp, nebo jak se projeví novej filtr? Citovat
koblih69 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Šaldo to je spíš taková teorie... pokud filtr neměníš tak typicky v zimě už bývá přicpaný od parafínu a samozřejmě bordelem. To nějak zásadně nevadí pokud auto startuje a nemá problémy na plný plyn. Nicméně píše se, že každý filtr časem zvětší póry a začne propouštět větší částečky. Kvalitní později horší dříve. Což časem může vést k usazenimám ve vstřikovačích a pod. Ono třeba do 407 stojí filtr Champion cca 220,- takže pravidelná výměna není nijak náročná ani na čas ani peníze. Pokud ho máš takhle dlouho tak bych ho před zimou jistě vyměnil a odkalil nádobku. Citovat
Šalda Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Tak díky za info, filtr budu určitě měnit, mám ho za 300.- takže není co řešit, jen nevím zda to zvládnu, snad jo, a to odkalení nádobky je co?? Citovat
koblih69 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Čoveče ty? Zaloužilý majitel 406 a taková otázka? Sakra jak ty se o svoje miláčky staráš ... no nic... filtr je uložený v plastovém boxu. Výměnu doporučuju za tepla aby plast nebyl křehký a neulomil jsi hadičku. Nahoře na tělese filtru je šestihra na ořech tím to povolíš a filtr vytáhneš. To co je v nádobce vypustíš ven (dole je ventil a hadička) a vnitřek důkladně vytřeš hadrem. Pokud by tam byly šupinky kovu nebo něco podobného tak raději i vypláchnout. Pak nasadíš nové těsnění, mázneš ho naftou, nacvakneš filtr a zašroubuješ víko.... Citovat
Šalda Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Aha:mad: Já ještě nikdy filtr neměnil, proto se tak ptám:aut Ještě mám nabídku na tyhle filtry, jakej bych měl vzít?? miller 180,- mecafilter 200,- bosch 360,- mann 380,- ufi 390,- purflux 415,- Osobně bych vzal asi ten Mann:myslim Citovat
koblih69 Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Pokud jsou ty ceny takové jak píšeš tak jednoznačně purflux Citovat
Šalda Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 jj, ceny sedí, tak vezmu purflux, ten sem teď o víkendu dával i olejovej a vzduchovej. Citovat
Wing Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Možná hloupý dotaz, ale palivový filtr se mění jen vložka? Vždy jsem kupoval jen celý ten plastový box za cca 1500 CZK. Citovat
koblih69 Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 To zuáleží na konkrétním motoru, u Šaldy jen vložka, u 407 RHR taky jen vložka... u jiných motorů bohužel celý box s filtrem. Citovat
harvi_tn Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 zavisi od typu motora.. niekde plastova krabicka (napr. 1.6hdi), inde iba vlozka Citovat
Wing Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Díky za info - už jsem myslel, že to kupuju zbytečně Citovat
planner Odesláno 9. březen 2014 Odesláno 9. březen 2014 ... no nic... filtr je uložený v plastovém boxu. Výměnu doporučuju za tepla aby plast nebyl křehký a neulomil jsi hadičku. Nahoře na tělese filtru je šestihra na ořech tím to povolíš a filtr vytáhneš. To co je v nádobce vypustíš ven (dole je ventil a hadička) a vnitřek důkladně vytřeš hadrem. Pokud by tam byly šupinky kovu nebo něco podobného tak raději i vypláchnout. Pak nasadíš nové těsnění, mázneš ho naftou, nacvakneš filtr a zašroubuješ víko.... jenom dotaz, povoluje se to protisměru hodin. ručiček a ty výstupky slouží jako doraz, nebo ty výstupky jsou zajištění proti povolení a musí se při povolování víka odehnout? Jde mi o filtr viz. obr. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. březen 2014 Odesláno 9. březen 2014 povolit proti směru hodin. ručiček, výstupky jsou doraz, nic se neodehýbá Citovat
planner Odesláno 9. březen 2014 Odesláno 9. březen 2014 dík za radu, myslel jsem si to, ale nešlo to lehce, tak jsem raději nezabíral silou Citovat
koblih69 Odesláno 9. březen 2014 Odesláno 9. březen 2014 Hlavně povolovat kláčem (oříškem) ne se snažit otáčet za trubičky a pod. Na ty opatrně, rády prasknou Citovat
planner Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 jo, měl jsem na tom ořech, tuším 27, ale nešlo to zlehka, tak jsem raději víc nezabíral, aby tam nebyl náhodou levý závit. Dneska nebo zítra zkusím zabrat Citovat
koblih69 Odesláno 10. březen 2014 Odesláno 10. březen 2014 nene povoluje se to proti směru ručiček, ale je to hodně natěsno - je tam gumový O-kroužek který to těsní a přes něj to jde špatně. Citovat
velký pepe Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 jinak je to paráda, když ti v mrazech při 2000 tis.otáčkách zhasne motor na slabý tlak v palivové soustavě... no, trošku francouzský úlet na zalisovaný palivový filtr... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.