Přejít na obsah

Dalick

Uživatel
  • Počet příspěvků

    77
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Český Krumlov
  • Stát
    Česká republika

Dalick's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Dalick

    nejde tachometr

    V mém případě: - padne ručička tachometru - neukazuje palubní počítač okamžitou spotřebu, jen otáčkoměr funguje ok. - motor přestane táhnout (znatelný úbytek výkonu) Po chvilce to vždy naskočí. Problém jsem řešil bezvýsledně s mým mechanikem. Podle něj se jedná o špatnou komunikaci řídící jednotky a čidel katalyzátoru, kdy motor dočasně přejde do nouzového režimu (nemění předstih podle čidla klepání apod.). Mám to složitější, protože mám LPG, což znamená ještě jednu řídící jednotku. Nějaké rady?
  2. Při nedávných silnějších mrazech mi po delší jízdě zůstal viset plyn asi na 5tis. otáčkách. Nepomohlo prudce sešlápnout plyn ani \"vrátit\" pedál zpět nohou. Zabralo jen zastavit u pumpy na 10 minut a počkat až se motorový prostor ohřeje, pak to zase jelo tak půl hoďky normálně. Podle kamaráda za to může znečištěná klapka (nevím jaká a kde). Setkal se někdo s podobnou závadou? Lze tuto závadu odstranit \"na ulici\" nebo musím do servisu?
  3. 4 Martin.holub Myslím, že ti to žere stejně jako mně, tj. po městě cca 10l. Pro představu: ráno asi 6km odpoledne asi10km i s nákupem Jednou až 2x týdně asi 50km do sousedního města. Na dálkové se spotřeba moc nezmění - jel jsem do Řecka a bylo to přes 9l/100km ale je fakt, že auto bylo naloženo a jel jsem 95% cesty po dálnici většinou max povolenou rychlostí 120-130km. Už to nějak ani neřeším. Cena LPG je rozumná a tak to beru jako daň z pohodlí.
  4. Ahoj, mám polský STAG 300 a ovladač má 5 LEDek pro množství paliva - 4 zelené a pátá červená jako rezerva. Nádrž mám toroid 60l (48l užitečných). Problémy po startu jak je popisuje Martin dobře znám. Moje auto navíc při kolísání otáček občas i chcípne Už delší dobu se odhodlávám navštívit svého dvorního plynaře a nechat si nastavit přepínání na LPG později. Myslím si, že příčinou je studené stěny válců na nichž se sráží plyn a proto se spaluje menší množství paliva a řídící jednotka přidá paliva a motor se zase přechlastává. Tohle se děje do té doby než se motor zahřeje. Tolik má teorie.
  5. Dalick

    vnitřní zpětné zrcátko

    Hmm, tak to čučím! Měnil jsem sklo se senzorem deště loni a stálo to bez pár korun 10tis. Kč. Ještě že to zatáhla Kooperativa. Pojistné platím 750Kč ročně na 10tis. Mimochodem jsem byl taky na Husovce (poprvé kdysi dávno se Škodou 100:-) a vždycky jsem byl velmi spokojen. Velmi příjemní a ochotní lidé - jak v kanceláři, tak v dílně. PS: myslím, že nové sklo je včetně nového senzoru deště [upravil dne 23.9.2008 Dalick]
  6. Dalick

    Nový člen

    Vymáznout SPZ a pak na fórum napsat VIN mi nepřijde zrovna bezpečné! Doporučuji co nejdříve editovat a když tak poslat někomu důvěryhodnému na mail.
  7. Ten problém nebyl se Skypem jako takovým ale pravou příčinou byl odkliknutý souhlas se stažením souboru od neznámého uživatele. Ten soubor byl vir. Jeden čas toho byl Skype plný. PS: Skype používám již několik let a BZ. Chce to být \"Vždy ve střehu jak Nick Carter!\"
  8. Dalick

    Cesta dětí do ciziny

    Doporučuji navštívit stránku: http://www.mvcr.cz/rady/navody/doklady/cesteu.html a je jasno. ministerstvo vnitra doporučuje i pro děti pasy. (do 15 let za 100Kč na 5let) [upravil dne 3.4.2008 Dalick]
  9. Řek` bych, že máš zablešené PC. Předpokládám, že jsi zkoušel projet PC kvalitním antivirem. Slovem kvalitním mám na mysli např. NOD32, který je v trial verzi na 30 dní zdarma a na tohle je jak stvořený. Doporučuji navštívit tyto stránky: http://www.hijackthis.cz/ www.viry.cz/forum A pak zkusit třeba tohle: Browser Hijack Recover 2.3 Užitečný nástroj, který dokáže opravit nastavení MS Internet Exploreru po napadení tzv. Hijacky a dalším škodlivým spyware a adware. Hijacky jsou prográmky, které mění většinou nastavení homepage internetového prohlížeče. PS: Pozdravuje tě Franta Š, dnes jsem s ním mluvil.
  10. Dalick

    SW na plán architektúry domu

    jj, archicad a je za tlustej peníz. Znám ještě kitchendraw ale to jak už název napovídá je sw na návrh kuchyně včetně databáze skříněk s rozměry. Asi bych použil papír a tužku a spolehl se na profesionály, kteří zhmotní tvou představu.
  11. Není tady někdo od hasičů? Zajímalo by mě jak se dělá revize hasicího přístroje (práškový 2kg) a kolik to stojí. V souvislosti s touto diskusí mě napadlo, že vozím v autě již pěkných pár let hasičák ale nikdy nebyl na revizi a já vlastně ani nevím, je-li vůbec funkční?!
  12. No a až pojedeš do Řecka (já tam byl), tak si hasičák nezapomeň vzít taky s sebou, je tam taky povinný! Mají tam poměrně velký počet požárů způsobených suchou trávou, která je zapálena horkým výfukem zaparkovaného auta.
  13. Dalick

    Kontrolka Air Bag

    4 bure_406 hnidopichu! A co \"vzdušná záda\" ?
  14. Dalick

    navigace v nokii - ano-ne?

    Mám Nokii N73, Tomtoma a GPS modul Evolve Gotraxx a jsem s ním maximálně spokojen (www.cybex.cz za 1413Kč)
  15. Dalick

    LPG

    Měl jsem LPG ve Fáčku a byl tam škrtící ventil na hadici s LPG, která vedla do karburátoru. Ventilem šla nastavit bohatost směsi při volnoběhu. Na směšovači je šroub, který by se měl aspoň jednou za rok vytočit a vypustit nečistoty, které se na něm zachycují. POZOR - mazlavá, černá tekutina intenzivně zapáchá. Možná by ti pomohlo přečíst si www.lpg.cz
×
×
  • Vytvořit...