Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Palivový filtr

Recommended Posts

Odesláno

trochu se sem vetřu, co se stane když se mění palivovej filtr v delších intervalech? Teď si budu měnit, asi za 14 dní, ale od doby kdy mám auto (najel sem cca 20tkm) sem ho ještě neměnil, a nevím kdy ho měnil předchozí majitel, až dám novej, pojede auto líp, nebo jak se projeví novej filtr?

Odesláno

Šaldo to je spíš taková teorie... pokud filtr neměníš tak typicky v zimě už bývá přicpaný od parafínu a samozřejmě bordelem. To nějak zásadně nevadí pokud auto startuje a nemá problémy na plný plyn. Nicméně píše se, že každý filtr časem zvětší póry a začne propouštět větší částečky. Kvalitní později horší dříve. Což časem může vést k usazenimám ve vstřikovačích a pod. Ono třeba do 407 stojí filtr Champion cca 220,- takže pravidelná výměna není nijak náročná ani na čas ani peníze. Pokud ho máš takhle dlouho tak bych ho před zimou jistě vyměnil a odkalil nádobku.

Odesláno

Čoveče ty? Zaloužilý majitel 406 a taková otázka? :D Sakra jak ty se o svoje miláčky staráš :myslim

... no nic... filtr je uložený v plastovém boxu. Výměnu doporučuju za tepla aby plast nebyl křehký a neulomil jsi hadičku. Nahoře na tělese filtru je šestihra na ořech tím to povolíš a filtr vytáhneš. To co je v nádobce vypustíš ven (dole je ventil a hadička) a vnitřek důkladně vytřeš hadrem. Pokud by tam byly šupinky kovu nebo něco podobného tak raději i vypláchnout. Pak nasadíš nové těsnění, mázneš ho naftou, nacvakneš filtr a zašroubuješ víko....

Odesláno

Aha:mad::D

Já ještě nikdy filtr neměnil, proto se tak ptám:aut

Ještě mám nabídku na tyhle filtry, jakej bych měl vzít??

miller 180,-

mecafilter 200,-

bosch 360,-

mann 380,-

ufi 390,-

purflux 415,-

Osobně bych vzal asi ten Mann:myslim

• O 5 měsíců později...
Odesláno

... no nic... filtr je uložený v plastovém boxu. Výměnu doporučuju za tepla aby plast nebyl křehký a neulomil jsi hadičku. Nahoře na tělese filtru je šestihra na ořech tím to povolíš a filtr vytáhneš. To co je v nádobce vypustíš ven (dole je ventil a hadička) a vnitřek důkladně vytřeš hadrem. Pokud by tam byly šupinky kovu nebo něco podobného tak raději i vypláchnout. Pak nasadíš nové těsnění, mázneš ho naftou, nacvakneš filtr a zašroubuješ víko....

jenom dotaz, povoluje se to protisměru hodin. ručiček a ty výstupky slouží jako doraz, nebo ty výstupky jsou zajištění proti povolení a musí se při povolování víka odehnout? Jde mi o filtr viz. obr.

post-48365-14109635951854_thumb.jpg

Odesláno

jo, měl jsem na tom ořech, tuším 27, ale nešlo to zlehka, tak jsem raději víc nezabíral, aby tam nebyl náhodou levý závit. Dneska nebo zítra zkusím zabrat :)

Odesláno

jinak je to paráda, když ti v mrazech při 2000 tis.otáčkách zhasne motor na slabý tlak v palivové soustavě... no, trošku francouzský úlet na zalisovaný palivový filtr...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...