Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak po dlouhé době jedna fotka, sice to není večeře, ale nedělní oběd, ale aspoň něco :)

Žebírko z křížence vietnamského prasátka s divočákem, z volného chovu, neuvěřitelné maso. Jen jednoduše pečené, na česneku. S domácím bramborovým knedlíkem. K tomu nefiltrované nepasterované pivo z Kácova (není na foto).

post-23-14109636455636_thumb.jpg

• O 5 týdnů později...
  • O 4 týdny později...
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

Dlouho jsem nedával žádné foto, tak aspoň něco, co mi připravilo dítko :)

To tu panvičku používá i k zabití a nasledné naklepání ty kachny ne?? :D :D   Ale ma bod za zdravou stravu, ten hmyzák tam je užasnej ;)

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Tak po dlouhé době něco, byť to na té fotce zdaleka tak nevyzní, jak dobře to chutná.

Kohout na víně, žampiony, zkaramelizovaná cibulka, domácí opečený chleba. Neskutečný žrádlo :)

post-16-0-23196600-1441824478_thumb.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tentokrát to není večeře, ale oběd.

V Řecku je děsně fajn, koupání super, hospodu máme 30 metrů, obsluha úžasná, milá, děti tu milují... skoro idylka, až na kuchaře. Řecký kuchař stojí za pikaču. Ještě tak gyros nebo souvlaki udělá... no, průměrné, ale ryby, to je katastrofa, jak dokáže zničit. Posype to nějakou šílenou směsí a umučí na grilu, kde dělá úplně všechno a čistil jej naposledy v minulém století, ne-li nikdy.

No a protože jsme objevili rybárnu, rozhodli jsme se si prostě ty ryby udělat sami. Když pominu, že jsem si měl vzít prut nebo harpunu, fakt by se tu dalo nachytat...

Takže nákup u rybáře: zhruba půlmetrový (asi) cípal, dvě normálně velké dorady, a kornout krevet na chuťovku, celkem 19 Eur. Je tu jen malá pánvička, takže cípal na podkovy, jen do oleje, nic víc.

Zelenina a ovoce, na to jsme se zeptali hned druhý den místních, kde nakupují oni, naštěstí prozradili :) super zelinář, jinak v místním hytlermarketu stojí zelenina za úplně stejné prd jako u nás (budejď by ne, když ji ta místní nekupují). Takže řecký salát na stole je ze stejných místních zdrojů, naopak Feta je z toho marketu, kde mají u pultu dobrou.

Škoda že jsme tu letecky, narval bych tu auto surovinami až po střechu :)

post-16-0-62986200-1443268950_thumb.jpg

Odesláno

Dva dny za sebou ryba sice může vypadat trochu jednotvárně, ale kdy se k ní zase dostanem...

Předkrm trochu krevetek, jako příloha salát s hodně červené cibule (tu tady mají opravdu super), a dvě dorady (v Chorvatsku se dostane pod názvem Orada). Jednoduché, prosté, neskutečně dobré.

post-16-0-96234100-1443354094_thumb.jpg

post-16-0-70664200-1443354111_thumb.jpg

post-16-0-47766300-1443354127_thumb.jpg

post-16-0-15272000-1443354144_thumb.jpg

• O 1 rok později...
Odesláno

Dlouho jsem nic nefotil, tak dnešní večeře - takhle vaří tchyně:

jehňátko, v troubě pečené, brambůrek, a to zelené je čerstvý kadeřávek z mé zahrádky, skvělá zimní zelenina, ještě tam mám asi 10 kousků, vydrží to i v mrazech.

jehnatko.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...