mr.SM Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Panove potkala me velka neprijemnost. Mam externi HDD, ktery me najednou vyzval k zformatovani. Vzhledem za tam mam rodinne fota a dulezite texty, jsem toto neprovedl. Nejde disk nikde zpustit ani nacist. Zajel jsem do firmy, zabyvajici se obnovou dat, kde mi bylo zdeleno, ze se jedna jen o softwerovou chybu, nicmene obnova by me vysla na 7200 kc. Zda se to mi to docela dost. Nemate s tim nekdo zkusenosti, popripade co s tim? Dekuji... Citovat
Edison Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Zkusit ted HDD zevnitř připojit přes jiný zařízení? Jinak to není tak moc peněz... Jde o to, jak moc o to stojíš. Já mám doma jeden hdd, ze kterýho o data fakt stojím a nějak si s tím nikde nevědi rady... Asi jsou fakt totál... :-( Citovat
Sagic Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 To ho vůbec nevidíš, ani jako prázdný disk? Kdy se tě ptá na zformátování? Kdybys ho viděl, ale tvářil se jako prázdný anebo nečitelný, tak bych zkusil program GetDataBack.. Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Nic s tím nedělej, zabal, pošli. Pokud to není ulomená hlavička a pod tak se dá vytáhnout skoro vše... Citovat
Kurt Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Výbornej program, kterž má opravdu výsledky, se jmenuje Getdataback - ovšem je placený. (na jejich stránkách je DEMO) http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm Citovat
Gabriel 307 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 kamarád to měl taky a nakonec ho naformátoval a přišel o všechny fotky co měl s rodinou koblih69 : dá se to udělat? kdyby se mi to stalo? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 Výbornej program, kterž má opravdu výsledky, se jmenuje Getdataback - ovšem je placený. (na jejich stránkách je DEMO) http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm jj, tenhle program je super, mame ho ve firmě a zachranil už spoustu dat, takže potvrzuju Kurtovo doporučení Jinak nejlepší je samozřejmě mít zalohu a ten disk jednoduše zformátovat [upravil dne 31/10/12 19:26 od Radek Hurvajz] Citovat
Kurt Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 SW problém se dá vyřešit, úspěšnost závisí na tom, jak moc bylo s diskem pracováno po nehodě (přepsaná data se obnovují těžko). U HW problému je řešení složitější - ideální je mít druhý disk stejného typu. Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2012 Odesláno 31. říjen 2012 kamarád to měl taky a nakonec ho naformátoval a přišel o všechny fotky co měl s rodinou koblih69 : dá se to udělat? kdyby se mi to stalo? Formátování ani nové rozdělení nevadí... ... udělat se dá hodně, ale ne vždy se podaří zachovat adresářovou strukturu a pod. Nicméně vytáhnout třeba všechny soubory bez roztřídění s většinou dá. Míra úspěšnosti závisí na tom jak moc se na ten disk mezi tím zapisovalo. Citovat
mr.SM Odesláno 1. listopad 2012 Autor Odesláno 1. listopad 2012 No vyzkousim ten program, tedy svepomoci. Jinak ponauceni: \" Existuji dva typy lidi. Ti co zalohujou, a pak ti co jeste neprisly o data.\" Citovat
Smudla_22 Odesláno 1. listopad 2012 Odesláno 1. listopad 2012 Když to tu čtu, to abych zálohoval zálohu Co je lepší, zálohovat na disk, s kterým se pak už nepracuje, nebo je to v celku jedno? Dík Citovat
Dado240 Odesláno 1. listopad 2012 Odesláno 1. listopad 2012 Ako si dopadol z HDD ? Ja som z katy vymazal foto a vďaka tomuto programu som zachránil 95% fotiek. Ontrack EasyRecovery Professional 6.3 Citovat
mr.SM Odesláno 3. listopad 2012 Autor Odesláno 3. listopad 2012 Tak GET DATA BACK software je super. Nasel temer na 99 procent vse. Problem je ze pokud neni licencovana verze musi se kazda fotka otevrit solo, a pak dat ulozit jako jinam. Takze si maknu jelikoz mam cca 25tis. fotek... Ale porad je to levnejsi nez datahelp.cz. Dekuji panove za rady... Pomohli jste mi a moc... Citovat
Edison Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 Když jsme u toho.. jak na HW průšvih? Když jsem to dával do firmy, tak to aspoň vidělo druhou partition i obsah, první partition viděl jako nulovou. O tu by mi ani tak nešlo. Ale když mi to dali zpátky, tak to jen chrčí a systém to samozřejmě za chvilku odpojí. Diagnosticky je prej příliš poškrábanej. Ale když jsem to tam dával, tak na to ještě vidět bylo a mechanika chodila. Citovat
mr.SM Odesláno 9. listopad 2012 Autor Odesláno 9. listopad 2012 U HD prusvihu, se asi vyplati radsi koupit new disk, vymena ploten atd bude docela draha... Citovat
Y2K Odesláno 9. listopad 2012 Odesláno 9. listopad 2012 ked uz to mas tak fajn raz sa mi stalo cosi podobne, disk nebolo vidno, ale to preto ze nebol alokovany. Po alokacii uz neboli ziadne data, no nejaky programcok, neviem aky uz, mi to vsetko dal naspat je tu aj vlakno dakde o tom Citovat
Edison Odesláno 9. listopad 2012 Odesláno 9. listopad 2012 U HD prusvihu, se asi vyplati radsi koupit new disk, vymena ploten atd bude docela draha...Nejde o disk... Jde o data... Mj. o fotky z cest asi za deset let... Citovat
mr.SM Odesláno 10. listopad 2012 Autor Odesláno 10. listopad 2012 Tak to asi nemas na vyber a zjit do datahelpu. V domacich podminkach bych se asi sam do toho opravdu nepoustel. Oni prendaj tvoje plotny do jineho funkcniho disku... Pocitej, ze to bude ranec... Citovat
Edison Odesláno 10. listopad 2012 Odesláno 10. listopad 2012 Já vim... V jednom už jsem byl... Tam mi to takhle dokur.... :-( Citovat
koblih69 Odesláno 10. listopad 2012 Odesláno 10. listopad 2012 Pokud je urvaná hlava tak je max nějaká část podrápaná. Takže bych koupil jiný požitý disk stejné řady, osadil svoje plotny a stáhnul co jde. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.