Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Rozdělení Československa--co Vy na to?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, jsme tu v klubu občané obou národností, takže bych rád věděl, co si myslíte s odstupem let o rozpadu našeho bývalého společného státu? Začnu sebou--byl jsem v té době zásadně proti a považoval to za velkou chybu, dokonce od té doby nemám rád různé bývalé představitele Slovenska (např. herce Milana Kňažka- v té době hodně mlžil a neřekl, co vlastně chce,ač to tušili všichni kolem). Dnes s odstupem let mám dojem, že jsem se mýlil a pravdu měli ti druzí,asi to tak mělo být--dnešní Slováci mi připadají suverénnější, seběvědomější, při pobytu na Slovensku se cítím velmi dobře, což se mi párkrát v době společného státu nestalo, bylo mi někdy dáno najevo, že jsem čehúň, který tam nemá co dělat.

P.S. Já vím, byla to hloupost jednotlivců, to samé určitě zažili Slováci v Čechách.

[upravil dne 26/9/12 19:54 od ozzy56]

Odesláno

Ozzy: Dopiš si tam, ať reagují jen ti, kteří si to opravdu pamatují, aby tu nebyly zbytečné :blablabla příspěvky. Mně třeba nebyly ani 4 roky :D nemohu se tedy k tomu vyjádřit :myslim

[upravil dne 26/9/12 19:08 od MilanF1]

Odesláno
Ozzy: Dopiš si tam, ať reagují jen ti, kteří si to opravdu pamatují, aby tu nebyly zbytečné :blablabla příspěvky. Mně třeba nebyly ani 4 roky :D nemohu se tedy k tomu vyjádřit :myslim

[upravil dne 26/9/12 19:08 od MilanF1]

Tak zrovna tenhle tvůj příspěvek je totálně :blablabla:blablabla

A k tématu, mě bylo 9 let, když se dělilo, tak jsem z toho taky nebyl ještě moc rozumnej, ale zajímalo by mě jaký by to bylo teď kdyby jsme byly pořád jedna země.Třeba s hlediska ekonomickýho, hospodářskýho a tak...

Odesláno

Nevím, bylo mi 12 let. Ale vždy mě v zeměpisu bavilo, že jsme byli dost neobvyklé sousátí, kterých ve světě moc nebylo. Z hlediska ekonomického, je asi dobře, že jsme už rozdělení. Jsou zjevné jiné návyky v životním stylu, ubylo určitě ukřivděných na obou stranách, že ten druhý něco dělá špatně. Takhle si každej stát žije svým vlastním tempem.

Jinak co jsem četl, tak Slováci měli tendence se trhnout dříve - léta okolo Pražského jara třeba, pamětníci jistě doplní.

Odesláno

Ja si tiež pamätám rozdelenie. V podstate sa spájame teraz zasa. Pozrite sa koľko ide v TV spoločných programov. Myslím, že rozdelenie malo význam len pre niektorých jednotlivcov. :myslim

Odesláno
Naprostá zbytečnost, stejně jako předchozí hadaní se o pomlčku v názvu státu. Ale myslim že zabranit tomu nešlo, vlada se chtěla trhnout tak se trhalo až chlupy lítali

Radku,nechci se hádat,měl jsem na mysli, aby s odstupem let každý napsal, co si myslí, dnes už snad o tom můžeme diskutovat v klidu,né?

Odesláno

taky jsem z toho nemel dobry pocit, ale co uz, nicmene, rozesli jsme se celkem lidsky, narozdil od balkanu :D a naopak si myslim, ze pro utuzeni vzajemnych pratelskych vztahu cechu a slovaku to jenom pomohlo ... mluvim z vlastni zkusenosti ...

dokonce, jsem cetl nejakou studii nebo vyzkum, ktery na zaklade dotazovani obcanu EU ukazal, ze nejlepsi vzajemne vztahy vubec maji cechoslovaci ;) ... coz je jenom dobre, treba uz kvuli tomu, ze ziji v kraji, kde co druha rodina ma nejakou vetev rodiny na slovensku :)

Odesláno
Naprostá zbytečnost, stejně jako předchozí hadaní se o pomlčku v názvu státu. Ale myslim že zabranit tomu nešlo, vlada se chtěla trhnout tak se trhalo až chlupy lítali

Radku,nechci se hádat,měl jsem na mysli, aby s odstupem let každý napsal, co si myslí, dnes už snad o tom můžeme diskutovat v klidu,né?

No dyť píšu naprostá zbytečnost, mylím tím to rozdělení;)
Odesláno

V čase delenia spoločného štátu som bol aktívny v politike a bol to jeden s dôvodov prečo som s nej odišiel.

Dnes, s odstupom času, by som to špecifikoval ako úspešné \"rozdeľ a opanuj\".

Odesláno

jsem už dědek, nejdříve jsem byl proti, ale po delším sledování dění jsem souhlasil s rozdělením. Ján Čarnogurský tehdy měl prohlásit, ,,jsem proti rozdělení až budeme ekonomicky silní tak se rozdělíme\" nakonec to upytlikoval Mečiar s Klausem, hlavně že rozchod byl v poho a nikdo se nepral

Dnes je soužití mnohem mnohem lepší. Rozdělení bylo stejně na dvě věci, máme EU a jsme spolu! :D.

Odesláno

No ja som v case delenia pracoval v Prahe v statnej sprave a bol som \"delimitovany\" na slovensko, kde ma supli az na Ukrajinsku hranicu. Takze ja som delenie neprezival \"extra pozitivne\". No a vojencinu som prezil tiez v HB.:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...