Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak čumím na telku a napadlo mě kde a v jaké době jste byli na vojně , třeba se tu potkáme jako bejvalí spolubojovníci.

prosím nevojáky o zdržení se komentů

začnu já

Vyškov na Moravě 7/2000-7/2001 Velitelská a strážní rota

Odesláno

Ty vo*e - do Vyškova jsem 4.10.1988 narukoval (do UTASky = Ústřední tanková a automobilová správa). Ještě ten den jsem byl odjet na příjmač do Nitry (kasárně Pod Zoborom) a po příjmači konečně \"na trvalo\" usazen v malých kasárnách u Litovle (Nové Zámky). Ve vesnici se nacházely TŘI budovy (zámek - psychiatrická léčebna, bývalé stáje = kasárna a kuchyně společná pro oba dva ústavy). Za kasárnami v lese bylo několik hal s uloženou zakonzervovanou technikou (př. xxx Tater 805, xxx tanků T 34 apod.), kterou mí kolegové se zbraní v ruce bránili proti nepříteli. Já nikoli - já se velice záhy po příjezdu do Litovle stal kotelníkem a to mi zůstalo až do dubna 90, kdy jsem byl propuštěn do civilu.

Kterak jsem se stal kotelníkem a jak dosáhnout dřívějšího propuštění do civilu přes plastiku uší jsou mé autorské příběhy které rád vyprávívám za dlouhých nudných večerů

Odesláno

Přáslavice .... 5.1.93-20.12.93 (původně do 30.6.94 během zkráceno) ..... zkurvená hadice (tankán) velitel tanku , četař

[upravil dne 22-8-12 22:28 od Přema]

Odesláno

Léto 1995-96 Vú Hněvice,3 měsíce Litoměřice řidičský kurz,pak v Ústí panský kočí na fáčku a 1203 a poslední měsíc doslouženo v Hněvicích,takže docela pohoda:)

Odesláno

tak už som to naskenoval

máte niekto doma svoju 100 do civilu? a smútočné oznámenie?

qvzanx4g7m3rb24hzphqef4f5v5qw5uk.jpg

8zauw3z8gajbhenafw8vm25ctgv4c74a.jpg

mmmrbrrje39bbnk25f25zrwwqjw7m8g4.jpg

obálka v ktorej sa to posielalo

wbft6cevn85gbdb7npm4m7rgq6886u9b.jpg

nášivky

a6yr723eq4wcdsawq83kz9d5hdsk4sky.jpg

článok v Slovenke,ten označený som ja :papa:P

3u7g2yxsxrs8hcdjxmrmwrvhgw9zg7p9.jpg

a nakoniec Francúzske odznaky-boli sme tam na Štefánikovom pomníku klásť vence-Česi,Slováci a domáci Frantíci. Naplnili sme 3 autobusy a boli sme vo Francúzsku v rámci základnej vojenskej služby-záklaďáci dostávali vreckové vo výške cca 5000,- Sk v tej dobe (ktovie koľko mali GUMY-velitelia)

4s4w7sd8xfd576xysrja74axkgpdesb9.jpg

vzpomienky sú na to pekné :super

va8vkjp5bqfmg4mexgxa3hv66ahv37f3.jpg

k7j8n76r6epjt9nennunhfpspfqurj5m.JPG

[upravil dne 24/8/12 21:09 od Gabriel 307]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...