godzila.01 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 Je to takovej trochu blbej dotaz, auto je víceméně za pár korun z německa, najeto cca 200.000km (ověřeno), pravidelně servisované (standartní kosmetické vady), kombík, ve výbavě s koulí.... Spíš mi jde o to jak to má jet.... myslel jsem že 2.2 Hdi pojede trochu slušně, ale co jsem to zkoušel tak jsem se nedokázal při zrychlení z 0-100km/h dostat pod 11 vteřin ... a to i moje benzínová 607 jezdila okolo 10,2-11 a bývalá benzínová 406 1,8 16v to zvládala okolo těch 11 taky .... čekal jsem že ta turbená nafta pojede podstatně líp .... Případně jak až moc se to nechá nachipovat, aby to fakt trochu líp jelo, jestli je možný se dostat pak s tím zrychlením alespon pod desítku ... .) spotřeba mi nezajímá, tu jsem vlastně zatím vůbec neřešil, byl jsem se s tím zatím jen projet u nás na dráze, auto nemá značky, tak na silnici stejně nemůže Prostě mi jde o to jestli ten motor má význam, jde to dobře nachipovat a je to alespon trošku spolehlivý.... případně co tam dost padá .... abych se v pondělí mohl rozhodnou jestli to mám vzít nebo nechat ležet.... Je to maličko divnej dotaz, ale já s těmahle autama nemám moc zkušenosti, jsem spíše fanoušek benzínu a ta nafta mi zatím moc nevoní .... Citovat
matejgigi Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 A čo s tým autom ideš pretekať, keď meriaš zrýchlenie? Vôbec nemám skúsenosť s týmto motorom, len mi nedalo neopýtať sa... Ale tiež by som čakal od 2,2 HDi, že pôjde lepšie ako to moje. Dones ho a poviem Ti, či ide lepšie... Citovat
Spaceeeek Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 Jestli s tim chceš závodit tak si radší kup sedana nebo coupé protože kombi bude určitě těžší. Jinak já mám chip na 107KW , FAPOFF a zadní tlumič taky pryč a danou jen trubku a jede to docela dobře. Schválně změřim za kolik to udělám já a pak dám vědět. Citovat
MilanF1 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 To je fakt zajímavý dotaz, koukni na youtube a videa, určitě tam bude 2,2 HDi Citovat
godzila.01 Odesláno 22. září 2012 Autor Odesláno 22. září 2012 No jo jenže tohle je za takový peníze že tady nic podobnýho neseženu ... u nás se s tímhle motorem, kilometrama a výbavou prodávají za dva až třikrát tolik .... Taky jsem nechtěl naftu a už vůbec ne kombíka, ale prostě za ty prachy nemůžu odolat .... 107kw je málo, měl jsem představu spíš kolik se z toho nechá vyždímat.... jestli třeba 130kw+ je reálný ... No nechci to na závodění, ale když se chci projet, tak potřebuju aby to jelo, ne aby se to přibližovalo a ploužilo .... kámoš s fabii 1,9Tdi udělá z 0-100km/h za nějakých 11,7-12,5, alespon co jsme to měřili, takže skoro stejné zrychlení a je to slabší motor, zase lehčí auto no .... ale prostě čekal jsem od toho víc, podle básnění lidí jak nafta strašně jede .... Citovat
Spaceeeek Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 je to málo to máš pravdu chci to nechat zvednout na 120-125KW ktery jsou prej reálný Citovat
koblih69 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 A přes zimu to postav někam do sucha, ať ti zase nezreznou brzdy Citovat
marko306 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 107kw je málo 406 2,2 HDi má originál 98 kw, nie? Citovat
godzila.01 Odesláno 22. září 2012 Autor Odesláno 22. září 2012 No právě že má jen 98kw, proto přemejšlím jestli to má smysl ..... Protože mám strach že to nepojede tak jak bych si já představoval .... A přemejšlím na kolik to půjde nachipovat a jak to pak pojede .... Koblížku to snad nebude potřeba .... To auto chci na pravidelný ježdění Citovat
Mike407 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 Já bych byl s tím chipováním na takové výkony opatrný. U ojetiny nikdy nevíš v jakém stavu motor je a může se ti stát, že se ti časem něco vysype. Zvlášť, když to budeš honit. Jestli chceš výkon, tak si rovnou sežeň 3,0 V6 (150kW) a nebudeš muset nic chipovat. Citovat
koblih69 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 No právě že má jen 98kw, proto přemejšlím jestli to má smysl ..... Protože mám strach že to nepojede tak jak bych si já představoval .... A přemejšlím na kolik to půjde nachipovat a jak to pak pojede .... Koblížku to snad nebude potřeba .... To auto chci na pravidelný ježdění No to chápu, že chceš, ale s ohledem na připravované úkony si připrav teplé a suché místo k uskladnění Citovat
MilanF1 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 Já ti sem ty videa musím dát http://www.youtube.com/watch?v=0ZTn9eysJB4&feature=related Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 Ten druhej to ma tak za 8sec, ale sviti mu kontrolka motoru:D:D Citovat
koblih69 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 No jo ale až přes 130 a tady řešíme zrychlení z 0 na 100 Citovat
godzila.01 Odesláno 22. září 2012 Autor Odesláno 22. září 2012 Já bych byl s tím chipováním na takové výkony opatrný. U ojetiny nikdy nevíš v jakém stavu motor je a může se ti stát, že se ti časem něco vysype. Zvlášť, když to budeš honit. Jestli chceš výkon, tak si rovnou sežeň 3,0 V6 (150kW) a nebudeš muset nic chipovat. kdyby byl za takový peníze tak to vezmu .... chtěl jsem 2,2 16v , ale jediný za tyhle peníze je dostupná tahle nafta, nechci za ten kýbl na kolečkách dávat moc peněz ...... Neplánuju že si to nechám dlouho, spíš než se něco velkýho vy*ere, pak zase koupit za podobný peníze jinej kousek ... Citovat
godzila.01 Odesláno 22. září 2012 Autor Odesláno 22. září 2012 Já ti sem ty videa musím dát http://www.youtube.com/watch?v=0ZTn9eysJB4&feature=related kdyby to jelo jako ten první to by bylo super ... 0-110km/h za 8,4... to je špičkový .... Citovat
Spaceeeek Odesláno 24. září 2012 Odesláno 24. září 2012 Tak jsem měřil to zrychlení z 0-100 a jsem docela sklamanej mám to za 10,40:( Citovat
fejfarz Odesláno 25. září 2012 Odesláno 25. září 2012 Nevidím důvod proč s dieslem závodit to je přeci o něčem jiném. Na to je lepší benzín ne ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.