Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcem sa opytat....nikdy som nerobil....ked idem a potrebujem predbehnut a dupnem na plyn otacky prudko stupnu ale tah necitit proste ako keby smykala spojka a zvuk ako keby som mal automat prevodovku....ked uberiem plyn a rozbieham jemne a normalna jazda vsetko ok akonahle dupnem na plyn otacky rychlo stupaju a akceleraciu necitit,ziadny rozbeh....je to uz opotrebovana spojka? nutna vymena? to znamena treba kupit celu sadu spojky alebo len cast -lamely? da sa to urobit v garazi alebo je nutny servis? je nutne vytahovat motor z auta? a koho by ste odporucali znacku spojky Valeo,Sachs alebo ?

dakujem

407 ws 2L hdi 2004 najazdene 180 000 km

[upravil dne 2/9/12 21:05 od Maroš]

Odesláno

Ano, klouže spojka. Většinou je to na vyšším převodovém stupni. Bude to asi chtít vyměnit spojkovou sadu a nejspíš také setrvačník. Doporučuji nechat udělat od někoho, kdo to už dělal. Vyndavá se převodovka.

Odesláno

Zalezi na zrucnosti. Ale pocitaj do troch hodin ak ide vsetko ako ma. A urcite by som vymenil aj zotrvak, lebo ked ti odide tak zoberie zo sebou aj tu novu spojku. Jo a mozno prides na to, ze prelina olej okolo gufera klukovky, tak mozno budes menit aj to. Holt, na 2.0HDi tu spojku hosi vo Francii trochu poddimenzovali.

[upravil dne 03.09.2012 00:32 od DanculD]

Odesláno

Asi takto: místní člen pp si za to řekl celkově asi 20-25k. Setrvák stojí 10, spojka bude stát asi 3-4, takže zbytek bude práce - 6-11k.

Odesláno

no za pracu 6 - 11tisic je masaker vela!! v PO kamos meni za 100eur... Ved cas vymeni nech je 5 hodin (co nieje u sikovneho) tak by mu vyslo (pri cene 6 - 11kCzk) cca 1200 - 2200Czk/hod... to uz take plati v cesku za hodinu beriete?? :D:papa

Odesláno

Um tak vidim ze cena za pracu sa podstane rozdielne...nasiel som na strankach zotrvacnik za Dvouhmotový setrvačník LUK 12 942,00 Kč Servisní info - viz. Přílohy model do roku výroby: 01.09.2006 ale ten isty zotrvacnik som nasiel za LUK 415022510 Dvouhmotový setrvačník DMF - Citroen C4 C5 C8 Peugeot 307 407 607 807 100kw HDI s DPH: 6 500,00 Kč:myslim

to je dobry rozdiel ceny co?

Dnes alebo zajtra kupim vsetko a idem kupit aj zhavice vymenim vsetky len neviem ci kupit Bosch alebo žhavící svíčka, žhavič D-Power 56 - NGK a ked som cital vymenu tak to bude masaker a zadalsie musim skusit klapku na klimu tak vsetko take zaujimave veci....a v Brne sa objednat na FAP deaktivaciu a zrusenie....skoda ze nejde aj EGR ventil vyradit ja som na 406 zapchal a krasne ciste sanie ummm to bolo tuto som cital ze to nieje take jednoduche.

Tak a este tlamice na kufor zadny a sklo ziadne to bude investicia a uz by to mohlo byt vsetko...a idem objednat z eaby diagnostiku....skoda ze nepoznam z okolia Noveho Jicina a dat sa dokopy a spolu poriesit moje auticko...som novy obcan CR:D

[upravil dne 3/9/12 08:52 od Maroš]

Odesláno

Počkat, takže dvouhmota Luk 415022510 je na 100KW motor správný díl? Nebo se to pak liší nějak dál? Mám přesně tenhle motor a dost by mi to bodlo :)

Odesláno

Ano je to na ten motor a nasiel som celkom dobru cenu za 6000 aj nejake drobne a ine chcu presne za ten isty zotrvacnik 12000 nenazraty blbeckovia chcu zbohatnut na kazdej suciastke...presne ten isty diel ,ten isty vyrobca a polovicna cena.... ja mam 100kw hdi a potrebujem ho vymenit len najst kde za dobru cenu a nech ten mechanik aj stoji zato.... lisi sa to podla roku vyroby do 2006 a nad 2006 a samozrejme typ motoru to je jasne

Odesláno

Ahojte chlapi.

Na svojom aute mam nabehanych necelych 150 000km a takisto asi na 5. stupni ak pridavam pri vyssich otackach, otacky prusto narastu a potom zas klesnu. To je to preklznutie spojky?

A druha vec. ak auto nastartujem, nieco pod kaputou ako by sa rozklepalo. Mechanik mi povedal ze to je na 100 percent spojkou. Aj my vysvetlil preco, lebo su tam nejake pruziny, ktore ak su opotrebovane tak klepu o ten kryt spojky. Co si o tom myslite vy?

Uz ju asi treba menit vsak? :myslim

Dik

Guest treassure844
Odesláno

Ahoj, měl bych otázku, někdy se mi při sešlápnuté spojce v určité poloze sešlápnutí ozve lehké klepání, dělá to i při rozjezdu nebo zařazení dvojky, když přidám víc plynu klapaní není slyšet, když dám nohu ze spojku žádný problém není a zvuk je bez problému, máte zkušenost, díky...

Odesláno

ahoj, vítej v klubu:papa

klepat by to nemělo, možná máš při rozjezdu jen málo plynu, možná má spojka už něco najeto a začíná dávat najevo, že bys měl pomalu šetřit na novou, těžko říct, zatím bych to neřešil, ono se to časem projeví...;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...