Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pred timhle smekam.

Porad si rikam kdyz to vidim jak tohle nekdo dokaze?

Fantasmagorie a nadhera........

EDIT: Kde je to focene???

To chci videt na vlastni bulvy.

[upravil dne 7/10/12 22:22 od straki007]

Odesláno

Osobně nejsem příznivcem grafitti a vadí mi hlavně to, jakým způsobem tato komunita svými z 90% nechutnými výtvory zaneřáďuje veřejný prostor. Kdyby si malovali na SVÉ domy, auta, zdi - je mi to úplně šumák, pokud ale ke svým fantasmagorickým prezentacím využívají cizí majetek bez souhlasu vlastníka, je to prostě špatně (a to, že šedá civilní plocha někoho irituje a proto na ní nastříká nějaký nesmysl, to pro mně není obhajitelný důvod. Ať si grafiťák svou zeď koupí a může si malovat do aleluja).

Nesouhlasím ani s uvolňováním obecního prostoru pro tyhle zvrhlosti - přijde mi to jako ústupek většiny několika exhibicionistům, nikdo přeci nemůže myslet vážně, že by se dík podobnému kroku dílka pseudoumělců přestala objevovat jinde a objevovala se jen tam, kde je to povoleno.

Odesláno

Tohle je nádherný, znám pár takových kousků po Praze a vím, kdo a občas i kdy je maloval. Tušim, že maloval i to, co je na těch fotografiích na Slovensku.

Je to Chemis, jméno se dá najít, nemusí být všude zveřejněno.

Namaloval například tohle a spoustu dalších. Je tam napsáno \"Maluji Srdcem\". ---> http://www.pyecka.com/data/sacfest/galleries/2136/chemis_tesnov.jpg

Nebo když umřel V. Havel, tak další den šel a maloval. ---> http://www.mistnikultura.cz/files/snimani-4_1.jpg

Já osobně graffiti miluju, zvláště v takovéto podobě, protože to je umění. :super

P.S. K Medvědovu názoru bych se vyjádřil, ale dostal bych ban a padl bych v nemilost většiny členů, neb mě tímto dementním příspěvkem dosti nasral. Ale už si tak zvykám, že Ti staří členové tohoto fóra jsou konzervy a dál raději pokračovat nebudu, hawk. :grr

Řeknu jen toliko, že ano, jsem mlád, horká hlava i krev a lehce se naseru. Je to můj názor a moje věc, jak ho podám, jestli urážlivě, sprostě, či jinak, následky si ponesu.

[upravil dne 8/10/12 02:45 od Fuller]

Odesláno

u graffiti zalezi hrozne na tom jakou to ma podobu. Ono hodne lidi si mysli ze graffiti jsou pouze ty cmaranice na zdech panelaku, vlacich, protihlukovych stenach a kdovi kde vsude jeste. Ale malokdo to zna v podobe umeni ktere vypada skvele. Napriklad v jihlave mame graffiti pomalovanou stenu na zimnim stadionu a je to fakt pekny umelecky dilo

Odesláno

Na cyklostezce Poprad-Svit (fabrika ve Svitu) jsou super kresby na staré hnusné betonové stěně, která jde kolem celé fabriky. Vypadá to super a myslím, že to tam nikomu nevadí. Fotky bohužel nemám, ale pokud někdo odtud tuhle trasu jezdí, může dodat ;)

Odesláno

Připojím se ke konzervám - na svou zeď ať si každej maluje co chce ;)

Jeslti je to umění nebo ne je pro mě trochu problém - jako u celé řady dalších děl je pohled dost subjektivní. Určitě je to precizně provedené, pro mě je to kýč pro někoho umění :papa

Mimochodem jsem jednou chtěl dát k dipozici 2 poměrně velké zdi - jak myslíte, že to dopadlo? Oslovil jsem několik skupinek (3) a nabídnul jim, že bude připravená bílá zeď a k dipozici materiál který si řeknou.... téma bylo volné s tím, že si vyhrazujeme právo schválení ( nicméně to jen pro případ něčeho opravdu nechutného... ). Ty samé skupiny, které ty zdi pravidelně zasírali hnusem se z toho vykroutily... a to jsem ve finále nabízel i nějaké peníze... když se to může tak to asi není atraktivní. Zdi se vymalovaly, dala se tam kamera a bylo \"vymalováno\" ;)

[upravil dne 8/10/12 12:23 od koblih69]

Odesláno
.....

P.S. K Medvědovu názoru bych se vyjádřil, ale dostal bych ban a padl bych v nemilost většiny členů, neb mě tímto dementním příspěvkem dosti nasral. Ale už si tak zvykám, že Ti staří členové tohoto fóra jsou konzervy a dál raději pokračovat nebudu, hawk. :grr

Řeknu jen toliko, že ano, jsem mlád, horká hlava i krev a lehce se naseru. Je to můj názor a moje věc, jak ho podám, jestli urážlivě, sprostě, či jinak, následky si ponesu.

Zkus mi pěkně v klidu a pomalu vysvětlit, co je dementního na tom, že nemám rád, když si někdo myslí, že může ničit majetek, který mu neříká PANE?

Pokud si grafiťák pořídí barák a celej si ho pomaluje od shora dolů, budu si o tom sice taky myslet svý, ale vzhledem k tomu, že si pomaloval svůj majetek s tím nebudu mít žádný další problém. Pokud ale \"pseudoumělec\" svůj výtvor umístí kamkoli bez souhlasu majitele onoho čehosi, je prostě něco špatně a dotyčný by za to měl nést odpovědnost se všemi důsledky (minimálně brigádičkou spojenou s ručním odstraněním nejen svého výtvoru, ale ještě dalších třeba na prostoru 1 km2, oni by si to pak hošové lépe rozmysleli).

Odesláno

Medved: ac jsi obcas konzerva, tak s tebou naprosto souhlasim. Ty kokoti si kolikrat neuvedomuji, ze svoji \"maluvkou\" znehodnoti XXXX tisic korun investice jineho.

A na rovinu rikam, ze pokud chytim jakehokoli umelce, kteri opet potrisni nasi zed s adou, tak ho na miste vykucham..... a vybaveni mam :)

Odesláno
Tohle je nádherný, znám pár takových kousků po Praze a vím, kdo a občas i kdy je maloval. Tušim, že maloval i to, co je na těch fotografiích na Slovensku.

Je to Chemis, jméno se dá najít, nemusí být všude zveřejněno.

Namaloval například tohle a spoustu dalších. Je tam napsáno \"Maluji Srdcem\". ---> http://www.pyecka.com/data/sacfest/galleries/2136/chemis_tesnov.jpg

Nebo když umřel V. Havel, tak další den šel a maloval. ---> http://www.mistnikultura.cz/files/snimani-4_1.jpg

Já osobně graffiti miluju, zvláště v takovéto podobě, protože to je umění. :super

Teda...já zírám.... :o asi stejně tak, jako jsi zíral ty jinde na můj názor...teď se karta obrací...ano, strávili jsme spolu nějaký čas na orienťáku na Kokořínským srazu, ale tohle bych do tebe neřekl...takový \"horký výlev myšlenek\".

No, můj názor je takový, že si tito umělci můžou projevovat svou vášeň pro tento typ umění, ale jen tam, kde k tomu dostanou souhlas. Klidně ať jim i úřady oficiálně povolí nějaké zdi, na kterých si malovat můžou, proti tomu nic nemám a je pravdou, jak tu už bylo zmíněno, že kolikrát to dá nějakou novou \"tvář\" místu, které jinak působí opravdu nevzhledně či zchátrale. Takže já osobně toto nezatracuju, ale když pak kolegové musí co chvíli šetřit případy, kdy nějací zm*di počmárají vlakové soupravy či kostely apod., tak to už můj soucit s touto \"komunitou\" jde naprosto stranou. :bacha

Odesláno

no on Fuller jinými slovy píše, že mu ústa předcházejí rozum, má na to celkem právo, je to mladý hošík a tam jak známo koluje horká krev, časem možná pochopí, že v každém kolektivu (i tady v klubu) jsou názory různé...

Odesláno

Ne ne ozzy, toho rozumu je tam až moc, to je ten problém. Já jsem celkem rozumný člověk, který to má ve spoustě věcech v hlavě srovnané, ale v některých tápu a tápat budu, bohužel. A potom jsou zde další aspekty, které hovoří proti mě, různé psychické poruchy osobnosti a tak dále, do toho se samozřejmě počítá i ta \"samonasírací\" povaha, další věci bych nerad rozváděl.

Rozdílné názory plně chápu, ale stává se mi, že když vidim něco, co je mi, jak bych řekl, ultra proti srsti, tak vyletim. Většinou po chvilce nebo zpětně v řádu dní mi to dojde, že to nebylo nejlepší, ale nenaděláš nic. Snažim se to alespoň krotit tím, že nejsem tak sprostý, jak jsem býval.

Ale rozdílnost se může zase projevit u jiných věcí, u kterých to já nebudu znát, nezažil jsem to/neprošel si jima, nebo neznám problematiku těch věcí, že ostatní budou hlavou kroutit nad mojim názorem, například politika, komunismus, a bezpočet jiných.

Tímto posledním odstavcem a vlastně i ostatníma, jsem se Ti snažil, Medvěde, říct, proč sem tak vyletěl.

Jinak mi to zatím nejde, třeba k tomu za pár dní dojdu. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...