Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Ceny náhradních dílů 308  

1 hlas

1. 1. Ceny náhradních dílů 308

• Předražené
      10
    • Drahé, ale nic hrozného to není
      2
    • Přiměřené
      0
    • Levné
      2
    • Za hubičku
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Toto téma zakládám, abych zjistil, zda pouze mně se jeví ceny ND, příslušenství a náplní na 308 předražené. Nechci vypadat jako klasický případ někoho, kdo si koupí nové auto a pak nemá na servis, jenže pravda je, že po vypršení záruky až na vyjímky nehodlám autorizovaný servis navštěvovat právě a jen kvůli cenám. Tady jsou nějaké příklady:

Olej 1l sudový u Peugeota 560Kč

OLEJ PEMA

ale ať to není jen o oleji:

výměna předních brzdových destiček v origo servisu 3000Kč

destičky ATE - 1400Kč, v keramice 1700Kč + 0,5h práce

Tento díl:

difuzor standard

je opravdu jen kus plastu a pár šroubů za 4900Kč?!!!

Korekce 2x cinch - USB

5000Kč?!!!

Již zmiňované samozatmívací zrcátko a další a další ...

Neberte to boys jako nějaké skuhrání, jen mě zajímá váš názor, neb mně to nějak nebere hlava, neboť jestliže v současné době stojí faceliftovaná 308 ve verzi 1.6VTi s lepší výbavou pod 300k Kč, pak nechápu, že tyto \"serepetičky\" stojí cca 2% z ceny auta.

[upravil dne 20/11/12 10:55 od matii]

Odesláno

ono to neni jen u 308, ale u vsech modelu a take u vsech znacek

a neni to znat jen u autorizovanych prodejcu, dost velke rozdili v cenach dilu jsou i na aftermarketu, at uz mezi jednotlivymi prodejci nebo i u jednoho prodejce pro ruzne odberatele, vezmi si, ze treba peugeot-club ma v Autokelly slevy minimalne 25%, lecky jsou az kolem 35, i 50%, takze to uz je pak hodne znat.

Takze treba na 406tku dam za sadu prednich kotoucu + desticek:

v peugeotu 5300Kc (znacky TRW,Valeo)

v autokelly jako neregistrovany 4300Kc (znacka Bosch)

v autokelly po sleve na klub 2950Kc (sleva 32% oproti neregistrovanemu a oproti peugeotu 55%)

[upravil dne 20/11/12 12:03 od Ferry]

Odesláno

Právě že nemám přehled a nechce se mi to někde hledat, zajímalo by mě jestli je to tak ostatní značky jak píšeš to mají stejně. Kdysi u mé Fabie (2004) byly ten servis a díly celkem přiměřené.

[upravil dne 20/11/12 10:58 od matii]

Odesláno

Zatím jsem měnil vlastně jen filtry, ceny +/- stejné, jako značkový aftermarket. A co jsem koukal, tak podle service boxu mně díly ve velké většině předražené nepřipadají.

Co se týká příslušenství, tak je možná dražší. Na druhou stranu, minulý týden jsem kupoval vanu do kufru, dal jsem za ni cca 1600Kč. Je to docela dost, ale když jsem viděl na internetu ty neorigo hrůzy za cca 700 + poštovné, tak jsem si raději připlatil a jsem fakt rád. Pasuje skvěle a vypadá dobře. Lepší, než tam mít sice levnější, ale aušus a při každém otevření kufru :blicismajlik

[upravil dne 21/11/12 22:13 od Ajap]

Odesláno

A co se týká náplní - ano, INEO ECS je u Pežotu fakt předraženej, na druhou stranu výměna brzdovky i s prací 700kč, doplnění 0,5l destilky 3,60Kč... :D

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Nedávno jsem byl na garančce po 30000km. To že jsem tam nechal asi 6000 si myslim že je docela dost.Jediný co jsem platil mimo záruku dvě žárovky parkovačka a SPZ prý pár korun asi 20 žárovka ale 90 práce krát dvě. Za220kč si to přiště vyměnim sám.Bohužel jsem přijel v noci a ráno brzy do servisu. Přiště budu radši nocovat.

Odesláno

no jo co by jste chtěli auta za 250000kč tak když Peugeot nemá marže z prodeje vezme si to na servisu,mám strejce měl všechny škodovky od 100 do octavie 2 nový a nikdy nechodil ani v záruce do škodovky na servis a vždycky když prodával 3-4letý auto sousedi se o něj doslova prali i když neměl servisní knížku...

až jednou koupím funglovku,taky se na ně můžu vysrat a záruka 5 let zdarma...prd dalších 50000Kč v prdeli....

Odesláno

Záleží vždycky na servisu, kupoval jsem auto v Jonalu Hodonín a rovnou mně říkali, že budou rádi, když budu jezdit k nim a třeba když přijedu s nějakou blbostí, jako je prasklá žárovka, tak mění jen tu žárovku.

Jezdím do FAMKO v Brně, protože do Hodonína to mám daleko a taky spokojenost. Teda je nutné jednat s panem Vystavělem (pokud čte, tak pozdravuju:papa), má nejlepší přístup a autům rozumí. Nemá problém říct, ať nějaký úkon neděláte, že je to zbytečné. Já platil za garančku cca 4500Kč včetně výměny kabinového filtru za cca 600Kč + práce.

No a ceny nejsou až tak zlé, výměna brzdové kapaliny včetně materiálu + nějaké drobnosti za 700Kč, auto vrátili vysáté... Cena za hodinu práce kolem 700Kč s DPH, před nějakými pěti lety jsem v dobrém neautorizovaném servisu platil servis Feldy 500Kč/h...

Charlie:

To je strýc s prominutím hloupej a na druhou stranu má kliku, že se mu v záruce nic podstatnějšího nepokazilo. Taková vysypaná převodovka, chyba ŘJ, vadné naftové čerpadlo, prasklá hlava nebo podělané vstřiky na TDI-PD za lidových 22 tisíc za kus a má deset patnáct let šetření v... Nechápu lidi, co si koupí auto za +/- 400-500tKč a pak je jim zatěžko dát jednou za 2 roky pár tisíc za servis i za cenu ztráty záruky.

Odesláno

Znám několik lidí v okolí, kteří s novým autem nejezdí ani v záruce do značkových servisů. Záleží jak složitý auto to je a jak jsou na to dostupné zásadní díly... Navíc když se třeba zamyslíš nad Long life oleji a podobnými nesmysly tak tím i auto prospějí ;) Konkrétně u škodovky nebo koncernu kde máš motorů všude hafo je dost pochopitelný...

Odesláno

To je strýc s prominutím hloupej a na druhou stranu má kliku, že se mu v záruce nic podstatnějšího nepokazilo. Taková vysypaná převodovka, chyba ŘJ, vadné naftové čerpadlo, prasklá hlava nebo podělané vstřiky na TDI-PD za lidových 22 tisíc za kus a má deset patnáct let šetření v... Nechápu lidi, co si koupí auto za +/- 400-500tKč a pak je jim zatěžko dát jednou za 2 roky pár tisíc za servis i za cenu ztráty záruky.

on ty peníze ,ale má,ale když mu v servisu měnili olej tak si udělal značku na olejový filtr a po výměnně tam byl ten samej nevyměnili mu ho a ještě mu to zapřeli a od ty doby řekl a dost a dělási vše sám....

Odesláno

Koblih: Tak já třeba měním olej co 15tkm místo co 30 s tím, že jednou ho vyměním u svého mechanika a podruhé po těch 30tkm jsem ochoten v servisu ty 4000Kč vysolit, abych měl klid. Takřka každé auto má alespoň jednou \"za život\" nějakou svolávací akci - třeba na nějakou prkotinu, ale často takovou, že dlouhodobě může vyvolat nějakou větší (a dražší) závadu. Mně v rámci servisky nahráli novej software ŘJ, kolegovi na Astře H dělali nějakou úpravu na sloupku řízení, někde tady se řeší svolávačka na teplotní čidlo pro 1,6VTi (asi) rok 2011...

Charlie: Tak to je samozřejmě servisem, ne tím, že by byl nebo nebyl značkový.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...