Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Panove potkala me velka neprijemnost. Mam externi HDD, ktery me najednou vyzval k zformatovani. Vzhledem za tam mam rodinne fota a dulezite texty, jsem toto neprovedl. Nejde disk nikde zpustit ani nacist. Zajel jsem do firmy, zabyvajici se obnovou dat, kde mi bylo zdeleno, ze se jedna jen o softwerovou chybu, nicmene obnova by me vysla na 7200 kc. Zda se to mi to docela dost. Nemate s tim nekdo zkusenosti, popripade co s tim? Dekuji...

Odesláno

Zkusit ted HDD zevnitř připojit přes jiný zařízení? Jinak to není tak moc peněz... Jde o to, jak moc o to stojíš. Já mám doma jeden hdd, ze kterýho o data fakt stojím a nějak si s tím nikde nevědi rady... Asi jsou fakt totál... :-(

Odesláno

To ho vůbec nevidíš, ani jako prázdný disk?

Kdy se tě ptá na zformátování?

Kdybys ho viděl, ale tvářil se jako prázdný anebo nečitelný, tak bych zkusil program GetDataBack..

Odesláno
Výbornej program, kterž má opravdu výsledky, se jmenuje Getdataback - ovšem je placený. (na jejich stránkách je DEMO)

http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm

jj, tenhle program je super, mame ho ve firmě a zachranil už spoustu dat, takže potvrzuju Kurtovo doporučení;)

Jinak nejlepší je samozřejmě mít zalohu a ten disk jednoduše zformátovat

[upravil dne 31/10/12 19:26 od Radek Hurvajz]

Odesláno

SW problém se dá vyřešit, úspěšnost závisí na tom, jak moc bylo s diskem pracováno po nehodě (přepsaná data se obnovují těžko).

U HW problému je řešení složitější - ideální je mít druhý disk stejného typu.

Odesláno
kamarád to měl taky a nakonec ho naformátoval a přišel o všechny fotky co měl s rodinou :roll

koblih69 : dá se to udělat? kdyby se mi to stalo?

Formátování ani nové rozdělení nevadí...

... udělat se dá hodně, ale ne vždy se podaří zachovat adresářovou strukturu a pod. Nicméně vytáhnout třeba všechny soubory bez roztřídění s většinou dá. Míra úspěšnosti závisí na tom jak moc se na ten disk mezi tím zapisovalo.

Odesláno

No vyzkousim ten program, tedy svepomoci. Jinak ponauceni: \" Existuji dva typy lidi. Ti co zalohujou, a pak ti co jeste neprisly o data.\"

Odesláno

Tak GET DATA BACK software je super. Nasel temer na 99 procent vse. Problem je ze pokud neni licencovana verze musi se kazda fotka otevrit solo, a pak dat ulozit jako jinam. Takze si maknu jelikoz mam cca 25tis. fotek... Ale porad je to levnejsi nez datahelp.cz. Dekuji panove za rady... Pomohli jste mi a moc...

Odesláno

Když jsme u toho.. jak na HW průšvih? Když jsem to dával do firmy, tak to aspoň vidělo druhou partition i obsah, první partition viděl jako nulovou. O tu by mi ani tak nešlo. Ale když mi to dali zpátky, tak to jen chrčí a systém to samozřejmě za chvilku odpojí. Diagnosticky je prej příliš poškrábanej. Ale když jsem to tam dával, tak na to ještě vidět bylo a mechanika chodila.

Odesláno

ked uz to mas tak fajn ;)

raz sa mi stalo cosi podobne, disk nebolo vidno, ale to preto ze nebol alokovany.

Po alokacii uz neboli ziadne data, no nejaky programcok, neviem aky uz, mi to vsetko dal naspat :)

je tu aj vlakno dakde o tom ;)

Odesláno

Tak to asi nemas na vyber a zjit do datahelpu. V domacich podminkach bych se asi sam do toho opravdu nepoustel. Oni prendaj tvoje plotny do jineho funkcniho disku... Pocitej, ze to bude ranec...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...