Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim. Začalo mi nepříjemně hučet v oblasti čerpadla, tak jsem sundal řemen, abych poznal který pohon to dělá a zjistil jsem, že je to ložisko v alternátoru. Tak bych se chtěl poptat, jestli už to někdo rozebíral, jaký ložiska tam jsou, abych si je koupil předem a popřípadě jaký úskalí na mě čeká při rozebírání :roker Díky za případnou radu

Odesláno

zalezi, zda mas Valeo nebo Misivbusi, Valeo se da rozdelat bez problemu a i celkem levne repasovat, ja delal komplet repas nedavno doma a vysel me asi na 600Kc, nejdrazsi bylo lozisko na strane kladky, to vyslo na 450Kc, dalsi veci jako krouzky kolektoru, uhliky a druhe lozisko byly nekolikadesetikorunove polozky

Oproti tomu Misivbusi se blbe rozdelava a dily na nej jsem snad jeste nikde nevidel.

Je potreba znat presny typ altiku ( cislo je napsano na stitku ) a pak se daji dohledat cisla, podivej se do motoru a napis ho sem.

Jinak muze to byt teda i jenom ta volnobezka, pokud ji uz altik ma (opet pozname podle typu ci fotky)

Odesláno

Mrknu na ten typ a dám vědět, ale jak jsem s tim otočil rukou, tak jsem cejtil jak chrastí ložisko a kotva se točila celá

Odesláno

Tak jsem dnes opět sundal řemen a zkoušel otáčet alternátorem, zabírá oběma směry. Buď je volnoběžka nefunkční nebo neni. Ani z boku neni vidět na řemenici žádný číslo ložiska nebo cokoliv vyraženýho. Jen na plastovým víčku je Valeo. Vnější průměr je kolem 58mm. Zkusil jsem kotvu šprajcnout šroubovákem a stejně se nic neprotáčelo. A určitě odešlo ložisko uvnitř altíku. Chci se poptat jestli na sundání řemenice musí být speciální přípravek nebo jestli to jde nějak udělat i bez něj, abych se dostal na vnitřní ložiska altíku. A jaký jsou teda čísla ložisek, abych je koupil dopředu.

Zde obrázky.

42408-42408-20121124_120836.jpg

42408-42408-20121124_120911.jpg

Odesláno

hmm vypada to jako Valeo altik, ale to cislo mi nic nerika a stranky s dilama na altiky ho taky neznaj :( Mozna je to uz po nejakym repasu a ten stitek je tam nalepenej novej (uz jen to datum 26.6.08) Podle tech zoubku tisicihranu na te remenici to vypada, ze by mela mit volnobezku, otazka, jestli tam neni jen nejaka pevna nahrada

Cislo loziska bude napsany primo na lozisku, ale to znamena rozebrat celej altik

Odesláno

No a jak si to rozebral ty? S přípravkem nebo bez něj. To vim, že číslo najdu na ložisku, ale potřeboval bych znát ty ložiska předem. Taky myslim, že to bude Valeo. Když to rozeberu, tak to musim zase složit. Auto je nezbytnou součástí, nemůžu ho nechat stát, jeho třeba denně

Odesláno

tak to by me zajimalo, jestli je mozne altik z 1.4 benzin dat treba do toho myho 2.1 TD nafta. kolecko neni prekazkou, to se da prehodit, ale jestli to bude stihat dobijet. mam jeden ve sklepe a nevim jestli si ho mam susit nebo ho prodat.

Odesláno

Koukal jsem na něj a nevšiml jsem si nějakých nápisu. No ale i tak mi radíš se ho zbavit, protože mi beztak bude na nic.

pravda že?

Ty znáš hodnoty potřebné pro nafťáka a pro benzína?

[upravil dne 30/11/12 13:26 od antik]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem nakoupil ložiska a vyměnil je. V mém případě tam byly ložiska: 6202 což je normální seriový ložisko a to druhý na straně řemenice jsem měl B17-99D, což je speciální, tak se trošku hůř schání. Jinak má i rozměry 17-52-17mm.

42408-altern%E1tor-lo%9Eiska.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...