Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bílá světla, závory nahoře, projíždí vlak

Recommended Posts

Odesláno

Já koukal dneska na zprávy na ČT a tam říkali, že na Vysočině nové motoráky mají problémy na starších přejezdech, kde musí jezdit 10 km/h, protože si ne vždy rozumí se zabezpečovacím zařízením ... Ale nevím, zda tím odpovídám na tvůj dotaz. :myslim

Odesláno

Koblih69:

Ty jsi to viděl? Kdysi dávno v Auto moto revue tvrdil řidič autobusu kdesi v Praze, že blikalo bílé světlo (potvrdili to i někteří cestující) a projel rychlík. Odborník na železnici vyloučil, že by se toto mohlo stát. V případě, že jede vlak přes přejezd tak je prý vyloučeno aby blikalo bílé světlo. No a teď komu teda věřit?

Edit:

Aha, takže viděl. No to je teda pěkný. To aby člověk jezdil krokem a koukal jestli náhodou něco nejde po kolejích. Jenže na spoustu přejezdů není moc vidět. Teda aspoň u nás na konci světa.

[upravil dne 21/11/12 21:07 od Bigbadjohn]

Odesláno

V železnici je takovej bordel.... existuje desítky druhů zabezpečovacích zařízení, které pracují na milionech různejch principů a každej vlak musí umět ovládat všechny tyto systémy a principy.. Proto se to testuje na okruhu, kde všechna tato zařízení v ČR jsou a testuje se na ně určitý vlak na který se pak vydá certifikaci...

Pro to i když má vlak EU certifikaci a jezdí např po německu, tak nesmí u nás dokud nemá naši certifikaci...

A teď je otázka jestli je chyba ve vlaku a nebo v přejezdu... :myslim

Odesláno

mě se včera cestou do práce stalo na žel. přejezdu v Mníšku pod Brdy skoro to samý, závory nahoře a asi 20 km/h projel vlak, ale je pravda že to bylo v 5:20 ráno a vlak tu jezdí asi jen v úterý a v dubnu, ale i tak se nás tam sešlo 5 :myslim a kdyby ten vlak jel rychlejc, tak z toho mohlo vzniknout něco ne zrovna pěknýho

Odesláno

No přiznám se, že mám z toho hodně špatnej pocit, protože vyšetřování nehod kdy někdo tvrdí, že blikalo bílé světlo končí vždycky stejně - není to možné.

Průběh jednoduchý - večer, tma, blíží se k přejezdu a najednou stré světlo z leva. Zastaví i když bliká bílé světlo, a závory jsou nahoře protože to vypadá jako že tam něco jede a ejhle profičí vlak....

Odesláno

Tohle jsem studoval před 20 lety na průmyslovce. Tenkrát to bylo všechno 3x jištěný relátkama a tohle by možný nebylo.

Dneska vše řídí počítač a možný je vše.

Kde to bylo přesně ať vim, kde si dát bacha:D

Odesláno
Napiš mě přesně kde to bylo, v kolik to bylo a já to poženu nahoru.

Přejezd neumím identifikovat. ALe až tam pojedu v Sobotu do školy tak se kouknu na číslo. Datum je problém dozvěděl jsem se to náhodou, že se to stalo když jsme přes ten přejezd přejíděli teď o víkendu a manželka si na to vzpomněla. Zkusím ještě sousedku, která u toho byla jestli by nevěděla datum.

GPS je: 49.003301,14.4775

[upravil dne 21/11/12 21:26 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...