Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: dixii

vycvakne se konec vloží mikrospínač,ale dráty se protáhnou páčkou.

OK406 mi poradil, že tu krytku mám trochu obrousit, aby se pohybovala, ale ještě mě zajímá, jestli jste pod tu krytku mezi jí a mikrospínač dávali nějakou tyčku a pružinku, aby se krytka vracela do výchozí polohy (neplandala volně) a při sepnutí tlačila přímo na kontakt mikrospínače.

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

To mi právě bylo divné. Někdo mluvil o tom, že to jde....tak jsem byl zmaten. Díky...

V manualu k novymu modelu 406 jsou vyobrazeny i budiky, ktere maji i ukazatel mnozstvi LPG. V tomto pripade by mohl PP teoreticky fungovat, ne?! :myslim

post-0-14109596807155_thumb.jpg

Odesláno

LPG to bude ukazovat, pokud vím, jen tehdy, když bude mít namontovaný plyn originál od peugeotu a to je v klubu zatím snad jen jeden jedinný človíček, co to tak v 406 má ;) .

Odesláno
Původně zaslal: Tornado

Původně zaslal: Georginho_cz406

To mi právě bylo divné. Někdo mluvil o tom, že to jde....tak jsem byl zmaten. Díky...

V manualu k novymu modelu 406 jsou vyobrazeny i budiky, ktere maji i ukazatel mnozstvi LPG. V tomto pripade by mohl PP teoreticky fungovat, ne?! :myslim

teoreticky jo ale bude zalezet jaka BSI jednotka tam bude, aby si treba pamatovala stav paliva v obou nadrzich, ale netusim jaky system se montoval jako originalni zarizeni LPG, takze ani jak je vyreseno vstrikovani plynu, proste uz to neni jako u staryho modelu 406 dotahnout 5 dratu a funguje to

navic to originalni zarizeni jsem jeste nevidel, tak 99.5% aut to ma domontovany dodatecne

[upravil dne 24/10/07 Ferry]

Odesláno

U holého pupíku přísahám, že mi PP ukazuje průměrnou i okamžitou spotřebu LPG! :roker :roker :roker Už jsem to tu někde psal i mou teorii proč to tak je. Ve zkratce - ŘJ benzín a plyn jsou propojeny a LPG ŘJ pracuje podle toho "jako by dávkovala benzin" ve skutečnosti dává LPG. Nazpět posílá LPG jednotka info pro benzinovou o uskutečnění vstřiku benzínových vstřiků aby benz. ŘJ nehlásila poruchu vstřiků. Z udájů o množství benzínu, které benzínová ŘJ jakoby poslala do vstřiků se počítá okamžitá a průměrná spotřeba. Hodnoty PP a naměřené hodnoty lLPG/km přiměřeně odpovídají. Množství zbývajícího paliva (dojezd v km) jsem nezkoumal a ani nevím jak to PP zjišťuje. :myslim

PS: nevím jestli to tak funguje ALE FUNGUJE TO!

PS2: mám sekvenční vstřikování, tj. na LPG zvlášť vstřiky a ŘJ

PS3: kdyby mi někdo nevěřil, přijeďte a já vám to ukážu! Teda ten PP. ;)

[upravil dne 24.10.2007 Dalick]

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: dixii

vycvakne se konec vloží mikrospínač,ale dráty se protáhnou páčkou.

OK406 mi poradil, že tu krytku mám trochu obrousit, aby se pohybovala, ale ještě mě zajímá, jestli jste pod tu krytku mezi jí a mikrospínač dávali nějakou tyčku a pružinku, aby se krytka vracela do výchozí polohy (neplandala volně) a při sepnutí tlačila přímo na kontakt mikrospínače.

Já tam vrznul pro lepší vracení upravenou pružinku z propisky. ;)

Odesláno

Po několikerém přečtení , když jsem v tom měl zprvu větší a větší zmatek, než jsem se začal orientovat bych si dovolil takovou sumarizaci. Budu citovat poznatky některých autorů, takže se tímto omlouvám, že je nebudu jmenovat. Pokud někde někdo, kdo jste PP už zprovoznili, nebo to znáte, najdete chybu, prosím o upozornění.

Takže mám XUD11BTE, ŘJ BOSCH, dešťový senzor (tuhle podmínku jsem nepochopil, ale mám ho), "malý" displej pouze na teplotu a neupravenou páčku. Takže musím sehnat "velký " displej BORG 6176 se dvěma konektory (a aby ukazoval v lt. a km). Stávající konektor v displeji je pouze se sedmi vodiči na pozicích 1 - 7. Nemám osazené pozice 9 (7210), 10 /7211) a 15 (840), které, jak předpokládám patří k rádiu, takže je nebudu řešit, stejně nemám origo. Do tohoto konektoru implantuji dva vodiče na pozice 13 (4315) a 14 (720), tyto jsou údajně proklemovány vevnitř displeje. Druhý 15ti pinový konektor (např. z PC) bude mít osazeno pět vodičů na pozicích 2 (M431-kostra, který možná není nutný, protože je jedna kostra v celém displeji), 5 (7205), 6 (4310), 10 (723) a 12 (1368). Napojení přidaných vodičů bude: 1368, 723, 4310 a 7205 z černého kulatého konektoru pod volantem, kde končí. 720 a 4315 z modrého kulatého konektoru pod volantem, kde končí. Propojení mikrospínače, dvěma vodiči na kontakty 4B a 6A konektoru pravé páčky.

Tolik teorie.

Přesto bych se rád zeptal ještě na pár drobností. Včera jsem rozebral pravou páčku a pod krytkou-tlačítkem je taková vložka (klobouček) z bílého plastu. Pod ní je vidět otvor skrz páčku, ale není tam nějak plocha (resp. je hluboko), na kterou lze přilepit mokrospínač.. Ten jste přilepili na tu bílou podložku?? Pokud u ní odstraníme taková tykadlílka po obvodě, bude se tlačítko moct pohybovat. Dále, upravovali jste nějak délku té tyčky, která je v tlačítku?? Asi ano podle typu mikrospínače a jeho "utopení" v páčce. Další, co mně zaujalo a co jsem se nedočetl je to, jak přidat do konektoru displeje další vodiče. Na konektoru je vidět, že v pozicích vodičů jsou ty nožové kontakty, takže stačí vodič zasunout a kontakt se prořízne izolaci a je zapojeno (jako u kabelových svorek). Ty pozice jsou ale kryty nějakým "hřebínkem", který zakrývá volné pozice a drží ty stávající vodiče. Jak tento uvolnit, abych mohl přidat další vodiče?? Pro někoho, kdo to už viděl a zná jsou to možná směšné otázky, ale pokud jsem to nikdy nedělal a nevyděl, tak nevím, jak to udělat.

[upravil dne 25.10.07 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: Dalick

U holého pupíku přísahám, že mi PP ukazuje průměrnou i okamžitou spotřebu LPG! :roker :roker :roker Už jsem to tu někde psal i mou teorii proč to tak je. Ve zkratce - ŘJ benzín a plyn jsou propojeny a LPG ŘJ pracuje podle toho "jako by dávkovala benzin" ve skutečnosti dává LPG. Nazpět posílá LPG jednotka info pro benzinovou o uskutečnění vstřiku benzínových vstřiků aby benz. ŘJ nehlásila poruchu vstřiků. Z udájů o množství benzínu, které benzínová ŘJ jakoby poslala do vstřiků se počítá okamžitá a průměrná spotřeba. Hodnoty PP a naměřené hodnoty lLPG/km přiměřeně odpovídají. Množství zbývajícího paliva (dojezd v km) jsem nezkoumal a ani nevím jak to PP zjišťuje. :myslim

PS: nevím jestli to tak funguje ALE FUNGUJE TO!

PS2: mám sekvenční vstřikování, tj. na LPG zvlášť vstřiky a ŘJ

PS3: kdyby mi někdo nevěřil, přijeďte a já vám to ukážu! Teda ten PP. ;)

[upravil dne 24.10.2007 Dalick]

jj verim, je to tim , ze jak pises, mas sekvencni vstrikovani, kdy ridici jednotky benzin a plyn spolu spolupracuji a plynova ridici jednotka je tam jen v podstate kvuli prepoctu hodnot vstriku benzinu na hodnoty vstriku LPG. cili benzinova ridici jednotka stale pracuje a dodava info i PPC

problem je u starsich zarizeni, napr. DGi od AG systems, tzv digitalni vstrikovani, kdy ridici jednotka benzinu je odpojovana ridici jednotkou LPG, pak nema PPC info o vstricich a neukazuje nic

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Po několikerém přečtení , když jsem v tom měl zprvu větší a větší zmatek, než jsem se začal orientovat bych si dovolil takovou sumarizaci. Budu citovat poznatky některých autorů, takže se tímto omlouvám, že je nebudu jmenovat. Pokud někde někdo, kdo jste PP už zprovoznili, nebo to znáte, najdete chybu, prosím o upozornění.

Takže mám XUD11BTE, ŘJ BOSCH, dešťový senzor (tuhle podmínku jsem nepochopil, ale mám ho), "malý" displej pouze na teplotu a neupravenou páčku. Takže musím sehnat "velký " displej BORG 6176 se dvěma konektory (a aby ukazoval v lt. a km). Stávající konektor v displeji je pouze se sedmi vodiči na pozicích 1 - 7. Nemám osazené pozice 9 (7210), 10 /7211) a 15 (840), které, jak předpokládám patří k rádiu, takže je nebudu řešit, stejně nemám origo. Do tohoto konektoru implantuji dva vodiče na pozice 13 (4315) a 14 (720), tyto jsou údajně proklemovány vevnitř displeje. Druhý 15ti pinový konektor (např. z PC) bude mít osazeno pět vodičů na pozicích 2 (M431-kostra, který možná není nutný, protože je jedna kostra v celém displeji), 5 (7205), 6 (4310), 10 (723) a 12 (1368). Napojení přidaných vodičů bude: 1368, 723, 4310 a 7205 z černého kulatého konektoru pod volantem, kde končí. 720 a 4315 z modrého kulatého konektoru pod volantem, kde končí. Propojení mikrospínače, dvěma vodiči na kontakty 4B a 6A konektoru pravé páčky.

Tolik teorie.

Přesto bych se rád zeptal ještě na pár drobností. Včera jsem rozebral pravou páčku a pod krytkou-tlačítkem je taková vložka (klobouček) z bílého plastu. Pod ní je vidět otvor skrz páčku, ale není tam nějak plocha (resp. je hluboko), na kterou lze přilepit mokrospínač.. Ten jste přilepili na tu bílou podložku?? Pokud u ní odstraníme taková tykadlílka po obvodě, bude se tlačítko moct pohybovat. Dále, upravovali jste nějak délku té tyčky, která je v tlačítku?? Asi ano podle typu mikrospínače a jeho "utopení" v páčce. Další, co mně zaujalo a co jsem se nedočetl je to, jak přidat do konektoru displeje další vodiče. Na konektoru je vidět, že v pozicích vodičů jsou ty nožové kontakty, takže stačí vodič zasunout a kontakt se prořízne izolaci a je zapojeno (jako u kabelových svorek). Ty pozice jsou ale kryty nějakým "hřebínkem", který zakrývá volné pozice a drží ty stávající vodiče. Jak tento uvolnit, abych mohl přidat další vodiče?? Pro někoho, kdo to už viděl a zná jsou to možná směšné otázky, ale pokud jsem to nikdy nedělal a nevyděl, tak nevím, jak to udělat.

jsi na spravne ceste ;) to doplneni dratu do konektoru urcite nejak zvladnes, ty draty jsou tam v tech nozovych kontaktech docela dost na fest, takze i kdyz sundas ten zajistovaci "hrebinek" tak v konektoru budou drzet.

Jinak podminka destoveho senzoru plati jen u novych modelu 406, kdy se podle pritomnosti destoveho senzoru pozna "lepsi" verze BSI ridici jednotky, ktera pak teoreticky muze umet i PPC a da se v ni PPC aktivovat pomoci diagnostiky

Jinak pokud budes 1.11. na srazu na Zahradnim meste v peugeot restauraci, muzem hodit rec, schemata zapojeni mam, muzu ti je prinyst vytisteny ;)

[upravil dne 25/10/07 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

jsi na spravne ceste ;)

Díky za uznání :mrk chvilema jsem si připadal jako :aut

to doplneni dratu do konektoru urcite nejak zvladnes, ty draty jsou tam v tech nozovych kontaktech docela dost na fest, takze i kdyz sundas ten zajistovaci "hrebinek" tak v konektoru budou drzet.

No jo, ale jak ho odjistit a sundat?? Kde ho uvolnit. Měl jsem na nose brýle, v ruce lupu, viděl jsem svůj obrovský palec, ale kde odjistit ten hřebínek jsem nenašel

Jinak pokud budes 1.11. na srazu na Zahradnim meste v peugeot restauraci, muzem hodit rec, schemata zapojeni mam, muzu ti je prinyst vytisteny ;)

Předběžně se tam chystám. Všechny schémata, co byla k dispozici jsem si stahnul a prostudoval. No domluvíme se později.

Spíš mám strach, že budu významně limitovaný absencí displeje a o snadnosti jeho sehnání už bylo řečeno dost.

Odesláno

jj,ti co si dodělávali PP na svých mazlech a dost se "napřemýšleli" by další autí už zmákli s přehledem :D

Taky jsem jeden z těch,kterým Komisař pomohl :super (pomoci e-mailu)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Lze říci, že Komisar to může dělat pp ,,poslepu". Dokumentaci má ale jak ji sem dát? :myslim

Pokud by vskutku měl někdo zájem něco takového zveřejnit, formou návodu, není přeci sebemenší problém napsat o tom článek - pokud bude OK, může pak být na hlavní straně v sekci "servis".

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Lze říci, že Komisar to může dělat pp ,,poslepu". Dokumentaci má ale jak ji sem dát? :myslim

Pokud by vskutku měl někdo zájem něco takového zveřejnit, formou návodu, není přeci sebemenší problém napsat o tom článek - pokud bude OK, může pak být na hlavní straně v sekci "servis".

A jak to sem může dát, když nemá přístup na fórum:myslim. Ale to je věc jiná. Jinak vše dělal Komisar u mě v garáži, bez jakéhokoliv nároku finančního!!!. A to i já jsem poskytl prostory + energii zdarma!!! Co znám lidi, tak ti si hned berou peníze!!! A pomocí emailu ale to není ono. Jezdí i ,,pražáci" k nám na dodělání pp a podobných věcí. Že by to byla ochota jihočechů:myslim Co Vy na to??

Oddie: promiň, ale musel jsem toto napsat, jelikož na tom momentálně nejsem finančně nejlíp ale pomohu bez jakéhokoliv nároku. A to nejen já ale i Komisar i jiný ale to jsou většinou z okolí. Zatím si nikdo nestěžoval. Pozor, já si nestěžuji ale jen konstatuji, jaká je situace, aby si někdo nemyslel, že za zprovoznění pp si bereme peníze. Když je potřeba, tak dáváme věci i ze ,,svého". Což by asi jinde neudělali a nebo by za to chtěli zaplatit a to velmi pěkně.

Odesláno

Původně zaslal: oddie

A jak to sem může dát, když nemá přístup na fórum:myslim. Ale to je věc jiná. Jinak vše dělal Komisar u mě v garáži, bez jakéhokoliv nároku finančního!!!. A to i já jsem poskytl prostory + energii zdarma!!! Co znám lidi, tak ti si hned berou peníze!!! A pomocí emailu ale to není ono. Jezdí i ,,pražáci" k nám na dodělání pp a podobných věcí. Že by to byla ochota jihočechů:myslim Co Vy na to??

Oddie: promiň, ale musel jsem toto napsat, jelikož na tom momentálně nejsem finančně nejlíp ale pomohu bez jakéhokoliv nároku. A to nejen já ale i Komisar i jiný ale to jsou většinou z okolí. Zatím si nikdo nestěžoval. Pozor, já si nestěžuji ale jen konstatuji, jaká je situace, aby si někdo nemyslel, že za zprovoznění pp si bereme peníze. Když je potřeba, tak dáváme věci i ze ,,svého". Což by asi jinde neudělali a nebo by za to chtěli zaplatit a to velmi pěkně.

1. Pokud se někdo rozhodne napsat článek na hlavní stranu, tak jej stejně musí poslat mailem, a nemůže jej sem dát sám, ať již je to kdokoliv. Takže když někdo napíše článek, a chce, aby byl zveřejněn na Peugeot-clubu, nechť jej pošle na mail klubu. Pokud to bude článek k zařazení do rubriky "servis", tedy jakýkoliv návod atd, posuzuji a připomínkuji jeho technickou úroveň já, ostatní témata nevím. Tudíž pokud někdo takový technický článek napíšete, můžete jej poslat buď na klub, nebo na mě, je to jedno.

2. Jestli něco děláte či neděláte zadarmo je čistě jen a pouze váš problém, a nikoho jiného. Rozhodli jste se k tomu sami, a nikdo vás nenutil. Myslím, že oni zájemci by za to nějakou rozumnou částku bez problémů a rádi zaplatili tak, aby byla spokojenost na obou stranách. Jde jen o to umět dotyčným sdělit, co ono nalezení řešení obnášelo, a co to obnáší v příslušných prostředcích - většina lidí je tu rozumných, a rádo něco takového ocení, když ovšem budou vědět jak. Jestli je ale něco vyloženě hloupé, tak něco dělat zadarmo a ostentativně na to pořád upozorňovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...