Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých. Vie mi niekto poradiť. Kúpil som 307-ku 1,6 16V 80 kw r.v. 2003 z bazaru, mám ju mesiac a čo som počítal pri najazdení 500 km mám spotrebu 10,19 l /100km. Pritom som jazdil kombinovanú jazdu a nedupal som na plyn. Díky.

[upravil dne 12/8/12 08:11 od Dado240]

Odesláno

1. o pár témat pod tebou je téma o spotřebě, tkaže nechápu založení nového... 2. pokud jsi najezdil 500 km tak nemá naprosto žádný smysl dělat závěry. Tankuj do plné a počítej spotřebu, ale závěry dělej mic po 2-3 nádržích.

[upravil dne 12/8/12 09:09 od koblih69]

Odesláno

to koblih69 - 1. to je téma o spotřebě 307 v naftě...sic tomu název topicu moc neodpovídá (měl by ho dotyčný změnit kvůli pozdější dohledatelnosti).

to Dado240: jak píše kolega nade mnou, dělat závěry po 500km nemá smysl...kombinovaná jízda? v jakém poměru máš dálky a couračky po městě?

nedupání na plyn je velmi individuální záležitost, nedá se srovnávat s ostatníma.

Odesláno

10,19 km/h :o To je privela. Když se jezdí mimo město ve dvou a žádná ekorallye ( na 1 000 km tě předjede do 10 aut ) tak spotřeba i se zapnutou klimou je v pohodě kolem 6,5 litru ( a to jsou po cestě klidně pořádné horské sedla ) , když se do toho zamíchá město, tak to leze přes 7 l, když je většina město, tak to bude někde kolem 7,4 litru a pokud by to byla jenom dálnice, tak to poleze přes 8 litrů :roker No ale teda 10 litrů, to jsi měl plyn pořád v podlaze ne :D

Odesláno

spotřeba dle pal.poč.:v zimě město 11 l

v létě město 10,5 l

dovolená najeto 2200 km a průměr 7,2 l (4stupňový automat a otáčky držím do 3000)

cesta do Karviné rychlost tachometrová 130 - 150km a spot.7,8

Odesláno

To nebude v poriadku..Ja mám kombinovanu 6,9l prevažne v meste

víkend mimo mesta.kupoval som z bazáru a predošlý majitel mal na p.p 7.9l na 100km tak že mal by si to dať pozrieť.

Peugeot 307 1,6 16v r.v.2006

Odesláno

Preto sa pýtam, lebo brácho má 307 1,4 a má podstatne menšiu spotrbu a pritom jazdí mesto.Môže to byť vzduchovým filtrom a ďaľšími vecami, dá sa to nastaviť v palubnom počítači?

Odesláno

Samozřejmě, že filtry mohou zvýšit spotřebu, ty se ale snad mění hned po koupi, podobně jako olej. Máš ale za sebou jenom 500 km, je ta spotřeba změřena správně? Nejsi ještě v období zjišťování, co to auto umí, tím pádem těžší noha na plynu?

Odesláno

Ted jsem najel kolem 1000 Km (dálnice mimo město).

A dostal jsem se na 6,9 l. Jinak při poměru 60% město 40% mimo město se pod 8 litrů nikdy nedostanu. Palubní počítač je hodně přesný. Dotankovávám plnou a sedí to plus mínus desetina litru.

:papa

[upravil dne 13/8/12 19:54 od Lví-ček]

Odesláno

Zdravim.

Ja ted mam spotrebu podle PP 6,9 a to jezdim jen do prace a z prace (13 km tam a 13 zpatky), obcas vikend po nakupech, takze mesto a okrsky. Ta spotreba sedi i podle tankovani.

Po vycisteni skrtici klapy se mi zda, ze to auto jezdi lip a ma to i pozitivni vliv na spotrebu ;)

Odesláno

aktuálně cesta ČR(Milovice)-SR(Snina) cca 700 Km spotřeba 6,6L/100Km,cesta zpátky byla spotřeba 7,1L/100Km-trochu jsem tomu šlápnul na plyn a byl jsem plně naložen

[upravil dne 19/8/12 15:20 od Gabriel 307]

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, tak záhadu som vyriešil, zle spočítaná spotreba, cez leto to vychádzalo na tých 6,5 l/100 km, teraz cez zimu okolo 7 l.

Neviete koľko litrov značí jeden dielik na ukazovateli plnosti nádrže? Natankoval som dielik nad pol nádržou a prešiel som 260 km a ubudli mi 3 dieliky. Nádrž by mala byť 60 l , tak na plnú by som mal prejsť okolo 800- 900 km nie? Díky za odpovede.

Odesláno

Spotrebu pocita pocitac, nezodpoveda priamo zostavajucemu benzinu v nadrzi resp. neda sa celkom orientovat podla dielikov. Napr, ja ked jazdim stale mesto a pipne mi rezerva a idem tankovat tak tam mam stale cca 10 L. Cize ukazovatel klesa priamo umerne spotrebe vypocitanej palubnym pocitacom, nie je to plavakom v nadrzi ak sa nemylim. Ten sa odcitava len pri tankovani ci ako to je...

Odesláno

presne tak, na ručičku sa veľmi nespoliehaj, je to skôr iba orientačne, a už vôbec neodporúčam jazdiť \"na doraz\" hladinu v nádrži meria počítač iba príležitostne, nie neustále, takže sa ľahko môže stať že kvôli tomu ostaneš na suchu (stalo sa mi to sice iba dvakrát keď podľa počítača ešte by v nádrži niečo malo byť a nebolo ale aj to je dosť! ak si predstavíš čo nasleduje potom...)

Odesláno
Zdravím všetkých. Vie mi niekto poradiť. Kúpil som 307-ku 1,6 16V 80 kw r.v. 2003 z bazaru, mám ju mesiac a čo som počítal pri najazdení 500 km mám spotrebu 10,19 l /100km. Pritom som jazdil kombinovanú jazdu a nedupal som na plyn. Díky.

[upravil dne 12/8/12 08:11 od Dado240]

Vymen filter vzduchu a svice,,,ked nemas v kufri tonu zeleza,alebo rano neskrabes pol hod. okna pri nastartovanom motori tak ti to viac ako 9l/100 km nemoze zrat.

:papa:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...