Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zimni pneu - rozmer, kde koupit?

Recommended Posts

Odesláno

po sesti letech co mam autak a jezdim na 195/65/15 91 T jsem zjistil, ze musim mit gumy 205/60/15 91Q, a ta je kurevsky draha vsude, mate nejaky tipy?

Odesláno

tenhle rozmer sem bezne videl okolo 1700-1800 kus .... nebo se muzes mrknout na Aukro a podobne ..

Odesláno

ok, diky za tip Milane,

cim vic jako brouzdam po tech gumach, tak se asi vratim zpet k 195/65/15, protoze zatim zadnej problem a zadnej policajt to nikdy nezkoumal :)

ty kokoti fakt vymyslely rozmer, to jsou kokoti.....

[upravil dne 11/10/2012 11:55 od Scratch]

Odesláno

Ten rozměr naštve, když tam může být \"obyčejný\" 195/65 R15 ... Třeba ti dopadnou ty Savy, do Liberce to není tak daleko :)

Odesláno

v\\reseno, koupeny 195/65/1591T v autokelly za 1200 kus po sleve :)

jak rekl predseda, uzsi jsou do snehu lepsi :D

[upravil dne 11/10/2012 12:27 od Scratch]

Odesláno

Asi to mas v tp blbe zwpsany protoze na plechy 6x15 et 18 je jen 195/65/15 a jedine ze by jsi tam mel psany kola 6,5x15 et 20 a na ty patri rozmer 205/60/15 ale alternativne i 195/65/15 jsou to treba ouragany a mistraly takhle to mam v tp +jeste 16...

Odesláno

jak rekl predseda, uzsi jsou do snehu lepsi :D

do snehu a nielen tam su lepsie sirsie... ;)

vacsia zaberova a kontaktna plocha ked sa chces vyhrabat alebo ked chces brzdit

proste cim sirsie, tym su lepsie v kazdom pocasi a situacii... :papa

Odesláno

je to podle homologace auta, presne tohle jsme resil minulou zimu a jeste jsem jezdil z me byvale gumy 195/65/15, ale spravne by na mou 2,2 hdi mely byt 205/60/15 jak pise scratch ...

asi to maji kluci v PSA podle kubatury nebo vykonu, 2,2 hdi je dost tezke na predek a vim, ze ty uzke 15ctky mi moc dobre nedelaly, proto jsem je letos prodal a pujdu do zimnich 205/55/16, ktere mam i tp ...

Odesláno

Na 2.2i mám v TP 205 / 60 R 15 a alternativně 205 / 55 R 16. Letní mám šestnáctky, zimní jsem koupil patnáctky 195 / 65 a všichni policajti mi můžou tak leda políbit. STK mám v letních měsících a v zimě benga zkoumaj maximálně hloubku vzorku (a to už musíte mít sakra galusku), v životě jsem neslyšel že by někomu koukali na rozměr. Taky nevím jak by zjistili jakej tam má bejt, když velkej TP doufám u sebe nikdo nevozí a v malým to není.

Odesláno

stejsn: kdyz nekomu rozstrelis auto a nafoti ti ty tvoje 195/65/15, ktere na aute nemaji co delat, tak se budes pak divit a nechat si libat co budes chtit ...

moje zkusenost se zapisem jinych kol na 2,2hdi u nas na urade byla takova, ze urednik mi pochopitelne sam od sebe nezapise do TP nic, pokud od toho nebude mit list, konkretne potvrzeni vyrobce vozidla ... nacez mi dal kontakt na nejakeho pana z peugeotu, kteremu jsme zavolal, rekl jsem mu cislo homologace vozu, ktere je uvedeno nahore na TP a ten mi sdelil, ze na toto KONKRETNI auto nejsou vyrobcem vozidla schvaleny 15ctky v rozmeru 195/65 ... tecka

toto je oficialni cesta, pokud samozrejme mate na dopravce znameho, ktery vam tam zapise na vlastni triko za burta cokoliv, tak to je pak jina :D

[upravil dne 12/10/12 09:22 od BV406]

Odesláno
Na 2.2i mám v TP 205 / 60 R 15 a alternativně 205 / 55 R 16. Letní mám šestnáctky, zimní jsem koupil patnáctky 195 / 65 a všichni policajti mi můžou tak leda políbit. STK mám v letních měsících a v zimě benga zkoumaj maximálně hloubku vzorku (a to už musíte mít sakra galusku), v životě jsem neslyšel že by někomu koukali na rozměr. Taky nevím jak by zjistili jakej tam má bejt, když velkej TP doufám u sebe nikdo nevozí a v malým to není.

Ono až do tebe ( zdůrazňuju do tebe ) někdo narazí a 1. co zapíše policajt do protokolu bude rozměr pneu a následně likvidátor udělá to samý, tě ten humor přejde.

Odesláno

tak tak, navalil me v zime do pravyho boku chlapik, protoze kdyz jsem projizdel kolem nej, nekouknul do zrcatka a bez blinkru to ohnul do levyho pruhu a prvni co kontroloval likvidator byl rozmer pneu a hloubka vzorku zimnich gum,

Odesláno

do snehu a nielen tam su lepsie sirsie... ;)

vacsia zaberova a kontaktna plocha ked sa chces vyhrabat alebo ked chces brzdit

proste cim sirsie, tym su lepsie v kazdom pocasi a situacii... :papa

velky omyl, cim vetsi sirka, tim mensi tlak na podlozku a v pripade povrchu se snizenou prilnavosti take horsi adheze

proc myslis, ze se rallye na snehu jezdi na uzounkych ziletkach, ktery na tech autech vypadaj tak srandovne

Siroka pneumatika taky nedokaze tak dobre odvest vsechnu vodu a nebo snehovou brecku z kontaktni plochy se silnici, nebezpeci aquaplaningu se tak zvysuje

takze na suchu nebo mirnem mokru ano, ale na snehu, jak tvrdis, to ne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...