Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

urcite musia ist rychlejsie, ved maju perovat...ked skocis do jamy, tak necakas 50sekund kym vyjdu hore, nehovoriac o tom, ze idu hore strasne pomaly a to bez zataze, taze ked na ne das auto tak ani tolko nepojdu... :papa

Odesláno

to Dodo, to sis asi popletl a mozna by nebylo od veci zopakovat si nektere principy funkci na aute :D

tlumice nejsou od toho aby perovaly, ale aby tlumily, proto se jmenuji tlumice. Na perovani jsou kupodivu podle nazvu pera, nebo tez pruziny, takze pri propruzeni jamy vytahuje pistnici tlumice sila stlacene pruziny a ne nejaka sila ukryta v tlumici

Tlumic tuto silu pruziny tlumi (musi mit tedy odpor k vytahovani sve pistnice) aby to vytahovani nebylo prilis rychle a auto pak neskakalo, ale plynule se zhouplo

naopak prave cim mensi odpor klade tlumic vytahovani sve pistnice, tim je v horsim stavu

[upravil dne 23/8/12 14:04 od Ferry]

Odesláno

Po testu tlumičů doporučuju zkontrolovat horní uložení a hlavně jejich ložiska ;) Byl jsem na testech jednou se 406 (na první TK - měli to tam v \"akci\" zdarma) a už bych to neudělal. Tam kde nebyly vůle se udělaly a následky řeším prakticky do dnes :aut:D

[upravil dne 23.8.12 15:50 od MJSytic]

Odesláno
to Dodo, to sis asi popletl a mozna by nebylo od veci zopakovat si nektere principy funkci na aute :D

tlumice nejsou od toho aby perovaly, ale aby tlumily, proto se jmenuji tlumice. Na perovani jsou kupodivu podle nazvu pera, nebo tez pruziny, takze pri propruzeni jamy vytahuje pistnici tlumice sila stlacene pruziny a ne nejaka sila ukryta v tlumici

Tlumic tuto silu pruziny tlumi (musi mit tedy odpor k vytahovani sve pistnice) aby to vytahovani nebylo prilis rychle a auto pak neskakalo, ale plynule se zhouplo

naopak prave cim mensi odpor klade tlumic vytahovani sve pistnice, tim je v horsim stavu

[upravil dne 23/8/12 14:04 od Ferry]

Ve zkratce :super

(Sry za celou citaci ale je lepe to tu mit 2x :D )

Odesláno

ten test pobavil :D ( myslim to video ) v zime napriklad nelezou skoro vubec nahoru bez pomoci .. stava se to ze se vychodi tlumic v miste kde je provozovan nejcasteji (zatizeni vozidla bez nakladu a spolujezdcu) tudiz po zatizeni se zda ze se tlumeni zlepsilo ;) tlumic chodi v jine poloze... osobne jsem to testoval tak ze v ruznych polohach jsem skubal asi 1-2cm nahoru dolu a v jedny poloze to slo bez odporu (vychozene misto) neni to na pistnici skoro videt nebyl ani poblitej od oleje coz je prvotno priznak ze jsou tlumice KO;)

Odesláno

vždycky jsem si myslel, že objektivní je jen test tlumiče na stolici, nebo test tlumičů namontovaných na autě, vidím,že existují i testy tlumičů ve svěráku, nebo roztahování tlumiče v ruce...,no holt člověk se pořád učí ;)

Odesláno

to ozzy56 : to co jsem popsal ja je jen moznost jak si doma po garznicku :aut provest testik co jsem popsal ja je jen jeden z moznych defektu s kterym jsem se setkal ;) jinak stolice (ta testovaci ne ta na wc :cool: )

Odesláno

dyno

ano,stolice na wc je o něčem jiném...,:Pmyslel jsem zkušební stolici pro testování tlumičů pérování, je to nejpřesnější test, ty dnešní testy tlumičů v autě jsou zatíženy možnými vůlemi v uchycení tlumičů,nápravách atd.,ale pořád je to nejlepší způsob kontroly tlumičů--a mimo jiné není opravdu drahý, to kdysi běžné roztahování a stlačování tlumičů je k hounu :myslim

Odesláno

a tou testovaci stolici as moc servisu nedisponuje u nas v Tabore myslim nikdo nema :( kdysi tu byl servis co delal test na aute ale ten skoncil ... ale jak rikas testovani na aute je taky na prd a pokud je tlumic opravdu v ha´ji tak to tim domacim zkousenim poznas ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...