Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tazke EGR sa podarilo vymenit, vymenil som uz aj zhavice takze uvidime aky to bude mat vpln na nizsie teploty.

Trvalo to nieco oko 8 hodin , pricom tie zhavice su nieco nenormalne ako sa vyberaju dokonca tam musi ist este specialny predlzeny nadstavec.

Vymenil som aj palivovy filter.

Auto som nastartoval a na moj podiv islo upne hladko dokonca lepsie ako predtym . ( s tim EGR uz nieco bolo dlhsie)

Co ma ale zaujma tak na zaciatku tochto vlakna sme rozoberali a auto bude potrebovat kalibraciu teda konkretne to EGR ale teraz nad tym uvazujem ci je to potreba lebo auto ide hladko neviem ci to je tym ze sa mi podarilo zohnat rovnaky egr co tam bol.

Takze otazka spociva v tom ci treba ist na tu kalibraciu ci sa to moze pokazit alebo skor oporebovat .

Vdaka za rady.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Chlapi, hodím to sem, nech nezakladám nové vlákno.

Prestal mi po vypnutí motora cvakať EGR ventil. Vyhodilo hlášku Chyba systému na znižovanie spalín. Vymazal som ju na DIA, EGR cvakal. Lenže po prudšom predbiehaní, zase tá istá hláška a EGR po vypnutí necvaká:grr . Tak ma to naštvalo, poriadne som ho prehnal a hláška zmyzla. EGR však necvaká ako predtým, cvakne iba raz. Cez víkend pôjde von. Pripadá mi to tak, akoby sa zasekával v nejakej polohe a prudšie pridanie ho nejak pohne. Viete poradiť, ako ho skontrolovať, vyčistiť, namazať, ... po vybratí?

Díky za každú radu, vonku som ho už raz mal, nebola to žiadna sranda:blicismajlik

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Divný že neslyšim nic.... A to mám už EGR co se neseká

Odesláno

Tak problém zatiaľ asi vyriešený. Ventil sa zasekával vo vrchnej polohe, niekedy sa pomaly vrátil a niekedy nie. Poriadne som to vyčistil a namazal. Nadlho to asi nebude, pretože v priestore, kde sa nachádza tá pružina, čo ho vracia späť boli sadze. Pravdepodobne tam idú okolo tej osky, na ktorej je ten uzatvárací klobúčik. Žiadne tesnenie ani nič podobného som tam však nevidel:myslim

Každopádne auti znova ide ako strela ( 150 na štvorke pri myslím že 4000 ot/min), a po vypnutí motora EGR-ko opäť cvaká:D Mno načim sa poobzerať po nejakých vrakáčoch.:(

Odesláno

Naco sa budes trapit po vrakacoch, nevies co uz maju vsetko za sebou.

Kup si novy, daj nakalibrovat a pas pokoj par rokov.

Vymenit stare za stare, neviem ci sa oplati.

PS: jasne ak nechces dat do 200 € za novy.

Odesláno

EGR som cistil asi pred mesiacom. auto slapalo v pohode,asi 2000km a potom zrazu bum a ledva nastartovalo,takze som kupil nove EGR,vymenil a auto slapalo ako hodinky-bez akejkolvek kalibracie. viem ze to sem nepatri no vie mi niekto poradit co je obtokovy ventil chladiaceho systemu??? dia hlasi chybu a ja netusim co to je.vdaka

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak,

EGR vydržal slabých 1500 km:( a znova sa zasekol. Ešte sa po pár vytočeniach motora síce vrátil a fungoval, ale už sa s ním serinkať nemienim. Pozrel som do servis boxu a vcelku ma prekvapila cena za nový 139 €. Len mi chýba dia na nastavenie, ak by bol niekto zo stredného slovenska, kto ho vie po mojom namontovaní nastaviť, ozvite sa. Mne sa ho už tretí krát mazať nechce:bacha

• O 3 týdny později...
Odesláno

chcem sa opýtať. : nejedná sa ale o 2,0 ale o 1,6 hdi po odpojení konektora z EGR EGR prestane pracovať ale začne vyhadzovať chybu na ESP. po pripojení v pohode. chyba zmizne (chyba ESP - nenačítaný počítač ) dnes som zaslepil EGR vyrobil som podložku bez diery. založil som : auto zatiaľ vrčí. na dia vyhadzuje chybu: väčšie množstvo vzduchu v okruhu než je požiadavok. EGR na dia pracuje (teda malo by teraz na prázdno) najradšej by som ho odstavil aj odpojením konektoru len nechcem aby mi vypisovalo chybu s ESP

• O 2 týdny později...
Odesláno

pokiaľ viem všetko takéto sa robí cez PP2000 malo by tam byť niečo s načítaním egr sám však neviem kde presne to je treba to pohľadať . ale bolo mi povedané že tam by malo niekde byť. ale je možné že budeš musieť upgrade soft. keď najdeš tak daj vedieť bude to užitočná info aj pre ostatných =)

Odesláno

Mno,

EGR je už namontované, staré sa zasekávalo a už ma to prestalo baviť. Dal som presne také isté ako tam bolo. Nič som zatiaľ cez dia nekalibroval (neviem ako:( ) Len som odskúšal, či je živé. V pohode cvaká, nabehal som pár kilometrov a DIA nehlási konečne žiadnu chybu. Je tu ale jedno veľké ALE.

Auto začalo pri prudkej akcelerácii dymiť, čo mi predtým ani s tým zaseknutým EGR nerobilo. Pri vyšších otáčkach nedymí, len keď sa chcem prudko rozbehnúť napr na dvojke z nízkych otáčok, tak je to riadny čierny dym, ktorý som predtým za sebou nevidel. Že by to bolo tým, že EGR som nijako nekalibroval?

Zatiaľ som nenašiel návod, ako na to :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...